Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Östersund

Hyra bil i Östersund

Alldeles vid Storsjön, nästan precis mitt i Sverige, ligger vackra Östersund. Staden kallas ofta för ”Vinterstaden” och här finns, förutom ett underbart vinterlandskap, massor av olika vintersporter att prova på. Här hålls även med jämna mellanrum stora mästerskap i sporter som skidskytte, skridskolöpning och längdskidåkning.

När du besöker Östersund är det smidigt att hyra bil. På så sätt slipper du vänta på bussar eller taxi utan bestämmer själv precis när och var du ska åka. Med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga hyrbilar. En god idé är att hämta bilen på den plats där du kommer till Östersund, till exempel flygplatsen, tågstationen eller busstationen.

Hitta rätt hyrbil för dig

När du bokar hyrbil med hjälp av Expedia kan du lätt välja en bil som passar just dig och dina behov. Här finns allt från små bränslesnåla bilar till stora bilar med rejält med bagageutrymme och gott om plats. Du kan även välja mellan många olika välkända biluthyrare. Tänk på att du inte nödvändigtvis behöver lämna bilen på samma ställe där du hämtar den. Kommer du med flyg och sedan ska åka vidare med tåg kan du hämta den på flygplatsen och lämna den i närheten av tågstationen.

Köra bil i Östersund

Det är enkelt och trevligt att köra bil i Östersund och trafiktempot är lugnt. Mitt i centrala Östersund finns ett stort parkeringshus där man kan parkera till en väldigt låg kostnad och dessutom ingår eluttag för motorvärmare – vilket ju passar perfekt när man är i ”Vinterstaden”! Det går naturligtvis bra att parkera även på andra ställen i Östersund, men tänk på att det i nästan hela staden råder datumparkering nattetid under vinterhalvåret. Detta gäller även markerade p-platser längs gatorna.

Besöka Östersund

Det finns gott om bra och billiga hotell i Östersund. Oavsett om du bor mitt inne i centrum eller en bit ut på landsbygden – eller kanske på vackra Frösön alldeles intill stadens centrum – är det smidigt att ha tillgång till bil och de flesta av hotellen har bra parkeringsmöjligheter.

På Frösön ligger flygplatsen Åre Östersund Airport som gör det lätt att ta sig till Östersund med flyg. Flyg går till och från Arlanda, Bromma, Umeå och Luleå och säsongsvis även Göteborg. Dessutom flyger många charterflyg till Östersund med turister från bland annat London, Amsterdam, Köpenhamn och Moskva som vill uppleva de jämtländska fjällen. Kommer du med flyg är det en bra idé att boka en paketresa till Östersund – som kombinerar både flyg och hotell.

Resa med familjen i hyrbil

Det finns gott om sevärdheter att besöka när du reser med familjen till Östersund. På museet Jamtli finns många spännande utställningar, bland annat en egen utställning om Storsjöodjuret! Det är även populärt att besöka Frösö zoo på Frösön som är världens nordligaste djurpark med exotiska djur och här hittar du bland annat dvärgsilkesapor, lejon och sibiriska tigrar. Tänk på att om barn reser i bilen måste du alltid använda de bilbarnstolar m.m. som krävs. I många fall kan du hyra dem av biluthyraren.

Vanliga frågor om biluthyrning i Östersund

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Östersund?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Östersund .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Östersund?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Östersund .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Östersund?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Östersund?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Östersund

Utforska Östersund med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!