Billiga flygbiljetter till Portofino

Förslag på billiga flygresor till Portofino

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 652 kr för enkelflyg och 1 399 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Air Baltic
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa

Flyg till Portofino

Portofino är en liten fiskeby i regionen Ligurien, och av många ansedd som en av de vackraste i Italien. När du bokar ditt flyg till Portofino anländer du till Genoa Cristoforo Colombo flygplats, omkring 50 minuters bilresa från Portofino. Det kan vara lite knepigt att hitta ett direktflyg till Portofino, men istället kan du ta chansen att få ett stopp i någon annan europeisk stad på köpet, som till exempel Paris eller München. De flesta flyg till Genoa Cristoforo Colombo flygplats har en eller två mellanlandningar, vilket gör att flygresan till Portofino kan ta allt från mellan knappt fem upp till 17 timmar.

Flyg till Portofino: hyrbil eller allmän transport?

Från Genoa Cristoforo Colombo flygplats tar du dig lättast fram med taxi, privat transfer, tåg eller båt. Du kan även hyra bil i Portofino. Vill du åka med allmänna kommunikationer kan du ta tåget till Santa Margherita Ligure-Portofino, och därefter buss eller taxi till Portofinos centrum, en resa på sammanlagt omkring en och halvtimme. Ett annat alternativ är att ta båten till Portofino, det absolut vackraste sättet att komma fram på. Vill du däremot vara flexibel och även ha möjligheten att besöka andra platser under din semester i Portofino kan en hyrbil passa bra. Du kan boka din hyrbil samtidigt som du köper din flygbiljett till Portofino och sen hämta bilen på flygplatsen när du har landat. Med bil tar resan till Portofino omkring 45 minuter. Flygplatsen är inte så stor men erbjuder bland annat kaféer, restauranger, butiker, bankomat, turistinformation och gratis wifi.

Flyg till Portofino för en romantisk resa för två

Det är inte för inte som Portofino räknas till en av Italiens vackraste byar där den klättrar upp från havet längs med berget. Det är svårt att tänka sig en mer romantisk start på semestern än att anlända med båt till Portofino och blicka ut över de färggranna husfasaderna som speglar sig i vattnet. Du stiger då av mitt i centrum och kan börja med att slå dig ner på en av uteserveringarna med ett glas prosecco och blicka ut över lyxyachterna i hamnen. Innan det är dags för middag kan du och din käresta passa på att besöka den vackra kyrkan San Giorgio eller fönstershoppa lite bland de många exklusiva butikerna.

Boka ett billigt flyg till Portofino

Om du letar efter billiga flyg till Portofino kan det vara en bra att resa utanför högsäsongen då både flyg och hotell i Portofino kan vara mycket billigare. Det kan dessutom vara skönt att besöka Portofino när hettan har avtagit lite och de värsta turistströmmarna är över. Väljer du att boka ett flyg med mellanlandning är det bra att jämföra olika priser eftersom en flygbiljett till Portofino med en mellanlandning ibland kan vara billigare än en resa med två mellanlandningar och vise versa.

Flygresor till Portofino för en exklusiv semester

Portofino är en av Italiens mest exklusiva byar och har länge lockat kändisar. Nere i hamnen ligger lyxyachterna på rad och på bergssluttningarna ligger påkostade sommarhus. Vid ett besök i Portofino får du vara beredd att öppna plånboken då det mesta är dyrt här, men i gengäld kan du sola dig lite i glansen från stjärnorna.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Portofino?
Om du ska flyga behöver du inte tänka någon längre stund på vilken flygplats du ska välja. Portofino har bara en enda, Genoa (GOA-Cristoforo Colombo).
Hur långt från centrala Portofino ligger Genoa (GOA-Cristoforo Colombo)?
GOA ligger omkring 30 kilometer från centrum i Portofino, så var beredd på lite extra restid för att komma fram till ditt boende.
Kan jag flyga till Portofino?
Gå till våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om att flyga till Portofino. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav när du landar.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Portofino?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Portofino kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Portofino med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Portofino kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Portofino?
Det finns totalt 23 flygbolag som ansluter Portofino till 79 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Portofino?
Ryanair erbjuder merparten av flygen till Portofino, och ett Ryanair-flyg med London som avreseort är det populäraste alternativet för att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Portofino?
Att planera en oförglömlig semester i Portofino är enkelt när det finns 503 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Portofino från?
Flygen till Portofino som avgår från London, Viterbo eller Sutton brukar vara mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Portofino?
Vilken stad du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från London till Portofino tar resan cirka 2 timmar och 8 minuter. En flygresa från Viterbo brukar vara framme på uppemot 1 timme och 5 minuter. Om du har Sutton som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i ungefär 2 timmar och 14 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Portofino?
Många vana resenärer vet att du inte bör avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta som högst precis innan avresedatumet. Du skulle även kunna utvidga sökningen och jämföra de olika alternativen. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats kan du kanske hitta bättre erbjudanden genom att boka biljetter till en mindre trafikerad flygplats. Sist men inte minst bör du vara beredd på att boka direkt om du hittar ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förberedelse och en gnutta tur kan du få tag i det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Portofino?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Portofino gå väldigt fort eller verka pågå för evigt. Här presenterar vi ett par tips som kan hjälpa dig att börja resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första ska du ta med dig ditt pass, alla resedokument, din plånbok samt eventuella mediciner. För det andra vill du sannolikt ha någon typ av underhållning under resan. En spännande bok och en dator som är full med dina favoritprogram är bra alternativ. Om du räknar med att vila en stund kan en flygkudde och ett par öronproppar komma väl till pass. Slutligen ska du inte glömma att lämna lite plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig fräschare när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla stora flaskor med schampo och hårgelé i bagaget du checkar in. Alla geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa eller spetsiga föremål, som arméknivar, och farliga objekt, exempelvis aerosol- och sprejburkar, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att känna dig så avslappnad som möjligt, så välj att ha på dig plagg i naturliga material och lägg på minnet att packa med dig en mysig tröja, eftersom det kan bli lite svalt ombord på flyget. Välj alltid välpassande skor med flat sula, eftersom fötterna kan svullna lite i luften. Lämna dina stilettklackar och tunga kängor i de incheckade väskorna.
  • Utdragna perioder utan rörelse skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som kan drabba några passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Portofino?
Tricket är att ha tänkt igenom allt ordentligt i förväg, innan du kommer till flygplatsen. På så sätt är det större chans att du kan slå dig ned på ditt flyg till Portofino utan fördröjningar. Följ de här tipsen för att börja semestern på rätt sätt.

  • För det första kommer du behöva presentera dina resedokument och ditt pass för flygplatsens säkerhetspersonal. Se till att du har allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Efter detta är det tid för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och annat från dina fickor, till exempel mynt och hörlurar, att åka genom röntgenmaskinen. Hela proceduren går fortare om du förbereder dig redan innan det är din tur.
  • Elektroniska enheter, som bärbara datorer och mobiler, måste också gå genom maskinen. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Schampo, parfym och andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du kanske spara några minuter. Kängor och andra tyngre skor ska ofta granskas separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lätta gympaskor.
  • Flygbolag tillåter inte att du tar med dig vassa eller spetsiga föremål i ditt handbagage. Om du inte kan vara utan dem på din semester måste du packa ner dem säkert i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Portofino
Destinationens flygplats
Portofino
IATA-kod för ankomstflygplats
GOA

Populära flyg till Portofino

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 652 kr för enkelflyg och 1 399 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd