Billiga flygbiljetter till Rio de Janeiro

;

Förslag på billiga flygresor till Rio de Janeiro

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 071 kr för enkelflyg och 5 141 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Copa
Copa
LATAM Airlines Group
Delta
Delta

Om Rio de Janeiro

Flyg till Rio de Janeiro

Spektakulära Rio de Janeiro lockar besökare på jakt efter en färgsprakande destination med vibrerande kultur och gästvänlig befolkning. Den som väljer att boka flyg till Rio de Janeiro kan se fram emot pulserande festivalstämning och storslagna sevärdheter i ett ljuvligt varmt klimat. Här sjunker medeltemperaturen sällan under 30 grader, oavsett vilken tid på året du besöker staden.

Den mest populära tiden för flygresor till Rio de Janeiro är mellan december och mars. Det är under den här perioden som du kan se staden från sin mest festglada sida, men eftersom detta även innebär att priserna går upp avsevärt kan du istället hitta billiga flygbiljetter till Rio de Janeiro om du väljer att åka under lågsäsong.

Flyg till Rio de Janeiro från svenska flygplatser

Även om det kan vara svårt att hitta direktflyg till Rio de Janeiro från Sverige, kommer du att ha gott om bekväma alternativ med mellanlandning. Lufthansa, Air France, KLM och British Airwais är bara några få av de många stora flygbolag som erbjuder förvånansvärt billiga flyg till Rio de Janeiro med mellanlandning på olika platser i Europa.

För svenska medborgare utfärdas 90 dagars visum vid ankomst, så du behöver inte oroa dig för visumkrav eller särskilda förberedelser innan du reser. Däremot tar resan omkring 12 timmar, så det kan vara värt att omsorgsfullt välja en flygstol till Rio de Janeiro där du kan sitta bekvämt för att känna dig utvilad när du ankommer på flygplatsen.

Flyg till Galeão International Airport

Rio de Janeiros främsta internationella flygplats är Galeão International Airport, vilken är landets fjärde mest trafikerade flygplats. Hela 17 miljoner passagerare från världens alla hörn tar sig varje år genom flygplatsens gates när de bokar resor till Rio de Janeiro.

Flygplatsen ligger endast 20 kilometer från centrala Rio de Janeiro, så du tar dig enkelt och bekvämt vidare mot ditt hotell i Rio de Janeiro. Det kommer kanske inte som en överraskning att det mest prisvänliga alternativet för vidare transport från flygplatsen är lokaltransport med buss. Resan till centrala Rio de Janeiro kan ta upp till två timmar med buss, beroende på trafiken, men om du reser ensam eller med en begränsad budget kan detta vara det bästa alternativet för dig.

