Billiga flygbiljetter till Prag

Förslag på billiga flygresor till Prag

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 882 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Eurowings
Eurowings
Eurowings
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Lufthansa
Brussels Airlines

Om Prag

Flyg till Prag

Prag är ett perfekt weekendresmål för dig som bor i Stockholms- eller Malmöregionen tack vare de smidiga flygresorna från Arlanda och Köpenhamn Kastrup. Från det att du går ombord på planet är du en två timmar lång flygresa och en försumbar busstur från slott, kullerstensbelagda gator och en fantastisk matkultur.

Reser du från andra delar av landet är det klokt att avsätta lite längre tid i Prag eftersom du måste köpa flygbiljetter med mellanlandningar. Det finns emellertid smidiga övergångar från flera flygplatser i Sverige som går via Köpenhamn, Vilnius eller Arlanda och som låter dig komma fram samma dag och därmed slippa onödiga logikostnader.

Praktfulla Prag

Prag stoltserar med en historisk kulturskatt utan like och även den minst kulturintresserade kan inte annat än häpna inför stadens vackra byggnader och konstruktioner. Efter att du checkat in på ditt boende i Prag, ta dig ner till den berömda Karlsbron. Där kan du blicka ut över Karlsborgen – ett berömt säte för kungar och presidenter sedan 1000-talet. Därifrån kan du antingen fortsätta in i Karlsborgen, där man lätt kan tillbringa en heldag eller strosa in i den gamla stadskärnan där de små gränderna och butikerna för tankarna till svunna tider.

När det är vackert väder är Troja-palatset en oförglömlig upplevelse. Medan själva slottet i sig är en väldigt vacker barockbyggnad som är väl värd ett besök, är den ståtliga parken med alla dess berömda skulpturer och blomsterarrangemang en vacker oas mitt i centrum som stimulerar alla sinnen.

Shoppingresa till Prag

Kulturutbudet i Prag är i allra högsta grad levande och sträcker sig bortom dess vackra historiska byggnader. Pragbaletten och operan bjuder på framträdanden i högsta internationella klass medan stadens oräkneliga jazz- och folkmusikkrogar har liveframträdanden alla dagar i veckan. Du behöver inte ens sitta inomhus för att höra bra musik – Prag har ett otroligt utbud av högklassiga musiker och artister som underhåller de tusentals besökare och invånare som flanerar på stadens gator.

Utbudet för den shoppingintresserade går inte av för hackor. I Prag hittar du alla stora märken och designers, men framför allt ett rikt utbud av hantverks- och konstföremål. Den böhmiska glaskonsten är stadens största stolthet, men stadens konstnärer, hantverkare och formgivare utöver sin verksamhet i alla tänkbara medier och för alla tycken och smaker.

När du landar i Prag

Ruzyne-flygplatsen ligger på bekvämt avstånd från Prag och har anslutningar till hela närområdet. För de besökare som vill komma till stadskärnan finns det ett antal transportmöjligheter. Det finns en regelbunden pendeltrafik till centrum samt ett antal bussar som trafikerar de mindre centrala stadsdelarna.

Det finns andra alternativ också. Biluthyrning i Prag är extremt prisvärt och kan lägga till en extra dimension till semestern i Prag. Det är lätt att köra i Prag: vägarna är tydligt skyltade och är i mycket gott skick. Kom ihåg att granska bilen vid hämtning och avlämning så att du inte åker på en saftig nota för eventuella bucklor och repor.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Prag

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 882 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd