Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Östersund

Hyra bil i Östersund

Alldeles vid Storsjön, nästan precis mitt i Sverige, ligger vackra Östersund. Staden kallas ofta för ”Vinterstaden” och här finns, förutom ett underbart vinterlandskap, massor av olika vintersporter att prova på. Här hålls även med jämna mellanrum stora mästerskap i sporter som skidskytte, skridskolöpning och längdskidåkning.

När du besöker Östersund är det smidigt att hyra bil. På så sätt slipper du vänta på bussar eller taxi utan bestämmer själv precis när och var du ska åka. Med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga hyrbilar. En god idé är att hämta bilen på den plats där du kommer till Östersund, till exempel flygplatsen, tågstationen eller busstationen.

Hitta rätt hyrbil för dig

När du bokar hyrbil med hjälp av Expedia kan du lätt välja en bil som passar just dig och dina behov. Här finns allt från små bränslesnåla bilar till stora bilar med rejält med bagageutrymme och gott om plats. Du kan även välja mellan många olika välkända biluthyrare. Tänk på att du inte nödvändigtvis behöver lämna bilen på samma ställe där du hämtar den. Kommer du med flyg och sedan ska åka vidare med tåg kan du hämta den på flygplatsen och lämna den i närheten av tågstationen.

Köra bil i Östersund

Det är enkelt och trevligt att köra bil i Östersund och trafiktempot är lugnt. Mitt i centrala Östersund finns ett stort parkeringshus där man kan parkera till en väldigt låg kostnad och dessutom ingår eluttag för motorvärmare – vilket ju passar perfekt när man är i ”Vinterstaden”! Det går naturligtvis bra att parkera även på andra ställen i Östersund, men tänk på att det i nästan hela staden råder datumparkering nattetid under vinterhalvåret. Detta gäller även markerade p-platser längs gatorna.

Besöka Östersund

Det finns gott om bra och billiga hotell i Östersund. Oavsett om du bor mitt inne i centrum eller en bit ut på landsbygden – eller kanske på vackra Frösön alldeles intill stadens centrum – är det smidigt att ha tillgång till bil och de flesta av hotellen har bra parkeringsmöjligheter.

På Frösön ligger flygplatsen Åre Östersund Airport som gör det lätt att ta sig till Östersund med flyg. Flyg går till och från Arlanda, Bromma, Umeå och Luleå och säsongsvis även Göteborg. Dessutom flyger många charterflyg till Östersund med turister från bland annat London, Amsterdam, Köpenhamn och Moskva som vill uppleva de jämtländska fjällen. Kommer du med flyg är det en bra idé att boka en paketresa till Östersund – som kombinerar både flyg och hotell.

Resa med familjen i hyrbil

Det finns gott om sevärdheter att besöka när du reser med familjen till Östersund. På museet Jamtli finns många spännande utställningar, bland annat en egen utställning om Storsjöodjuret! Det är även populärt att besöka Frösö zoo på Frösön som är världens nordligaste djurpark med exotiska djur och här hittar du bland annat dvärgsilkesapor, lejon och sibiriska tigrar. Tänk på att om barn reser i bilen måste du alltid använda de bilbarnstolar m.m. som krävs. I många fall kan du hyra dem av biluthyraren.

Upptäck Östersund

Utforska Östersund med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!