Är du ute efter en något mer bekväm eller snabb resa direkt till ditt hotell i Rio de Janeiro kan du istället välja att ta en taxi. Det finns både taxi med taxameter och taxi där du betalar i förväg, beroende på vilket som passar dig bättre. Väljer du en taxi där du betalar i förväg kommer du förvisso med största sannolikhet att behöva betala något mer, men då åker du i alla fall i trygg förvissning om att chauffören inte kommer att köra omvägar till hotellet. Vill du istället ta taxi med taxameter från flygplatsen hittar du dessa utanför terminalbyggnaden, men även om detta kan vara billigare så är det även ett något osäkrare alternativ. Om du planerar att resa runt mycket på egen hand kan det vara praktiskt att boka hyrbil i Rio de Janeiro.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Rio de Janeiro?
Rio de Janeiro har mer än en flygplats, men de flesta landar på Rio de Janeiro (SDU-Santos Dumont).
Hur långt från centrala Rio de Janeiro ligger SDU?
Rio de Janeiro (SDU-Santos Dumont) har ett praktiskt läge nära stadskärnan, endast 1 kilometer från centrala Rio de Janeiro.
Kan jag flyga till Rio de Janeiro?
Head to the reseråd under covid-19 för att få veta mer om de senaste reserestriktionerna för Rio de Janeiro innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Rio de Janeiro?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Rio de Janeiro kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Rio de Janeiro med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Rio de Janeiro kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Rio de Janeiro?
Turister som åker med flyg till Rio de Janeiro kan anlända till någon av två större flygplatser. Rio de Janeiro (SDU-Santos Dumont) ligger cirka 1 kilometer från de centrala delarna av staden, medan Rio de Janeiro (GIG-Galeao - Antonio Carlos Jobim Intl.) är belägen 13 kilometer från stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Rio de Janeiro?
Det finns totalt 15 flygbolag som ansluter Rio de Janeiro till 39 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Rio de Janeiro?
Besökare bokar oftast biljetter med LATAM Airlines, Gol eller Azul när de reser med flyg till Rio de Janeiro. Merparten av flygen kommer från São Paulo, och det är LATAM Airlines som är det ledande alternativet på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Rio de Janeiro?
Att planera en härlig vistelse i Rio de Janeiro är inga problem när det finns 1 239 direktflyg att välja mellan varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Rio de Janeiro från?
Många som reser till Rio de Janeiro hoppar på planet från någon av flygplatserna i São Paulo, Higienópolis eller Santo Amaro.
Hur lång tid tar flyget till Rio de Janeiro?
Om du reser från São Paulo kommer du att vara i luften uppemot 59 minuter innan du anländer till Rio de Janeiro. Från Higienópolis tar flyget omkring 1 timme och 26 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Santo Amaro är ungefär 2 timmar och 18 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Rio de Janeiro?
Vänta inte till sista minuten med att boka dina biljetter. Detta tips har du nog fått höra från ett flertal vana resenärer. Om du bokar lång tid i förväg har du fler alternativ att välja mellan, och priserna brukar vara lägre. Du skulle även kunna utvidga din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att boka biljetter till en flygplats som ligger lite längre bort. Till sist kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka snabbt. Om du råkar se ett fint erbjudande ska du inte dröja, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Rio de Janeiro?
Vi har plockat fram all information som behövs för att din resa ska gå så enkelt som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt igenom säkerhetskontrollerna och kan börja utforska allt vad Rio de Janeiro har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en smidig flygtur är att planera i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: pass, alla dina resedokument, din plånbok och eventuella mediciner. Därefter bör du ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, till exempel elektronik eller en bra bok. Det kan även vara en god idé att packa med dig laddare, öronproppar och en flygkudde. Sist men inte minst får du inte glömma att lämna plats i väskan för dina toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med otillåtna föremål skiljer sig mellan flygbolagen, men en allmän regel är att ingenting explosivt, brandfarligt eller vasst tillåts. Här ingår bland annat skruvmejslar, knivar, aerosolburkar och tändare. Idrottsutrustning som slagträn eller andra saker som skulle kunna skada de övriga passagerarna, till exempel skjutvapen och svärd, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg är inte mer komplicerad än rätt val av kläder. Genom att klä dig i flera lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du kan klara av att hålla dig varm om det blir svalt i kabinen. Högklackade skor och sandaler bör du lämna i dina incheckade väskor, även om de normalt är dina favoriter. Gå istället i heltäckande skor med plan sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Längre perioder utan rörelse kan orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som ibland drabbar en del passagerare på långa flygresor. Den goda nyheten är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Rio de Janeiro?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har plockat fram en lista med hjälpsamma tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan stress. Nästa stopp är Rio de Janeiro.

  • Personalen i kontrollen kommer först att kontrollera att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Se till att allt är nära tillhands.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som sannolikt skulle aktivera larmet, såsom skärp och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Ett litet ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknik. Din bärbara dator, din mobil och alla andra elektroniska enheter ska också skannas.
  • Schampo, parfym och övriga vätskor och geler som du vill ha i handbagaget måste ligga i behållare som inte rymmer mer än 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta sneakers är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du går igenom säkerhetskontrollen. Kängor och andra tunga skor skannas ofta separat.
  • Spetsiga föremål kan inte tas med ombord. De kommer att konfiskeras av personalen i säkerhetskontrollen, så lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Rio de Janeiro
Ankomstflygplats
Galeao - Antonio Carlos Jobim Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
GIG
Destination
Rio de Janeiro
Pris tur-och-retur
4 430 kr

Populära flyg till Rio de Janeiro

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 071 kr för enkelflyg och 5 141 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Delta