Billiga flygbiljetter till Norra Sardinien

Förslag på billiga flygresor till Norra Sardinien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 609 kr för enkelflyg och 2 418 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
SAS
Iberia
Air France
Air Baltic
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa

Om Norra Sardinien

Flygresor till Alghero

Alghero ligger i nordvästra änden av den italienska ön Sardinien och är en av öns vackraste medeltida städer. Trots det stora antalet turister som besöker staden framförallt i juli och augusti så har staden lyckats behålla sin traditionella och unika charm. Längs de trånga labyrintlika kullerstensgatorna i den livliga historiska stadskärnan hittar du fullt av charmiga restauranger och barer, cafétäta piazzor och gotiska palats.

Flygresor till Alghero funkar även perfekt för den som vill utforska Riviera del Corallo och dess imponerande stränder och intressanta historiska lämningar. Den natursköna kuststräckan bjuder på magnifika vyer och gott om mysiga byar där du kan stanna till och ta en espresso, svalka dig med en gelato eller äta en traditionell sardinsk lunch. Sardinien är ett paradis du bara måste uppleva, så se till att boka ditt flyg till Alghero och njut av en av Italiens vackraste stranddestinationer.

Flyg till Alghero från Sverige

Under sommarmånaderna går det ett par direktflyg till Alghero i veckan med Ryanair från Stockholm Skavsta. Ryanair, Alitalia och Easyjet erbjuder även billiga flygbiljetter till Alghero via Italienska städer som Rom, Milano och Bologna. Sök smart och kombinera olika bolag så hittar du garanterat en bekväm och prisvärd flygresa till Alghero. Om du dessutom väljer att boka hotell i Alghero på samma gång kan du spara ännu mer.

Sardiniens andra flygplats, Olbia, har också förbindelser med Norden, och restiden hit ligger på som kortast sex timmar från Stockholm eller Göteborg, inklusive en mellanlandning. Mellan april och augusti hittar du dessutom ett direktflyg i veckan mellan Stockholm och Olbia med Norwegian. Turister flockar till Olbia för dess närhet till den azurblåa kusten Costa Smaralda och de många fascinerande historiska lämningarna.

Flyg till Alghero Fertilia Airport

Den lilla flygplatsen Alghero Fertilia Airport ligger åtta kilometer nordväst om Alghero och har på senare år ökat sin trafik avsevärt. Det är framförallt lågprisbolaget Ryanairs billiga flyg till Alghero som har lockat fler resenärer till staden, och numera landar runt en miljon passagerare här varje år.

Från Alghero Airport kan du resa till Alghero med lokalbussar för under en euro. Du hittar även kollektivtrafik till de flesta av Sardiniens större orter, och alla bussar avgår från en bussterminal 150 meter från ankomsthallen. Den som inte vill åka kollektivt kan hyra bil i Alghero eller hoppa in i en taxi utanför terminalen. Priset för en taxi mellan flygplatsen och staden ligger på runt 20 euro.

Flyg till Olbia Airport

Fördelen med Olbia Airport är dess närhet till den sagolika Costa Smaralda. Flygplatsen ligger bara en kilometer från centrala Olbia, och är lite större än Algheros flygplats. Här landar drygt två miljoner passagerare om året, och utöver lågprisbolagen trafikeras Olbias flygplats även av stora europeiska bolag som Lufthansa, Air France och Brittish Airways.

Från Olbia Airport går det lokalbussar en gång i halvtimmen under veckan och en gång per trekvart på helgerna. Bussarna tar dig till Olbias centralstation, och du kan därifrån hitta tåg som tar dig vidare till Alghero och andra platser i Sardinien. Du kan även hyra bil på flygplatsen, och upptäcka mer av Sardiniens långa vita sandstränder, mysiga hamnstäder och dramatiska klippor med utsikt över Medelhavet.

Populära flyg till Norra Sardinien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 609 kr för enkelflyg och 2 418 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Lufthansa