Billiga flygbiljetter till Positano

Flyg till Positano

Positano är en liten stad i Kampanien i sydvästra Italien, en timmes bilfärd söder om Neapel. Staden brukar räknas som Amalfikustens mest pittoreska och fotogeniska plats. När du bokar din flygresa till Positano anländer du till Neapel flygplats, omkring en timme och 20 minuter från Positano. Det kan vara lite knepigt att hitta ett direktflyg till Positano, men istället kan du chansen att få ett stopp i någon annan europeisk stad på köpet, som till exempel Paris eller Frankfurt. De flesta flyg till Neapel har en eller två mellanlandningar, vilket gör att ett flyg till Positano kan ta allt från mellan sex och 16 timmar.

Flyg till Positano: hyrbil eller allmän transport?

Från Neapel flygplats tar du dig lättast med taxi, privat transfer eller hyrbil till Positano. Tyvärr finns inga riktigt smidiga allmänna kommunikationsförbindelser mellan flygplatsen och staden, utan en resa med offentliga kommunikationsmedel innebär flera bussresor eller tåg- och bussresor med flera platser där du måste släpa på ditt bagage en bit. Du kan boka din hyrbil i Positano samtidigt som du köper din flygbiljett till Positano och sen hämta hyrbilen på flygplatsen när du har landat. Med bil tar resan till Positano omkring en och en halv timme. Flygplatsen erbjuder gratis wifi, flera matställen och en shoppinggalleria.

Boka flyg till Positano för en romantisk semester

Positano brukar ofta klassas som Amalfikustens vackraste och mysigaste stad. Att äta en middag i solnedgången på någon av alla de läckra restaurangerna som klättrar sig fast längs med bergsväggen och blickar ner mot det azurblå Medelhavet är verkligen en romantisk upplevelse. Den charmiga staden lockar också många konstnärer och designers, och längs med den slingrande huvudgatan finns många butiker och ateljéer. Känner du hellre för lite sol och bad behöver du inte vara orolig, precis i själva bykärnan finns två stränder, Spiaggia Grande och Spiaggia del Fornillo.

Boka ett billigt flyg till Positano

Om du letar efter billiga flyg till Positano kan det vara bra att resa utanför högsäsongen då både flyg och hotell i Positano kan vara mycket billigare. Eftersom högsommaren ofta kan vara het, kan det till och med vara skönare att resa till Positano under försommaren eller under tidig höst. Väljer du en resa på hösten är vattnet dessutom fortfarande behagligt. Bokar du ett flyg med mellanlandning är det bra att jämföra olika priser eftersom flygbiljetter till Positano med en mellanlandning ibland kan vara billigare än en resa med två.

Flygresor till Positano för livsnjutaren

Positano är ett resmål som passar livsnjutaren. Här är det svårt att inte trivas, och du kan varva middagar på läckra restauranger och sol och bad med exklusiv shopping och utflykter till vackra platser runt omkring. Du kan till exempel besöka städer som Neapel och Sorrento eller den antika staden Pompeji eller vulkanen Vesuvius. Reser du under högsäsong går också båtar till bland annat Neapel, Amalfi, Sorrento och Salerno, vilket kan vara en trevlig upplevelse.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Positano?
Naples (NAP-Naples Intl.) är den enda flygplatsen i Positano.
Hur långt från centrala Positano ligger NAP?
Färden från Naples (NAP-Naples Intl.) till centrum i Positano kan ta förhållandevis lång tid. Du måste ta dig cirka 35 kilometer från flygplatsen innan du är framme på ditt hotell i staden.
Kan jag flyga till Positano?
Gå till våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om flyg till Positano. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Positano?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Positano kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Positano med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Positano kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Positano?
Naples (NAP-Naples Intl.) är belägen cirka 35 kilometer från den centrala delen av staden och tar emot merparten av alla som reser till Positano.
Hur många flygbolag flyger till Positano?
Positano hanterar flyg från 38 olika flygbolag, som erbjuder flyg från 116 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Positano?
Majoriteten av alla flyg till Positano drivs av easyJet, Ryanair eller Wizz Air, och easyJet ligger i topp av dessa. Den populäraste avreseorten bland resenärer är Milano.
Hur många direktflyg går det till Positano?
Det är mycket enklare att resa med flyg till en ny destination om man slipper mellanlandningar. Om du ska åka till Positano kan du glädjas över att det vanligtvis går 916 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Positano från?
Många som flyger till Positano hoppar på planet från en flygplats i Magenta, San Siro eller Milano.
Hur lång tid tar flyget till Positano?
Om du ska flyga från Magenta kommer du att vara i luften uppemot 1 timme och 23 minuter innan du anländer till Positano. Från San Siro tar flygresan omkring 1 timme och 23 minuter, medan restiden från Milano är 1 timme och 23 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Positano?
Avvakta inte till precis innan avfärden innan du bokar flygbiljetterna. Detta tips har du kanske fått höra från många vana resenärer. Om du bokar långt i förväg har du fler alternativ att välja bland, och biljettpriserna är ofta lägre. Men nöj dig inte med det. Bredda sökningen och se om resmålet har flera flygplatser. Biljettpriserna skiljer sig ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Kom ihåg att även jämföra priser från flera olika flygbolag. Slutligen bör du vara beredd på att boka med en gång när du har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras fort. Med lite förberedelse och en gnutta tur kan du få tag i ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Positano?
Oavsett var du stiger ombord kan din flygresa genomföras utan bekymmer, om du bara är välorganiserad. Vi har sammanställt en lista med bra tips som ser till att semestern i Positano börjar på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan genomföras helt utan stress, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första kommer du behöva några rena kläder, en bra bok och några toalettartiklar, till exempel tandborste och handkräm. För det andra bör du reservera plats i väskan för din mobil med laddare, mediciner du behöver och kanske en flygkudde. Till sist bör du komma ihåg att ta med ditt pass, dina resedokument samt lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som förbjudna föremål kan skilja sig mellan de olika flygbolagen, men normalt gäller regeln att ingenting explosivt, brandfarligt eller vasst är tillåtet. Här ingår bland annat knivar, saxar, blekmedel och aerosolburkar. Sportutrustning som hockeyklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada övriga passagerare, exempelvis ammunition och pepparsprej, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att känna dig så avslappnad som möjligt, så välj ut ventilerande plagg och lägg på minnet att ta med dig en extra tröja, eftersom det kan bli lite svalt ombord på flyget. Ha alltid på dig välsittande skor med flat sula, eftersom dina fötter kan svullna lite i luften. Lämna dina stilettklackar och kängorna i ditt incheckade bagage.
  • Du har kanske hört talas om DVT, eller djup ventrombos. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, till viss del på grund av längre perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att drabbas av detta. Du kan till exempel bära antitrombosstrumpor, se till att du dricker mycket och komma ihåg att röra på dig. Gå lite fram och tillbaka i flygets mittgång eller gör enkla övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Positano?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har tagit fram en lista med hjälpsamma tips så att du kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan problem. Nästa stopp är Positano.

  • Se till att du har ditt pass och dina resedokument nära tillhands. De är vad du kommer att frågas om först under säkerhetskontrollen.
  • Härnäst måste både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som skulle kunna aktivera larmet. Föremål som skärp, jackor och hörlurar måste passera igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel din mobil och bärbara dator, måste också gå genom skannern.
  • Läppbalsam, hårolja och alla andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du spara ett par minuter. Vandringsskor och andra kraftigare skor ska ofta inspekteras separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lätta gymnastikskor.
  • Vassa och spetsiga föremål kan inte tas med ombord på flyget. De kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen, så packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Positano
Destinationens flygplats
Positano
IATA-kod för ankomstflygplats
NAP