Billiga flygbiljetter till Paris

Förslag på billiga flygresor till Paris

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 279 kr för enkelflyg och 745 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Vueling Airlines
Transavia France
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Vueling Airlines
Scandinavian Airlines
Transavia France
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Scandinavian Airlines

Om Paris

Flyga till Paris

Från Sverige kan du boka billiga flyg direkt till Paris från Stockholm och Göteborg. För den som bor närmre Köpenhamn är det också smidigt att åka över Öresundsbron för en flygresa från Kastrup. Beroende på vilken flygplats du flyger ifrån och vilket flygbolag du väljer att boka dina flygbiljetter med landar du på någon av tre flygplatser – Charles de Gaulle, Orly eller Beauvais.

Flygresor från Stockholm till Paris tar något över två och en halv timme medan den som flyger från Göteborg eller Köpenhamn är i luften i två timmar. Med tanke på att flygplatserna ligger på olika sidor om staden kan det vara värt att fundera på var det är bäst att landa för att göra resan vidare till ditt hotell i Paris så smidig som möjligt.

Paris är en av världens mest mytomspunna städer och har en alldeles unik atmosfär. Upplev Frankrike när det är som bäst på en promenad längs floden Seine och dess berömda broar. Låt dig förtrollas av berömda sevärdheter som Eiffeltornet, Notre Dame-katedralen och Triumfbågen, och kom öga mot öga med Mona Lisa på Louvren. Här finns också kultur, shopping och restauranger i överflöd, så det är bara att njuta.

Flyg till Paris Charles de Gaulle

Paris Charles de Gaulle är Frankrikes största och mest trafikerade flygplats. Varje år betjänar den över 60 miljoner passagerare och den är också Europas viktigaste flygplats när det gäller flygfrakt.

Med dess läge 25 kilometer från centrala Paris är Charles de Gaulle en smidig inkörsport för både den franska huvudstaden och de omkringliggande regionerna. Det finns ett antal transportalternativ för den som vill resa vidare till Paris från flygplatsen. Flera olika bussbolag driver linjer in till centrum medan pendeltågen från flygplatsens två stationer går till olika stationer inne i Paris. Snabbast är direkttåget till Gare du Nord, som tar en halvtimme.

Flyg till Paris Orly International Airport

Paris andra stora flygplats, Orly, hittar du 13 kilometer söder om Paris stadskärna. Denna flygplats hanterar cirka 25 miljoner passagerare varje år, varav de allra flesta är från inrikesflygningar. Dock går det att flyga hit från Stockholm, vilket kan vara smidigt om du har affärer i södra Paris. Även Orly har mycket goda transportalternativ för vidare resa in till Paris. Med tåg tar det cirka 35 minuter in till centrum medan flygbussen tar mellan 20 och 30 minuter beroende på trafikflödet.

Flyg till Paris Beauvais-Tillé

Paris Beauvais-flygplatsen är en liten, regional flygplats 85 kilometer norr om Paris som framför allt används av lågprisflygbolag. Trots det långa avståndet in till centrala Paris kan det ändå vara smidigt att flyga hit eftersom den begränsade storleken innebär att passkontroll och bagagehantering går fort och den är enkel att hitta i.

Från Paris Beauvais går det flygbussar in till Palais des Congrès. Resan tar cirka 75 minuter och blir billigare om du bokar i förväg online. Var försiktig så du inte missar bussen på vägen tillbaka – den går från Paris exakt tre timmar och 15 minuter innan flyget.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Paris?
Paris (CDG-Roissy-Charles de Gaulle) är den mest använda flygplatsen i Paris. Det finns dock andra flygplatser i området, så välj det alternativ som passar dig bäst när du bokar din resa.
Hur långt från centrala Paris ligger Paris (CDG-Roissy-Charles de Gaulle)?
Det är cirka 25 kilometer från Paris (CDG-Roissy-Charles de Gaulle) till centrum i Paris. Planera hur du ska resa från terminalen till ditt boende innan du landar, så går allt enklare.
Kan jag flyga till Paris?
Head to the reseråd under covid-19 för att få veta mer om de senaste reserestriktionerna för Paris innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Paris?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Paris kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Paris med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Paris kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Paris?
Du som ska flyga till Paris har gott om valmöjligheter. Beroende på var ditt boende ligger och vilka erbjudanden som lockar anländer du sannolikt till CDG (25 kilometer från centrum), ORY (15 kilometer från centrum) eller BVA (70 kilometer från centrum).
Hur många flygbolag flyger till Paris?
Paris tar emot flyg från 110 flygbolag, som flyger från minst 302 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Paris?
Air France och easyJet är två av de största flygbolagen som flyger till Paris. Många resenärer väljer att resa från Collobrieres, och Air France har störst utbud på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Paris?
Det går ungefär 6 363 direktflyg till Paris per vecka, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Paris från?
Flygen till Paris som avgår från Gamla stadskärnan, Saint-Jean eller Saint-Antoine är mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Paris?
Vilken flygplats du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Gamla stadskärnan till Paris brukar resan ta cirka 2 timmar och 15 minuter. Ett flyg från Saint-Jean brukar vara framme på 1 timme och 27 minuter. Om du har Saint-Antoine som startpunkt är du normalt i luften i 1 timme och 28 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Paris?
Dröj inte till sista minuten med att boka biljetterna. Detta tips kan du få höra från ett flertal vana resenärer. Genom att boka i god tid har du fler alternativ att välja bland, och priserna är vanligtvis lägre. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden kan vara att titta på många olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats skulle du kunna kolla upp om det är billigare att boka biljetter till en mindre använd terminal. Till sist bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till snabbt om du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Paris?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en resa verka besvärlig, men du kan ta det lugnt. Du behöver bara följa de här enkla tipsen, så kan du inleda din semester i Paris utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en stressfri flygresa är att planera ordentligt i förväg. Börja med det viktigaste: passet, alla resedokument, bankkort och eventuella mediciner. Härnäst bör du ta med dig sådant som kan få tiden att gå fortare, som en dator eller någonting att läsa. Det kan även vara smart att packa ner laddare, ett par öronproppar och en uppblåsbar flygkudde. Slutligen bör du komma ihåg att reservera plats i väskan för toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla stora flaskor med schampo och balsam i ditt incheckade bagage. Alla geler eller vätskor i mängder på över 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa eller spetsiga föremål, som arméknivar, och brandfarliga eller explosiva objekt, till exempel aerosol- och sprejburkar, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets mittgång är inte det bästa stället för att synas i dina trendigaste kläder. Ta på dig någonting bekvämt och glöm inte att packa ner en tjock tröja, eftersom det kan bli svalt ombord. Sköna skor med plan sula är också en bra idé.
  • Längre perioder av stillasittande skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som kan drabba vissa passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket vatten, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Paris?
Tricket är att ha tänkt igenom allt ordentligt i förväg, innan du anländer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att slå dig ned på flyget till Paris utan onödiga dröjsmål. Följ de här tipsen för att inleda semestern på rätt sätt.

  • Personalen i kontrollen måste först försäkra sig om att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du får gå vidare. Se till att allt är nära tillhands.
  • Efter detta ska både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt tar du av dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Saker som hörlurar, bälten och jackor måste gå igenom maskinen.
  • Ett litet ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknik. Din mobil, din surfplatta och övrig elektronik ska också skannas.
  • Ta ut alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa behöver ofta skannas separat. Varje produkt måste ligga i en behållare som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste läggas i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du även måste ta av skorna och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara bra att gå i skor som du lätt kan ta av och på.
  • Vassa föremål kan inte tas med på flyget. De kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen, så kom ihåg att lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Paris
Ankomstflygplats
Orly
IATA-kod för ankomstflygplats
ORY
Destination
Paris
Pris tur-och-retur
824 kr

Populära flyg till Paris

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 279 kr för enkelflyg och 745 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Vueling Airlines
Transavia France