Billiga flygbiljetter till Prag

;

Förslag på billiga flygresor till Prag

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 375 kr för enkelflyg och 859 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
easyJet
Brussels Airlines

Om Prag

Flyg till Prag

Prag är ett perfekt weekendresmål för dig som bor i Stockholms- eller Malmöregionen tack vare de smidiga flygresorna från Arlanda och Köpenhamn Kastrup. Från det att du går ombord på planet är du en två timmar lång flygresa och en försumbar busstur från slott, kullerstensbelagda gator och en fantastisk matkultur.

Reser du från andra delar av landet är det klokt att avsätta lite längre tid i Prag eftersom du måste köpa flygbiljetter med mellanlandningar. Det finns emellertid smidiga övergångar från flera flygplatser i Sverige som går via Köpenhamn, Vilnius eller Arlanda och som låter dig komma fram samma dag och därmed slippa onödiga logikostnader.

Praktfulla Prag

Prag stoltserar med en historisk kulturskatt utan like och även den minst kulturintresserade kan inte annat än häpna inför stadens vackra byggnader och konstruktioner. Efter att du checkat in på ditt boende i Prag, ta dig ner till den berömda Karlsbron. Där kan du blicka ut över Karlsborgen – ett berömt säte för kungar och presidenter sedan 1000-talet. Därifrån kan du antingen fortsätta in i Karlsborgen, där man lätt kan tillbringa en heldag eller strosa in i den gamla stadskärnan där de små gränderna och butikerna för tankarna till svunna tider.

När det är vackert väder är Troja-palatset en oförglömlig upplevelse. Medan själva slottet i sig är en väldigt vacker barockbyggnad som är väl värd ett besök, är den ståtliga parken med alla dess berömda skulpturer och blomsterarrangemang en vacker oas mitt i centrum som stimulerar alla sinnen.

Shoppingresa till Prag

Kulturutbudet i Prag är i allra högsta grad levande och sträcker sig bortom dess vackra historiska byggnader. Pragbaletten och operan bjuder på framträdanden i högsta internationella klass medan stadens oräkneliga jazz- och folkmusikkrogar har liveframträdanden alla dagar i veckan. Du behöver inte ens sitta inomhus för att höra bra musik – Prag har ett otroligt utbud av högklassiga musiker och artister som underhåller de tusentals besökare och invånare som flanerar på stadens gator.

Utbudet för den shoppingintresserade går inte av för hackor. I Prag hittar du alla stora märken och designers, men framför allt ett rikt utbud av hantverks- och konstföremål. Den böhmiska glaskonsten är stadens största stolthet, men stadens konstnärer, hantverkare och formgivare utöver sin verksamhet i alla tänkbara medier och för alla tycken och smaker.

När du landar i Prag

Ruzyne-flygplatsen ligger på bekvämt avstånd från Prag och har anslutningar till hela närområdet. För de besökare som vill komma till stadskärnan finns det ett antal transportmöjligheter. Det finns en regelbunden pendeltrafik till centrum samt ett antal bussar som trafikerar de mindre centrala stadsdelarna.

Det finns andra alternativ också. Biluthyrning i Prag är extremt prisvärt och kan lägga till en extra dimension till semestern i Prag. Det är lätt att köra i Prag: vägarna är tydligt skyltade och är i mycket gott skick. Kom ihåg att granska bilen vid hämtning och avlämning så att du inte åker på en saftig nota för eventuella bucklor och repor.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Prag?
Om du ska resa med flyg behöver du inte fundera på vilken flygplats som passar bäst. Prag har bara en enda, Prag (PRG-Vaclav Havel).
Hur långt från centrala Prag ligger Prag (PRG-Vaclav Havel)?
PRG ligger cirka 12 kilometer från centrum i Prag, så räkna med en kort resa in till stadskärnan.
Kan jag flyga till Prag?
Gör flygresan till Prag smidig genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett utmärkt sätt att hålla dig informerad om aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Prag?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Prag kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Prag med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Prag kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Prag?
Prags flygplats (PRG) är belägen 12 kilometer från stadens centrum och fungerar som ingångsport för de flesta av alla som reser till Prag.
Hur många flygbolag flyger till Prag?
Prag välkomnar flyg från 48 flygbolag, som erbjuder flyg från minst 115 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Prag?
British Airways erbjuder majoriteten av flygen till Prag, och att resa med ett British Airways-flyg med London som avreseort är det populäraste sättet att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Prag?
Det blir alltid lättare att flyga till en ny destination om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska åka till Prag kan du känna dig trygg över att det går omkring 858 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Prag från?
Många resenärer på väg till Prag stiger på planet från någon av flygplatserna i Gamla stadskärnan, Centrum eller Ashford.
Hur lång tid tar flyget till Prag?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Gamla stadskärnan till Prag tar resan 1 timme och 58 minuter. Flyg från Centrum brukar vara framme på uppemot 1 timme och 35 minuter. Med Ashford som startpunkt är du normalt i luften i ungefär 2 timmar och 10 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Prag?
Många vana resenärer kan intyga om att du inte ska dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är vanligtvis högre precis innan avgångsdatumet. Ett annat bra tips för att hitta fina erbjudanden kan vara att jämföra många olika alternativ. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats kan du undersöka om du kan hitta lägre priser genom att resa till en mindre använd terminal. Till sist kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka med en gång. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Prag?
Beroende på din avreseort kan flyget till Prag gå väldigt fort eller verka pågå för evigt. Vi har sammanställt en del tips som kanske hjälper dig att komma igång med resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygtur kan bli helt stressfri, om du bara planerar din packning på rätt sätt. Först och främst ska du ta med dig ett par extra strumpor, en tidning eller två och lite toalettartiklar, till exempel tandborste och läppbalsam. För det andra bör du spara plats i väskan för din mobil med laddare, viktiga mediciner och kanske en flygkudde. Slutligen måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument samt lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla stora flaskor med schampo och hårgelé i väskorna du checkar in. Alla geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa föremål, som skruvmejslar, och farliga objekt, exempelvis tändare och bränsle, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet ska vara det allra viktigaste när du väljer vad du ska ha för kläder under flygresan. Tänk även noga igenom vilka skor som passar bäst, eftersom det kan hända att fötterna svullnar något i luften. Heltäckande skor utan klackar brukar vara det bästa alternativet.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos (DVT) kan vara en risk under långa flygturer. Då bildas det blodproppar, oftast i benen, vilket bland annat kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att resa dig upp och gå lite längs med mittgången. Ett par stödstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Prag?
Allt handlar om att vara förberedd. Vi har plockat fram en lista med praktiska tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan onödiga problem. Sedan är det full fart mot Prag.

  • Flygplatsens säkerhetspersonal måste först verifiera att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du får fortsätta. Se till att du är redo och har allt inom räckhåll.
  • Efter detta är det dags för ditt skärp, din jacka, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel mynt, att åka genom röntgenmaskinen. Det här steget går smidigare om du börjar förbereda dig medan du väntar på din tur i kön.
  • Ett litet ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknik. Din surfplatta, din bärbara dator och alla andra elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Packa upp eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa måste ofta skickas genom maskinen separat. Varje produkt måste förvaras i en behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du spara ett par minuter. Kängor och andra kraftiga skor ska ofta skannas separat, medan du förmodligen slipper detta med lättare sneakers.
  • Försök inte ta med dig några förbjudna saker på flyget. Om du ska ta saxar eller andra vassa föremål med dig på semestern måste du lämna dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till Prag
Ankomstflygplats
Vaclav Havel
IATA-kod för ankomstflygplats
PRG
Destination
Prag
Pris tur-och-retur
1 963 kr

Populära flyg till Prag

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 375 kr för enkelflyg och 859 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd