Flygdestinationer Sardinien

Populära städer att besöka i Sardinien

Förslag på billiga flygresor till Sardinien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 622 kr för enkelflyg och 1 467 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
KLM
KLM
KLM
KLM
KLM
KLM
KLM
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Lufthansa
KLM
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
KLM

Boka din resa till Sardinien

Flyg till Sardinien

Ljuvliga Sardinien är ett resmål som lockar fler och fler besökare från Sverige och Skandinavien. Framför allt är de öns alla paradislika stränder som attraherar soldyrkare och havsnjutare att göra en avstickare till den italienska ön. Dessutom hittar kulinariska gourmander och kulturintresserade resenärer upplevelser för alla sinnen under vistelsen på Sardinien.

Sardiniens stränder slår ständigt besökare med häpnad, och här råder ingen brist på vit sand, turkost vatten och dramatiska kustlandskap. Från paradisstranden La Pelosa utanför Alghero i nordväst, till Scoglio di Peppinos dramatiska vita klippor i söder, och den något svårtillgängliga, men spektakulärt vackra Cala Luna på östkusten – om stränder är din grej kan du se fram emot ett besök i paradiset när du bokar din flygbiljett till Sardinien.

Flygresor till Sardinien från svenska flygplatser

Beroende på vilken del av Sardinien du har tänkt besöka, går det alldeles utmärkt att hitta direktflyg till Sardinien från olika flygplatser runtom i Sverige. Till exempel erbjuder Ryanair under högsäsong billiga flygbiljetter till Sardinien med direktanslutning från både Göteborg City och Stockholm Skavsta. Dessa flyg går till Alghero-Fertilia Airport i nordvästra Sardinien, och tar ungefär tre timmar.

Reser du från Sveriges södra delar kan det även vara värt att kolla upp flygavgångar till Sardinien från Köpenhamns Kastrup eller Oslos Gardermoen. Norwegian har till exempel flera billiga direktavgångar till Olbia Costa Smeralda Airport, i nordöstra Sardinien, under sommarens högsäsong. Dessutom erbjuder SAS direktflyg till Sardiniens Cagliari Elmas Airport. Vill du hitta flyg från din avreseort kan det löna sig att leta upp flygbiljett till Sardinien med mellanlandning någonstans i Europa, som till exempel med Alitalia, Lufthansa eller Swiss.

Flyg till Cagliari Elmas Airport

Sardiniens mest vältrafikerade flygplats är Cagliari Elmas Airport, på öns södra delar, ungefär sju kilometer från centrala Cagliari. Genom flygplatsens gates passerar varje år fler än tre miljoner resenärer via flyg från olika delar av Europa.

Resan från flygplatsen in till Cagliaris centrala delar är snabb och enkel, oavsett vilket transportmedel du föredrar. Reser du med begränsad budget är bussen ett alldeles utmärkt alternativ. Det går bussar en gång i halvtimmen, och dessa stannar vid tågstationen, så du kan bekvämt fortsätta resan, om Cagliari inte är din slutdestination. Ett något dyrare alternativ är att ta taxi, men detta kan passa bättre för resenärer som inte vill byta transportmedel om resmålet ligger på andra delar av Sardinien, eller för resenärer som bara föredrar en bekvämare resa.

Flyg till Alghero-Fertilia Airport

Alchero-Fertilia Airport tar emot ungefär en och en halv miljon passagerare varje år och besökare kan härifrån se fram emot en snabb och bekväm vidare restur mot Algheros centrala delar. Det går schemalagda flygbussar som tar dig hela vägen till centrum. Den cirka 12 kilometer långa färden tar ungefär en halvtimme på motorvägen.

Flyg till Olbia Costa Smeralda Airport

Olbia Costa Smeralda Airport ligger på nordöstra Sardinien och tar emot knappt två miljoner resenärer årligen. Härifrån erbjuds vidare transport till de flesta delar av ön, men ska du till Sardiniens södra delar bör du räkna med lång restid, så i dessa fall rekommenderas att flyga till Cagliari istället. Men ska du till exempel till Santa Teresa går det flera bussavgångar om dagen, och resan tar omkring två timmar.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Sardinien på grund av covid-19?
En hel del flygbolag erbjuder nu mer flexibilitet på grund av covid-19. I vår behändiga kundtjänstportal kan du hitta svaren på de flesta vanliga frågor om att byta eller avboka flyg. Det är även en god idé att läsa igenom villkoren från flygbolaget – helst innan du har genomfört bokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Sardinien med flexibel avbokningspolicy?
Vi är fullt medvetna om att planerna plötsligt kan ändras, så att boka flexibla flygbiljetter med Expedia är en smart idé. Du behöver bara klicka på “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer”, så är billiga flygbiljetter till Sardinien snart inom räckhåll.
Finns det några allmänna tips för resande till Sardinien under coronaviruspandemin?
Coronaviruset må ha ändrat hur resandet går till, men det har inte dämpat äventyrslusten hos folk. Här kommer några tips som hjälper dig att ta dig an alla förändringar.

 • Innan du genomför bokningen av flygbiljetterna bör du undersöka om det finns några reserestriktioner, både på avreseorten och på ditt resmål. Läs de senaste uppgifterna från myndigheter och flygbolag.
 • Du ska bära munskydd på flygplatsen, vilket inkluderar när du går igenom säkerhetskontrollen. Var beredd på att ta av munskyddet när det är dags att verifiera din identitet.
 • Istället för att lämna fram ditt elektroniska eller fysiska boardingpass till personalen på flygplatsen ska du själv lägga det på läsaren. Håll sedan upp det så att det kan inspekteras visuellt.
 • En behållare med handdesinfektionsmedel är tillåten i handbagaget. Behållaren får rymma upp till 100 ml, och du måste ta ut den ur din väska när du går igenom säkerhetskontrollen.
 • Lägg personliga saker, som mobilen, nycklar och lösa mynt, i handbagaget istället för i en korg för att minimera hanteringstiden i säkerhetskontrollen.
 • Ta fram alla matvaror som du eventuellt har med dig för att gå igenom skannern när du går igenom säkerhetskontrollen. Om du förvarar matvarorna i en genomskinlig plastpåse som du själv lägger upp på brickan är det mindre risk för att säkerhetspersonalen tar i din väska för att undersöka den.

Vilka flygbolag flyger till Sardinien?
Du kan hitta ett par flygbolag som flyger till Sardinien. Här kan du se dina olika alternativ:

 • Alitalia – 547 flyg till Sardinien eller dess närhet varje månad, inklusive 304 flyg till Cagliari (CAG-Elmas) och 121 flyg till Alghero (AHO-Fertilia) per månad.
 • Ryanair – 871 flyg till Sardinien eller dess närhet varje månad, inklusive 576 flyg till Cagliari (CAG-Elmas) och 294 flyg till Alghero (AHO-Fertilia) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Sardinien?
Du hittar alltid fina erbjudanden på Expedia, men med funktionen för flexibla datum blir det ännu enklare. Ange vilka datum du vill flyga och klicka därefter på länken “Flexibla datum” över sökresultaten, så kan du jämföra priserna för närliggande dagar. Det lägsta priset för ett flyg till Sardinien den senaste veckan var 1 467 kr.
Vad kostar ett flyg till Sardinien?
De senaste sju dagarna har det sålts flygbiljetter tur och retur till Sardinien för bara 1 467 kr, och det högsta priset var 2 288 kr. När det gäller enkelresor från Stockholm (ARN) var det bästa priset under samma tidsperiod 622 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Sardinien?
När du flyger till Sardinien har du flera flygplatser att välja bland. Här är några av de vanligaste:

 • Cagliari (CAG-Elmas) – 1306 flyg per månad.
 • Olbia (OLB-Costa Smeralda) – 819 flyg per månad.
 • Alghero (AHO-Fertilia) – 503 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Sardinien?
Priset för en resa med flyg till Sardinien varierade mellan 1 467 kr och 2 288 kr de senaste sju dagarna. Vanligtvis kan du hitta bättre erbjudanden ju tidigare du bokar din resa.
Hur lång tid tar flyget till Sardinien?
Flyget kan vara långt eller kort, beroende på var du flyger ifrån. För att hjälpa dig att organisera din resa till Sardinien följer medelflygtiden för tre av de vanligaste inrikesresvägarna:

 • Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) till Cagliari (CAG-Elmas) – 1 timme och 5 minuter
 • Milano (LIN-Linate) till Cagliari (CAG-Elmas) – 1 timme och 25 minuter
 • Milano (MXP-Malpensa Intl.) till Cagliari (CAG-Elmas) – 1 timme och 27 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Sardinien?

 • Börja din vistelse i Sardinien i den spännande staden Cagliari. Här finns mycket att uppleva, från välkända sevärdheter som San Remys befästning till mat, konst, uteliv och mycket mer.
 • När du bestämmer vilken sorts kläder du ska ta med dig på semestern bör du komma ihåg att det råder ett medelhavsklimat i Cagliari. För att få veta hur vädret kommer att vara under din vistelse kan du titta närmare på väderprognosen innan du ger dig av.
 • När det är dags att uppleva mer av detta vackra område kan du hoppa in i någon av våra prisvärda hyrbilar och köra till Pula. Staden ligger cirka 30 kilometer sydväst om Cagliari och är hem till populära sevärdheter, som Area Archeologica di Nora.

Vilken är den bästa tiden på året att besöka Sardinien?
Cagliari, en av de populäraste städerna i Sardinien, är en fantastisk plats att utforska. Är du inte så glad i kallt väder? Då ska du semestra här under sommarmånaderna, efter 21 juni, när temperaturerna ligger på från 69Fº (21Cº) till 84Fº (29Cº). Det är i som Cagliari är som populärast.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Sardinien på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Sardinien.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Sardinien med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Sardinien. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Sardinien.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Sardinien under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Sardinien erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.