Flygdestinationer i Sardinien

Populära städer att besöka i Sardinien

Boka din resa till Sardinien

Flyg till Sardinien

Ljuvliga Sardinien är ett resmål som lockar fler och fler besökare från Sverige och Skandinavien. Framför allt är de öns alla paradislika stränder som attraherar soldyrkare och havsnjutare att göra en avstickare till den italienska ön. Dessutom hittar kulinariska gourmander och kulturintresserade resenärer upplevelser för alla sinnen under vistelsen på Sardinien.

Sardiniens stränder slår ständigt besökare med häpnad, och här råder ingen brist på vit sand, turkost vatten och dramatiska kustlandskap. Från paradisstranden La Pelosa utanför Alghero i nordväst, till Scoglio di Peppinos dramatiska vita klippor i söder, och den något svårtillgängliga, men spektakulärt vackra Cala Luna på östkusten – om stränder är din grej kan du se fram emot ett besök i paradiset när du bokar din flygbiljett till Sardinien.

Flygresor till Sardinien från svenska flygplatser

Beroende på vilken del av Sardinien du har tänkt besöka, går det alldeles utmärkt att hitta direktflyg till Sardinien från olika flygplatser runtom i Sverige. Till exempel erbjuder Ryanair under högsäsong billiga flygbiljetter till Sardinien med direktanslutning från både Göteborg City och Stockholm Skavsta. Dessa flyg går till Alghero-Fertilia Airport i nordvästra Sardinien, och tar ungefär tre timmar.

Reser du från Sveriges södra delar kan det även vara värt att kolla upp flygavgångar till Sardinien från Köpenhamns Kastrup eller Oslos Gardermoen. Norwegian har till exempel flera billiga direktavgångar till Olbia Costa Smeralda Airport, i nordöstra Sardinien, under sommarens högsäsong. Dessutom erbjuder SAS direktflyg till Sardiniens Cagliari Elmas Airport. Vill du hitta flyg från din avreseort kan det löna sig att leta upp flygbiljett till Sardinien med mellanlandning någonstans i Europa, som till exempel med Alitalia, Lufthansa eller Swiss.

Flyg till Cagliari Elmas Airport

Sardiniens mest vältrafikerade flygplats är Cagliari Elmas Airport, på öns södra delar, ungefär sju kilometer från centrala Cagliari. Genom flygplatsens gates passerar varje år fler än tre miljoner resenärer via flyg från olika delar av Europa.

Resan från flygplatsen in till Cagliaris centrala delar är snabb och enkel, oavsett vilket transportmedel du föredrar. Reser du med begränsad budget är bussen ett alldeles utmärkt alternativ. Det går bussar en gång i halvtimmen, och dessa stannar vid tågstationen, så du kan bekvämt fortsätta resan, om Cagliari inte är din slutdestination. Ett något dyrare alternativ är att ta taxi, men detta kan passa bättre för resenärer som inte vill byta transportmedel om resmålet ligger på andra delar av Sardinien, eller för resenärer som bara föredrar en bekvämare resa.

Flyg till Alghero-Fertilia Airport

Alchero-Fertilia Airport tar emot ungefär en och en halv miljon passagerare varje år och besökare kan härifrån se fram emot en snabb och bekväm vidare restur mot Algheros centrala delar. Det går schemalagda flygbussar som tar dig hela vägen till centrum. Den cirka 12 kilometer långa färden tar ungefär en halvtimme på motorvägen.

Flyg till Olbia Costa Smeralda Airport

Olbia Costa Smeralda Airport ligger på nordöstra Sardinien och tar emot knappt två miljoner resenärer årligen. Härifrån erbjuds vidare transport till de flesta delar av ön, men ska du till Sardiniens södra delar bör du räkna med lång restid, så i dessa fall rekommenderas att flyga till Cagliari istället. Men ska du till exempel till Santa Teresa går det flera bussavgångar om dagen, och resan tar omkring två timmar.

Förslag på billiga flygresor till Sardinien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 549 kr för enkelflyg och 906 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
easyJet
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
LC Peru
Air France
KLM
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Lufthansa
Iberia
easyJet
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Lufthansa
KLM
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines