Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Vi ger dig prisgaranti för din resa.

Sök bland 321.000 hotell och 400 flygbolag i hela världen.

Vi ger dig prisgaranti för din resa.


Semester i Rio de Janeiro

Fira brasiliansk kultur i sambans födelsestad och njut av den fantastiska naturen precis utanför dörren.  

Rio de Janeiro ligger på Brasiliens sydöskust och är en stad som begåvats med en spektakulär geografi som blandar vita sandstränder med regnskogstäckta berg. Friluftsfantaster som väljer att resa till Rio de Janeiro kan frossa i möjligheter att ta sig ut i naturen, men det finns också gott om sevärdheter för kulturintresserade. Som före detta huvudstad i Brasilien är Rio rikt på historia och modern kultur, vilket garanterar en trevlig resa oavsett om du föredrar naturreservat eller samba.

Beundra soluppgången på den exklusiva Ipanema-stranden på sydkusten eller på den lekfulla Copacabana-stranden som ligger i närheten. Innan solen går ned kan du bege dig till Sockertoppen (Pao de Acucar). Ta en linbanetur till toppen för en enastående utsikt över stränder, skogar och andra landmärken.

Planera en utflyt till Corcovado där du hittar kristusstatyn – Christo Redentor på portugisiska. Undvik folkmassorna genom att åka dit tidigt eftersom denna gratissevärdhet är ett av ”världens sju nya underverk” och är ett måste på alla resor till Rio de Janeiro. Du kommer att förstå varför när du ser den imponerande utsikten från foten av statyn, som stod färdig 1931.

Corcovado ligger Tijuca National Park och är perfekt ställe för en fantastisk naturupplevelse. Naturvårdare återplanterade mycket av parken i slutet av 1800-talet efter en omfattande skogsskövling. Detta utflyktsmål, som är den största stadsskogen i världen, är nu ett grönskande hem för över 100 infödda djurarter. Längs vandringslederna hittar man restauranger och toaletter.

Fotbollsfans får inte missa att gå på en match på berömda Maracanã Stadium. Spelas det inga matcher när du är i Rio kan du istället besöka sportmuseet inne i arenan för att se föremål, fotografier och kläder tillhörande Brasiliens största fotbollsspelare.

Njut av Rios pulserande nattliv, lyssna på lokal musik och titta på sambadansare. Var försiktig med ta dig runt till fots när du är ute och festar. Lämna värdesaker i ditt hotellrum och undvik antingen folksamlingar eller se till att ha några lokalinvånare med dig. Det är lätt att ta sig runt staden med buss under dagen, men man bör inte åka med dem på nätterna


Reseguide för Rio de Janeiro


Populära hotellerbjudanden i Rio de Janeiro

Se alla 1 278 hotell i Rio de Janeiro
325 kr
Américas Granada Hotel

Américas Granada Hotel

Avenida Gomes Freire, 530 - Centro, Rio de Janeiro
3,8
av 5, från 71 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Lapa ligger tio minuters promenad från Catedral de Sao Sebastiao do Rio de Janeiro och Carioca-akvedukten. Biblioteca Nacional ligger 1,3 km härifrån.

797 kr
Arena Copacabana Hotel

Arena Copacabana Hotel

Av Atlantica 2064 - Copacabana, Rio de Janeiro
4,3
av 5, från 492 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell vid stranden ligger vid strandpromenaden i Copacabana, endast 1 km från Parque Estadual da Chacrinha.

Marina All Suites Hotel

Marina All Suites Hotel

Av Delfim Moreira, Praia do Leblon, 696, Rio de Janeiro
4,1
av 5, från 25 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell på stranden i Leblon ligger mindre än 2 km från Posto 12 och Playa de Leblon. Rio de Janeiros botaniska trädgård och Parque Henrique Lage ligger också 5 km härifrån.

474 kr
Américas Copacabana Hotel

Américas Copacabana Hotel

Rua Barata Ribeiro 550, Rio de Janeiro
4,3
av 5, från 184 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Copacabana ligger 0,6 km från Edmundo Bittencourt torget och 4,5 km från Parque Henrique Lage. Parque Estadual da Chacrinha och Carlos Drummond de Andrade-statyn ligger också 2 km härifrån.

2,521 kr
Belmond Copacabana Palace

Belmond Copacabana Palace

Avenida Atlantica 1702, Rio de Janeiro
4,5
av 5, från 114 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell vid stranden ligger i nöjesdistriktet i Copacabana, mindre än 5 km från Parque Estadual da Chacrinha, Sockertoppen och Parque Henrique Lage. Edmundo Bittencourt torget och Universidade Federal do Rio de Janeiro ligger också 3 km härifrån.

Copacabana Beach Apartament

Copacabana Beach Apartament

Rua Santa Clara, 308, Rio de Janeiro
4,2
av 5, från 9 recensioner
3.0 av 5.0

Denna lägenhet i Copacabana ligger 0,4 km från Edmundo Bittencourt torget och 4,3 km från Parque Henrique Lage. Parque Estadual da Chacrinha och Carlos Drummond de Andrade-statyn ligger också 3 km härifrån.

620 kr
Windsor Oceanico

Windsor Oceanico

Rua Martinho de Mesquita 129, Rio de Janeiro
4,4
av 5, från 61 recensioner
4.0 av 5.0

Windsor Oceanico är ett hotell med direkt tillgång till stranden i Barra da Tijuca och ligger 3,7 km från Itanhanga Golf Club, samt mindre än en mil från Playa de São Conrado och Gávea Golf and Country Club. Pedra Bonita och Pedra da Gavea ligger också mindre än en mil härifrån.

852 kr
Windsor Excelsior Hotel

Windsor Excelsior Hotel

Avenida Atlantica 1800, Rio de Janeiro
4,4
av 5, från 380 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell vid stranden ligger vid strandpromenaden i Copacabana, endast 0,8 km från Parque Estadual da Chacrinha och 4,8 km från Parque Henrique Lage. Edmundo Bittencourt torget och Universidade Federal do Rio de Janeiro ligger också 3 km härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.