Billiga flygbiljetter till Olbia

Förslag på billiga flygresor till Olbia

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 787 kr för enkelflyg och 1 716 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Swiss International Air Lines
easyJet

Flyg till Olbia

Olbia ligger på nordöstra Sardinien, Italien och har cirka 60 000 invånare. Staden ligger vid Costa Smeralda. Sök billiga flyg till Olbia för att upptäcka allt som staden och resten av Sardinien har att erbjuda!

Från Arlanda finns det direktflyg till Olbia. Resan tar cirka tre timmar och femton minuter. Vill du flyga från en annan flygplats i Sverige, till exempel Landvetter eller Malmö, får du göra en eller flera mellanlandningar, då tar resan från fyra och en halv timme och uppåt. Om du vill ha lite mer frihet under din semester kan du välja att boka hyrbil i Olbia, då kan du resa runt på Sardinien precis som du vill. Du kan hämta upp din hyrbil på flygplatsen. Från Olbias flygplats (OLB) kan du även åka tåg eller buss in till staden. Från tågstationen i Olbia kan du sedan resa vidare till andra platser på Sardinien, såsom Cagliari (huvudstad i regionen Sardinien), Oristano eller Sassari.

I Olbia finns mycket att se. Staden är antik och grundades troligen av grekerna, men bosattes först av fenicierna. En av de mest berömda sevärdheterna i staden är Basilica di San Simplicio som byggdes under sent 1000-tal.

Vilken tid på året passar bäst för en flygresa till Olbia?

Medeltemperaturen på dagen från juni till september är mellan 27 och 31 grader, så om du är ute efter sol och bad passar dessa månader utmärkt! Dagstemperaturen på vintern är runt 15 grader, så det går fint att resa till Olbia även då. Det är lättast att hitta billiga flyg till Olbia i september och oktober. Dyrast är det att resa i juni och december.

Flygresor till Olbia för att njuta av hav och strand

Kuststräckan Costa Smeralda är omkring 20 kilometer lång. Längs kusten finns många vackra vita sandstränder där både barn och vuxna kan njuta. En populär strand är Porto Istana som ligger i den lilla byn Murta Maria söder om Olbia. Det går bussar dit från Olbia. Det finns många fina hotell i Olbia, i olika prisklasser. Du hittar både lyxigare hotell och resorter och enklare hotell, B&B och lägenheter till billigare priser. Om du bara bokar en flygstol till Olbia kan du själv hitta det boende som passar dig.

Flygresor till Olbia för den äventyrlige

På Sardinien finns det en mängd aktiviteter för den som är äventyrligt lagd. Du kan bland annat vandra, testa bergsklättring, paddla kajak, åka på tur i bergen med fyrhjulsdrivna fordon och mycket annat. Tack vare läget vid kusten kan du också testa olika vattensporter, till exempel dykning och snorkling eller åka på en segeltur. Det finns också rundturer med katamaran där du får se en stor del av kusten, kanske se delfiner och snorkla i det klarblå havet. Boka flyg till Olbia för att uppleva allt detta!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Olbia?
Om du ska resa med flyg behöver du inte lista ut vilken flygplats du ska välja att landa på. Olbia har bara en enda, och den heter Olbia (OLB-Costa Smeralda).
Hur långt från centrala Olbia ligger Olbia (OLB-Costa Smeralda)?
OLB har ett behändigt läge nära stadskärnan, endast 3 kilometer från centrala Olbia.
Kan jag flyga till Olbia?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om gällande reserestriktioner för Olbia innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Olbia?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Olbia kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Olbia med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Olbia kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Olbia?
Olbia (OLB-Costa Smeralda) är den enda stora flygplatsen i närheten av Olbia. Innan du hoppar på flyget dit kan det vara en god idé att ta reda på lite mer om flygplatsen, till exempel att den är belägen 3 kilometer utanför den centrala delen av staden.
Hur många flygbolag flyger till Olbia?
Det finns 29 flygbolag som erbjuder flyg till Olbia, från 53 olika flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Olbia?
ITA Airways och Volotea erbjuder flest flygalternativ till Olbia, och ett av de vanligaste sätten att åka hit är med ett ITA Airways-flyg från Milano.
Hur många direktflyg går det till Olbia?
Det går cirka 373 direktflyg till Olbia varje vecka, så du kommer att landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Olbia från?
Flygresor till Olbia från Viterbo, San Siro och Magenta brukar vara mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Olbia?
Om du ska resa med flyg till Olbia från Viterbo tar resan 1 timme och 1 minut. Om du stiger ombord på planet i San Siro bör du räkna med att vara i luften i 1 timme och 15 minuter. Med Magenta som startpunkt är Olbia 1 timme och 15 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Olbia?
Avvakta inte till precis innan avfärden innan du bokar dina biljetter. Det tipset har du kanske fått höra från ett flertal vana resenärer. När du bokar långt i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och biljettpriserna är vanligtvis lägre. Du skulle också kunna bredda sökningen och jämföra alternativen. Om resmålet har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta lägre priser genom att flyga till en terminal som ligger lite längre bort. Sist men inte minst ska du vara beredd på att boka direkt om du väl har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förberedelse och kanske lite tur kan du få tag i ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Olbia?
Vi har samlat all information du behöver för att din resa ska gå så enkelt som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja utforska allt vad Olbia har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan genomföras helt utan stress, om du har rätt packning. För det första ska du packa med ett klädombyte, någonting intressant att läsa och lite toalettartiklar, såsom tandborste och tandkräm. Därefter bör du lämna plats i väskan för din mobil med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske ett nackstöd. Till sist måste du komma ihåg att packa med ditt pass, alla resedokument och lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte råkar ha ett vasst föremål i en ficka i väskan. Brandfarliga eller explosiva artiklar, såsom tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ta med dig vätskor eller geler i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm flygresa är ofta så enkel som rätt klädval. När du klär dig i lager är du redo för den växlande temperaturen ombord och du kan hålla dig varm om det blir kallt i kabinen. Skor med höga klackar och tunga kängor gör du bäst i att lämna i det incheckade bagaget, även om de normalt är ditt favoritval. Ha istället på dig rymliga skor med platt sula, så klarar dina fötter bättre av resan.
  • Du har förmodligen hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, till viss del på grund av långa perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att råka ut för detta. Du kan till exempel ta på dig stödstrumpor, dricka mycket vatten och röra på benen. Gå lite fram och tillbaka i flygets mittgång eller gör enkla övningar i ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Olbia?
Om du är väl förberedd innan du kommer till flygplatsen blir resan till Olbia betydligt enklare. Här har vi sammanställt ett par praktiska tips på hur du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna snabbt och lätt.

  • Först och främst måste du presentera ditt pass och boardingpass för personalen. Kom ihåg att ha allt redo, så att du slipper leta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som kan få larmet att gå, som jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Dina elektroniska enheter, till exempel mobiler och surfplattor, måste också skannas. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste vanligtvis skannas separat. Varje produkt måste förvaras i en förpackning som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gymnastikskor är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du går igenom kontrollen. Stövlar och andra tyngre skor skannas ofta separat.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du ska ta saxar eller andra vassa föremål med dig måste du lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Olbia
Ankomstflygplats
Costa Smeralda
IATA-kod för ankomstflygplats
OLB
Destination
Olbia
Pris tur-och-retur
785 kr

Populära flyg till Olbia

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 787 kr för enkelflyg och 1 716 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines