Billiga flygbiljetter till Östersund

Förslag på billiga flygresor till Östersund

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 698 kr för enkelflyg och 1 436 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Flyg till Östersund

Åre Östersund Airport ligger på Frösön väster om Östersunds centrum och är knutpunkten som förenar Östersund stad med resten av Sverige. Med Expedia kan du hitta billiga direktflyg till Östersunds flygplats från de flesta flygplatser i Sverige. Åre-Östersund flygplats har förbindelser med flera flygbolag och flygplatser i Sverige. Från flygplatsen kan du ta dig snabbt in till centrum med flygbussar som färdas i anslutning till det aktuella flygschemat och som stannar vid de flesta stora hotellen i Östersund.

Östersund är känt för att vara en av Sveriges största platser för vintersporter med flera skidbackar och tävlingar i sporter som längdskidåkning och skidskytte. Staden är även känd för sitt kulturutbud och musikliv och har flera musikfestivaler, där den största och mest populära är Storsjöyran, där flera stora svenska artister framträder varje år.

Flygresor till hela Europa

Östersunds flygplats har anslutningar med flera större flygbolag, och med Expedia går det alltid att hitta bra och billiga biljetter. Flygplatsen har dagliga förbindelser till Stockholm via tre reguljära flygbolag och flyger till både Arlanda och Bromma. Även om du skulle flyga till Östersund från en stad utanför Europa har de flesta flygresor förbindelser till Östersund via de större flygplatserna i Stockholm och Göteborg.

Åre Östersund Airport har flera faciliteter och tjänster för resenärer. Det finns både restauranger och taxfreebutiker och dessutom trådlös anslutning till internet i hela flygplatsen. Swedavia har en informationsdisk och det finns flera hyrbilsföretag tillgängliga där du kan hyra en bil för att ta dig in till Östersund. Det finns även flera taxibolag som erbjuder åkturer till och från Åre och centrala Östersund för fasta priser.

Konst, kultur och kaféer i Östersund

Den som är intresserad av konst och muséer hittar mycket i Östersund. Det mest kända är ”Jamtli”, Jämtlands läns museum. I muséet finns en samling med över 2 000 konstföremål och ett konstruerat historiskt landskap. I anslutning till muséet ordnas även evenemang som julmarknader och midsommarfiranden. I Östersund hittar man även det sydsamiska kulturcentret Gaaltilje, där man kan lära sig mer om sydsamisk litteratur, historia och hantverkskonst.

Östersund är en stad som alltid har varit stark inom handeln i Sverige och utgör Jämtlands läns handelscentrum. Staden har över 300 affärer och varje år hålls den Georgiemarknaden som pågår tre dagar i början av mars. Marknaden är uppförd som en gammaldags marknad och erbjuder bland annat uppträdanden med folkmusik.

Kaféer har en lång tradition i Östersund och staden är faktiskt en av de kafétätaste städerna i Sverige. Några av de äldsta och mest kända är Törners och Wedemarks konditori och Brunkullan, som är det enda kaféet i staden som har trädgårdsservering. Det sägs också att världens första smörgåstårta skapades i Östersund.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Östersund?
Om du reser med flyg behöver du inte fundera länge på vilken flygplats du ska välja att landa på. Östersund har bara en enda, och den heter Östersund (OSD-Are).
Hur långt från centrala Östersund ligger Östersund (OSD-Are)?
Om du har bokat boende i centrala Östersund går den sista biten av resan fort efter att du landat på OSD. Terminalen ligger bara 7 kilometer från stadskärnan.
Kan jag flyga till Östersund?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Östersund. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Östersund?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Östersund kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Östersund med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Östersund kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Östersund?
Östersund (OSD-Are) ligger cirka 7 kilometer från stadskärnan och fungerar som ingångsport för de flesta av alla som reser till Östersund.
Hur många flygbolag flyger till Östersund?
Det finns flera alternativ om du reser till Östersund. Du kan välja mellan 3 flygbolag som erbjuder flyg till staden, från 3 flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Östersund?
SAS driver en stor del av flygen till Östersund, och att resa med ett SAS-flyg med Stockholm som avreseort är det populäraste sättet att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Östersund?
Det går omkring 44 direktflyg till Östersund varje vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Östersund från?
Många resenärer på väg till Östersund stiger på planet i Stockholm, SoFo eller Grödinge.
Hur lång tid tar flyget till Östersund?
Vilken stad du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Stockholm till Östersund brukar resan ta cirka 1 timme och 9 minuter. En flygresa från SoFo brukar nå fram på 59 minuter. Om du har Grödinge som startpunkt är du normalt i luften i 59 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Östersund?
Erfarna resenärer känner till att du inte bör vänta till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta som högst strax innan avgångsdatumet. Men stanna inte där. Utvidga sökningen och se om destinationen har flera flygplatser. Priserna kan variera beroende på vilken flygplats du landar på. Kom ihåg att även jämföra priser från olika flygbolag. Till sist ska du vara beredd på att boka direkt om du väl har hittat ett bra erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite förberedelse och en gnutta tur går det att leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Östersund?
Vi har sammanställt all information du behöver för att flygresan ska bli så enkel som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja njuta av resten av Östersund.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli en stressfri upplevelse, om du planerar din packning på rätt sätt. Först och främst ska du packa med ett par extra strumpor, någonting att läsa och några enkla toalettartiklar, såsom deodorant och tandkräm. För det andra bör du reservera plats i väskan för en bärbar dator med laddare, mediciner du behöver och kanske ett uppblåsbart nackstöd. Slutligen ska du komma ihåg att packa med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla större flaskor med schampo och hårgelé i väskorna du checkar in. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa eller spetsiga föremål, som arméknivar, och andra farliga objekt, till exempel tändare och bränsle, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt ska vara det allra viktigaste när du avgör vad du ska ha på dig under flygresan. Fundera även på vilka skor du ska ha på dig, eftersom det händer att fötterna blir lite svullna i luften. Heltäckande skor med platt sula brukar vara det bästa alternativet.
  • Tillståndet djup ventrombos (DVT) kan uppstå under längre flygresor. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket bland annat kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken för detta genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par antitrombosstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Östersund?
Hemligheten är att vara väl förberedd innan du kommer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att slå dig ned på flyget till Östersund utan onödiga dröjsmål. Följ tipsen nedan för att börja din semester på bästa möjliga vis.

  • Se till att du har dina resedokument och ditt pass nära tillhands. De är det första personalen kommer att be om under kontrollen.
  • Härnäst ska du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt lägger du ifrån dig allt som skulle kunna aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste skannas av maskinen.
  • Alla dina elektronikenheter, som din mobil och surfplatta, ska också skannas.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa behöver ofta skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje produkt måste förvaras i en behållare som rymmer max 100 milliliter, och allt måste få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du kanske spara några minuter. Kängor och andra tunga skor behöver ofta inspekteras separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lätta gymnastikskor.
  • Spetsiga föremål kan inte tas med ombord. De kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen, så lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Östersund
Ankomstflygplats
Are
IATA-kod för ankomstflygplats
OSD
Destination
Östersund
Pris tur-och-retur
1 436 kr

Populära flyg till Östersund

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 698 kr för enkelflyg och 1 436 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines