Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Prag (PRG) från 529 kr

Billiga flyg från Landvetter till Vaclav Havel

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 529 kr för enkelflyg och 1 268 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
SAS
Eurowings
SAS
Finnair
Finnair
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Finnair
Eurowings
Eurowings
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Lufthansa
Lufthansa
SAS
LOT-Polish Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Flyginformation Göteborg till Prag
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsVaclav Havel
FlygbolagAir France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Eurowings, Finnair, Iberia, KLM, LOT-Polish Airlines, Lufthansa, SAS, Swiss International Air Lines
Flygpris1 268 kr
Distans845 km

Göteborg-Prag: Flyg till Tjeckiens oslagbara huvudstad

Flyg till Prag från Göteborg

Är du sugen på en liten resa, men vet inte exakt vart du vill boka flyg? Göteborg-Prag är en populär sträcka framförallt bland weekendresenärer som vill åka på en billig semester. Det är inte svårt att hitta billiga flyg till Prag från Göteborg och dessutom har den tjeckiska huvudstaden ett av Europas huvudstäders billigaste hotellutbud, spännande historiska sevärdheter från många epoker, utsökt mat och flödande gott tjeckiskt öl. Prag är kort sagt den perfekta weekenddestinationen för den som söker en billig helg hemifrån.

Så hittar du billiga flygbiljetter Göteborg-Prag

Det är inte svårt att hitta billiga resor till Prag från Göteborg. Prag är som sagt ett populärt resmål, och många flyger från Västsverige till den tjeckiska huvudstaden för att njuta av en prisvärd weekend i utlandet. Från Göteborg finns det direktflyg till Prag med de tjeckiska bolagen Czech Airlines och Smart Wings. Smart Wings är ett lågprisbolag som flyger mellan de två orterna några gånger i veckan, och Czech Airlines ett reguljärt bolag som också erbjuder en del prisvärda avgångar. Direktflyg till Prag från Göteborg tar runt två timmar och en kvart, och båda städerna ligger i samma tidszon.

Om du inte har något emot att mellanlanda kan du boka flyg från Göteborg till Prag med till exempel lågprisbolaget Norwegian. Detta bolag mellanlandar i Stockholm och har avgångar minst tre gånger i veckan året om. Om du bokar ett flyg med mellanlandning får du räkna med en flygtid på minst uppåt fem, sex timmar, men du kan å andra sidan hitta betydligt billigare resor.

Precis som för vilken flygresa som helst är det lättare att hitta billiga flyg från Göteborg till Prag om du är ute i god tid. Sök smart och jämför olika bolag för att vara säker på att du hittar det bästa priset eller boka en paketresa till Prag, där både hotell och flyg från Göteborg ingår.

Från flygplatsen till Prag

Om du tar ett flyg från Göteborg till Prag landar du alltså på flygplatsen Václav Havel Airport. Det billigaste sättet att ta sig in till den gamla stadskärnan från flygplatsen är med flygbussen Airport Express som kostar runt 20 kronor enkel resa. Det finns ingen tåg- eller tunnelbaneanslutning mellan staden och flygplatsen, och den närmsta tunnelbanestationen på linje A ligger omkring 30 minuters med lokalbuss från flygplatsen. För att betala busstransporten är det att rekommendera att ta ut tjeckiska kronor i uttagsautomaterna i ankomsthallarna istället för växlingsbyråerna på flygplatsen, då dessa ofta tar ut överpriser.

Många turister som ankommer med flyg väljer att i förväg hyra en bil i Prag som kan hämtas på flygplatsen. Med egen bil har du friheten att utforska området runt Prag i din alldeles egen takt, och du slipper vara beroende av kollektivtrafiken. Resan med bil från flygplatsen till Staré Město tar ungefär en halvtimme. Men efter flyget från Göteborg till Prag kanske du är trött på att resa, och då kan det vara skönt att helt enkelt hoppa in i en taxi som står och väntar på flygplatsen och se staden susa förbi på väg mot ditt hotell i Prag.

Vanliga frågor och svar