Flygdestinationer Tjeckien

Populära städer att besöka i Tjeckien

Förslag på billiga flygresor till Tjeckien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 340 kr för enkelflyg och 784 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings
Eurowings
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
LOT-Polish Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
LOT-Polish Airlines
Smart Wings
Air Baltic
Eurowings
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
LOT-Polish Airlines
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Norwegian Air Shuttle
Brussels Airlines

Boka din resa till Tjeckien

Expedia erbjuder flyg till Tjeckien för att uppfylla alla resenärers behov. Oavsett vilken flygresa du letar efter så hittar du den på Expedia. Hitta flyg till Tjeckien och destinationer i hela världen och upptäck hur lätt det är att boka flyg på Expedia.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Tjeckien på grund av covid-19?
Om du ännu inte har slutfört din bokning ska du granska alla regler och villkor som gäller för flygbolaget du hade tänkt resa med. Om du redan har bokat ditt flyg till Tjeckien kan du gå till vår kundtjänstportal. Där hittar du mer information om olika policyer kring covid-19 som påverkar din bokning och vad du kan göra härnäst.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Tjeckien med flexibel avbokningspolicy?
Med Expedia går det snabbt och lätt. Börja med att ange reseuppgifter och klicka på “Sök”. Därefter kryssar du för “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer” på vänster sida. Sedan är det bara att boka ett billigt och flexibelt flyg till Tjeckien.
Finns det några allmänna tips för resande till Tjeckien under coronaviruspandemin?
Coronaviruset må ha ändrat hur resandet ser ut, men det har inte suddat ut folks aptit på att utforska världen. Här följer några tips som hjälper dig att hantera de nya utmaningarna.

 • Innan du bokar flygbiljetterna bör du ta reda på om det finns några reserestriktioner, både på avreseorten och på resmålet. Läs noga igenom de senaste uppgifterna från relevanta myndigheter och flygbolag.
 • Ha munskydd på dig när du går igenom flygplatsens säkerhetskontroll. Personalen på flygplatsen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig skyddet för att verifiera din identitet.
 • Istället för att lämna över ditt boardingpass till personalen i säkerhetskontrollen ska du själv placera det på skannern. Håll sedan upp boardingpasset för visuell inspektion.
 • En behållare med handdesinficeringsmedel tillåts i handbagaget. Behållaren får inte rymma mer än 100 ml, och du måste ta ut den ur väskan när du passerar igenom säkerhetskontrollen.
 • För att säkerhetskontrollen ska gå fortare kan du lägga föremål som ditt bälte och lösa mynt i ditt handbagage istället för på en bricka.
 • Ta fram alla matvaror som du eventuellt har med dig för att gå igenom skannern när du passerar säkerhetskontrollen. Om du förvarar matvarorna i en genomskinlig plastpåse som du själv lägger upp på brickan är det mindre risk för att personalen på flygplatsen tar i din väska för att undersöka den.

Vilka flygbolag flyger till Tjeckien?
Du kan välja bland ett flertal flygbolag som flyger till Tjeckien eller dess närhet. Dessa är ett par av de bästa alternativen:

 • Norwegian Air International – 17 flyg till Tjeckien eller dess närhet varje månad, inklusive 17 flyg till Prag (PRG-Vaclav Havel) per månad.
 • Eurowings – 17 flyg till Tjeckien eller dess närhet varje månad, inklusive 17 flyg till Prag (PRG-Vaclav Havel) per månad.
 • Ryanair – 8 flyg till Tjeckien eller dess närhet varje månad, inklusive 8 flyg till Prag (PRG-Vaclav Havel) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Tjeckien?
Det finns många olika sätt. Du skulle till exempel kunna boka långt i förväg, titta på flygresor till alternativa flygplatser och undvika vanliga semestertider. Ett annat bra sätt är att dra nytta av vår funktion för flexibla datum. Sök efter ett flyg till Tjeckien och jämför sedan priserna som gäller på närliggande datum. Under de senaste sju dagarna var det lägsta priset för en flygresa till Tjeckien 784 kr.
Vad kostar ett flyg till Tjeckien?
Priset för en flygbiljett tur och retur till Tjeckien låg på mellan 784 kr och 1 621 kr under de senaste sju dagarna. Du hade kunnat boka en billig enkel resa från Köpenhamn (CPH) för endast 340 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Tjeckien?
Vilken av följande flygplatser du landar på beror till stor del på vilket flygbolag du åker med och vad du har för slutdestination:

 • Prag (PRG-Vaclav Havel) – 2946 flyg per månad.
 • Brno (BRQ-Turany) – 86 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Tjeckien?
Priset på en flygbiljett till Tjeckien varierade mellan 784 kr och 1 621 kr den senaste veckan. Vanligtvis kan du hitta allt bättre erbjudanden ju tidigare du bokar ditt flyg.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Tjeckien?
Snappa upp en flygbiljett i April för att få tillgång till fantastiska erbjudanden på flyg till Tjeckien. Under sommar- och julloven är biljetterna oftast som dyrast.
Hur lång tid tar flyget till Tjeckien?
Det beror på flera olika faktorer, men framförallt var du börjar din resa. Här är en lista över de populäraste flygresvägarna till Tjeckien och deras flygtider:

 • Nyköping (NYO-Stockholm - Skavsta) till Prag (PRG-Vaclav Havel) – 1 timme och 45 minuter
 • Göteborg (GOT-Landvetter) till Prag (PRG-Vaclav Havel) – 1 timme och 35 minuter
 • Stockholm (ARN-Arlanda) till Prag (PRG-Vaclav Havel) – 1 timme och 55 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Tjeckien?

 • Znojmo kan erbjuda kultur och atmosfär i stora mängder, vilket gör staden till en härlig startpunkt för ditt besök i Tjeckien. Utforska kända sevärdheter som Znojmo Castle, bege dig till butikerna och ät och drick gott på någon av stadens prisvinnande restauranger. Det är upp till dig.
 • När du avgör vilka kläder du ska ta med dig på resan bör du ta hänsyn till att det råder ett kustklimat i Znojmo. För att få veta hur vädret kommer att vara under ditt besök bör du titta närmare på väderprognosen när det är dags att packa.
 • När du vill upptäcka mer av denna vackra region kan du hämta upp nyckeln till en av våra prisvärda hyrbilar och besöka Brno. Staden ligger runt 55 kilometer nordöst om Znojmo och är hem till populära sevärdheter, som Jurkovic Villa.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Tjeckien på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Tjeckien.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Tjeckien med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Tjeckien. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Tjeckien.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Tjeckien under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Tjeckien erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.