Billiga flygbiljetter till Rio de Janeiro

Förslag på billiga flygresor till Rio de Janeiro

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 737 kr för enkelflyg och 5 983 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
Lufthansa
British Airways
United
TAP Portugal
Delta
Lufthansa
Delta
TAP Portugal
Swiss International Air Lines

Om Rio de Janeiro

Flyg till Rio de Janeiro

Spektakulära Rio de Janeiro lockar besökare på jakt efter en färgsprakande destination med vibrerande kultur och gästvänlig befolkning. Den som väljer att boka flyg till Rio de Janeiro kan se fram emot pulserande festivalstämning och storslagna sevärdheter i ett ljuvligt varmt klimat. Här sjunker medeltemperaturen sällan under 30 grader, oavsett vilken tid på året du besöker staden.

Den mest populära tiden för flygresor till Rio de Janeiro är mellan december och mars. Det är under den här perioden som du kan se staden från sin mest festglada sida, men eftersom detta även innebär att priserna går upp avsevärt kan du istället hitta billiga flygbiljetter till Rio de Janeiro om du väljer att åka under lågsäsong.

Flyg till Rio de Janeiro från svenska flygplatser

Även om det kan vara svårt att hitta direktflyg till Rio de Janeiro från Sverige, kommer du att ha gott om bekväma alternativ med mellanlandning. Lufthansa, Air France, KLM och British Airwais är bara några få av de många stora flygbolag som erbjuder förvånansvärt billiga flyg till Rio de Janeiro med mellanlandning på olika platser i Europa.

För svenska medborgare utfärdas 90 dagars visum vid ankomst, så du behöver inte oroa dig för visumkrav eller särskilda förberedelser innan du reser. Däremot tar resan omkring 12 timmar, så det kan vara värt att omsorgsfullt välja en flygstol till Rio de Janeiro där du kan sitta bekvämt för att känna dig utvilad när du ankommer på flygplatsen.

Flyg till Galeão International Airport

Rio de Janeiros främsta internationella flygplats är Galeão International Airport, vilken är landets fjärde mest trafikerade flygplats. Hela 17 miljoner passagerare från världens alla hörn tar sig varje år genom flygplatsens gates när de bokar resor till Rio de Janeiro.

Flygplatsen ligger endast 20 kilometer från centrala Rio de Janeiro, så du tar dig enkelt och bekvämt vidare mot ditt hotell i Rio de Janeiro. Det kommer kanske inte som en överraskning att det mest prisvänliga alternativet för vidare transport från flygplatsen är lokaltransport med buss. Resan till centrala Rio de Janeiro kan ta upp till två timmar med buss, beroende på trafiken, men om du reser ensam eller med en begränsad budget kan detta vara det bästa alternativet för dig.

Är du ute efter en något mer bekväm eller snabb resa direkt till ditt hotell i Rio de Janeiro kan du istället välja att ta en taxi. Det finns både taxi med taxameter och taxi där du betalar i förväg, beroende på vilket som passar dig bättre. Väljer du en taxi där du betalar i förväg kommer du förvisso med största sannolikhet att behöva betala något mer, men då åker du i alla fall i trygg förvissning om att chauffören inte kommer att köra omvägar till hotellet. Vill du istället ta taxi med taxameter från flygplatsen hittar du dessa utanför terminalbyggnaden, men även om detta kan vara billigare så är det även ett något osäkrare alternativ. Om du planerar att resa runt mycket på egen hand kan det vara praktiskt att boka hyrbil i Rio de Janeiro.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Rio de Janeiro

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 737 kr för enkelflyg och 5 983 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Lufthansa
British Airways