Billiga flygbiljetter till Östersund

Flyg till Östersund

Åre Östersund Airport ligger på Frösön väster om Östersunds centrum och är knutpunkten som förenar Östersund stad med resten av Sverige. Med Expedia kan du hitta billiga direktflyg till Östersunds flygplats från de flesta flygplatser i Sverige. Åre-Östersund flygplats har förbindelser med flera flygbolag och flygplatser i Sverige. Från flygplatsen kan du ta dig snabbt in till centrum med flygbussar som färdas i anslutning till det aktuella flygschemat och som stannar vid de flesta stora hotellen i Östersund.

Östersund är känt för att vara en av Sveriges största platser för vintersporter med flera skidbackar och tävlingar i sporter som längdskidåkning och skidskytte. Staden är även känd för sitt kulturutbud och musikliv och har flera musikfestivaler, där den största och mest populära är Storsjöyran, där flera stora svenska artister framträder varje år.

Flygresor till hela Europa

Östersunds flygplats har anslutningar med flera större flygbolag, och med Expedia går det alltid att hitta bra och billiga biljetter. Flygplatsen har dagliga förbindelser till Stockholm via tre reguljära flygbolag och flyger till både Arlanda och Bromma. Även om du skulle flyga till Östersund från en stad utanför Europa har de flesta flygresor förbindelser till Östersund via de större flygplatserna i Stockholm och Göteborg.

Åre Östersund Airport har flera faciliteter och tjänster för resenärer. Det finns både restauranger och taxfreebutiker och dessutom trådlös anslutning till internet i hela flygplatsen. Swedavia har en informationsdisk och det finns flera hyrbilsföretag tillgängliga där du kan hyra en bil för att ta dig in till Östersund. Det finns även flera taxibolag som erbjuder åkturer till och från Åre och centrala Östersund för fasta priser.

Konst, kultur och kaféer i Östersund

Den som är intresserad av konst och muséer hittar mycket i Östersund. Det mest kända är ”Jamtli”, Jämtlands läns museum. I muséet finns en samling med över 2 000 konstföremål och ett konstruerat historiskt landskap. I anslutning till muséet ordnas även evenemang som julmarknader och midsommarfiranden. I Östersund hittar man även det sydsamiska kulturcentret Gaaltilje, där man kan lära sig mer om sydsamisk litteratur, historia och hantverkskonst.

Östersund är en stad som alltid har varit stark inom handeln i Sverige och utgör Jämtlands läns handelscentrum. Staden har över 300 affärer och varje år hålls den Georgiemarknaden som pågår tre dagar i början av mars. Marknaden är uppförd som en gammaldags marknad och erbjuder bland annat uppträdanden med folkmusik.

Kaféer har en lång tradition i Östersund och staden är faktiskt en av de kafétätaste städerna i Sverige. Några av de äldsta och mest kända är Törners och Wedemarks konditori och Brunkullan, som är det enda kaféet i staden som har trädgårdsservering. Det sägs också att världens första smörgåstårta skapades i Östersund.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Östersund

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 608 kr för enkelflyg och 1 156 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS