Billiga flygbiljetter till Rethymno

Förslag på billiga flygresor till Rethymno

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 509 kr för enkelflyg och 1 425 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Aegean
Aegean
SAS
Lufthansa
Air Baltic
Lufthansa
Brussels Airlines
Aegean
Norwegian Air International Ltd

Flyg till Rethimnon

Mysiga Rethimnon är en stad som vittnar om Kretas långa historia som erövrat land, styrt först av Republiken Venedig och sedan av Osmanska riket. Efter ditt flyg till Rethimnon växlar du mellan härliga dagar på stranden och lugna promenader längs den äldre stadskärnans vindlande gator, där venetiansk och osmansk arkitektur blandas med grekisk. Njut av solnedgången från La fortezza, ett venetianskt renässansfort som byggdes för att skydda staden mot osmanerna. Missa inte heller den vackra Rimondifontänen eller Guoraporten. För en upplevelse som är lika naturskön som kulturell besöker du Preveliklostret, vars hisnande läge på floddalens klippor är som gjort för ett vykort.

Det finns ett enormt utbud av hotell i Rethimnon och nästan alla ligger längs den långa kustremsan. Här finns allt från billiga enstjärniga hotell till all-inclusive med spalyx. Det finns framförallt ett stort utbud av lägenheter på eller nära stranden.

Om du planerar att resa till Rethimnon främst för att njuta av bad och värme kan du för all del resa under juli till september, när många upplever högsommarvärmen för tryckande för sightseeing och fysiska aktiviteter. Då är badtemperaturerna som bäst. Om du däremot vill kombinera bad med sevärdheter, sport och rörelse är tidig höst det bästa alternativet för dig. Havstemperaturerna har då inte ännu hunnit sjunka, men solen skiner inte riktigt lika starkt. Du kan även boka en tur och retur till Rethimnon under försommaren, för perfekt sightseeingväder. Havet är då inte riktigt lika varmt som på hösten, men många nordbor finner ändå badtemperaturen behaglig.

Du bokar flygstol till Rethimnon

Om du är EU-medborgare behöver du inte ansöka om visum för att flyga till Rethimnon. Eftersom Grekland ingår i Schengenområdet behöver du dessutom endast ett giltigt personbevis, exempelvis ett ID-kort, när du reser med direktflyg till Rethimnon från Norden.

Eftersom det vanligtvis är avgiftsfritt att ta ut euro i bankomat med kontantkort utomlands kan du ofta strunta i att växla pengar innan avfärd. Om du är osäker på om just ditt kort är avgiftsbelagt utomlands bör du kontrollera detta med din bank.

Ditt flyg till Rethimnon anländer

Rethimnon ligger sju mil från Chania International Airport och åtta mil från Heraklion International Airport. Du har således många valmöjligheter när du letar billiga flyg till Rethimnon.

Om du väljer ett flyg till Heraklion International Airport landar du på Kretas största flygplats, tillika Greklands näst största. Chania International Airport är en något mindre flygplats, Greklands femte största. Om du planerar att se mycket av Kreta kan det vara en god idé att boka hyrbil i Rethimnon och exempelvis hämta denna på flygplatsen. Den en timme långa färden till ditt slutmål går då mycket smidigare.

Om du föredrar ett billigare sätt att resa kan du ta bussen som går mellan Chania och Heraklion. Denna avgår en gång i timmen och stannar i Rethimnon. För att komma till bussen måste du ta flygbussen till Chania från Chania International Airport eller lokalbuss till Heraklion en kort promenad från Heraklion International Airport.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Rethymno

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 509 kr för enkelflyg och 1 425 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Air Baltic