Billiga flygbiljetter till Salerno

Förslag på billiga flygresor till Salerno

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 599 kr för enkelflyg och 1 576 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Iberia
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Lufthansa
Scandinavian Airlines
Swiss International Air Lines
Austrian Airlines
Air France

Om Salerno

Flyg till Salerno

Salerno är en stad i Italien och huvudort i provinsen med samma namn. Den ligger vid Salernobukten, som är en del av Tyrrenska havet, i den södra delen av landet. Här bor cirka 130 000 invånare. Staden ligger i ett område med fin natur, och det finns gott om bra restauranger och sevärdheter, så alla kan hitta något de tycker om.

Salerno är känt för sin särskilda arkitektur som är indelad i tre distinkta områden: en medeltida del, en del från 1800-talet och en del som byggdes upp efter andra världskriget. Denna intressanta blandning ger naturligtvis många spännande historiska sevärdheter, med kyrkor, museer och monument. Staden är också känd som ett centrum för utbildning, och här finns över 30 000 studenter. En resa till Salerno ger dig konst, kultur och nya lärdomar.

Res med flyg till Salerno

Salerno har en egen flygplats: Salerno Costa D’Amalfi. Flygplatsen är inte en av de största, men flera flygbolag flyger hit, och det går många flyg till Salerno dagligen, varibland flera charterflyg. Att boka flygbiljetter till Salerno är lätt, men det är svårt att flyga direkt till stadens flygplats. Det går nästan inga direktflyg från Sverige, så flygresor till Salerno går via en annan större stad i Italien, till exempel Venedig eller Rom. Däremot går det flyg från sådana städer nästan dagligen, så det går ändå relativt snabbt att ta sig till Salerno från Sverige. Om du lyckas få ett bra erbjudande kan du hitta riktigt billiga flyg till Salerno med endast en mellanlandning.

Från flygplatsen in till staden

Om du bokar en flygresa till Salerno via Salerno Costa D’Amalfi finns det flera sätt att ta sig från flygplatsen in till staden. Du kan ta taxi eller buss, och det går även tåg in till Salernos centralstation. Om du vill hyra bil i Salerno kan du antingen göra det när du kommit fram, eller hyra redan på flygplatsen. Motorvägen A3–A30 ligger i anslutning till flygplatsen, och det är cirka 22 kilometer till Salerno. Kom ihåg att det inte finns så många faciliteter på flygplatsen, så se till att ha ordnat med valutaväxling och resetillbehör innan du kommer fram.

Historia och kultur i Salerno

När du har tagit dig in till ditt hotell i Salerno är det dags att se vad staden har att erbjuda. Det finns massor av intressanta sevärdheter och kulturella platser. Den som är intresserad av gamla slott och palats hittar mycket i staden. Här finns borgar från flera olika tidsperioder, bland annat 1100-, 1400- och 1600-talen. Det finns till och med ett palats som byggdes så sent som 1936! Staden har även flera vackra kyrkor, till exempel den stora katedralen.

Salerno bjuder också på flera vackra gator och promenadvägar, för den som vill kombinera shopping med motion och vackra vyer. Lungomare Trieste är en vacker promenadväg vid havet, som sägs vara en av Italiens finaste. Om du är sugen på shopping kan du prova på Centro stroico di Salerno, som ligger i de centrala delarna och är en av stadens bästa shoppinggator.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Salerno?
Naples (NAP-Naples Intl.) är den enda flygplatsen nära Salerno.
Hur långt från centrala Salerno ligger Naples (NAP-Naples Intl.)?
Färden mellan NAP och centrala Salerno är förhållandevis lång. Du behöver ta dig omkring 45 kilometer från flygplatsen innan du kan checka in på ditt boende i staden.
Kan jag flyga till Salerno?
Gå till våra reseråd under covid-19 för den senaste informationen om att flyga till Salerno. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Salerno?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Salerno kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Salerno med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Salerno kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Salerno?
NAP är belägen cirka 45 kilometer från den centrala delen av staden och tar emot majoriteten av alla resenärer på väg till Salerno.
Hur många flygbolag flyger till Salerno?
Salerno hanterar flyg från 38 olika flygbolag, som flyger från minst 116 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Salerno?
Resenärer väljer vanligtvis easyJet, Ryanair eller Wizz Air när de ska flyga till Salerno. De flesta av flygen kommer från Milano, och easyJet är det populäraste flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Salerno?
Det brukar bli enklare att resa med flyg till ett nytt resmål om man kan undvika mellanlandningar. Om du ska resa till Salerno är den goda nyheten att det går ungefär 916 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Salerno från?
Flyg till Salerno från Magenta, San Siro och Milano brukar vara mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Salerno?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Magenta till Salerno brukar resan ta cirka 1 timme och 23 minuter. Ett flyg från San Siro brukar nå fram på 1 timme och 23 minuter. Om du har Milano som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 23 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Salerno?
Många erfarna resenärer är medvetna om att du inte bör dröja till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst precis innan avgångsdatumet. Du kan även utvidga din sökning och jämföra alla olika alternativ. Om resmålet har mer än en flygplats kan du kanske hitta bättre priser genom att flyga till en mindre trafikerad flygplats. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka snabbt. Om du hittar ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Salerno?
Oavsett avreseort kan din flygresa gå smidigt från början till slut, om du bara är välorganiserad. Vi har plockat fram en lista med bra tips som kan hjälpa dig se till att semestern i Salerno börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan bli ett rent nöje, om du bara har rätt packning. För det första ska du ta med dig ett par extra strumpor, en tidning eller två och några toalettartiklar, till exempel tandborste och handkräm. För det andra bör du reservera plats i väskan för en bärbar dator med laddare, eventuella mediciner du tar och kanske en flygkudde. Slutligen bör du komma ihåg att ta med ditt pass, alla dina resedokument och lite pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i dina incheckade väskor. Alla geler eller vätskor i mängder på över 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa eller spetsiga föremål, som arméknivar, och brandfarliga objekt, till exempel fyrverkerier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att känna dig så avslappnad som möjligt, så ha på dig ventilerande plagg och glöm inte att packa med dig en jacka, för om det skulle bli svalt i kabinen. Gå alltid i välpassande skor med platt sula, eftersom dina fötter kan bli lite svullna i luften. Lämna dina högklackade skor och tunga kängor i det incheckade bagaget.
  • Längre perioder av stillasittande skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är någonting som kan drabba vissa passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken genom att dricka mycket, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Salerno?
Hemligheten är att vara förberedd innan du kommer till flygplatsen. På så sätt är det större chans att du kan stiga ombord på flyget till Salerno snabbt och lätt. Följ de här tipsen för att börja din semester på rätt sätt.

  • För det första kommer du behöva presentera ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Ha allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter ska du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle trigga larmet. Föremål som din jacka, ditt bälte och dina hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel bärbara datorer och surfplattor, ska också gå genom skannern.
  • Ska du resa med din nya parfym eller handkräm? Inga problem. Om förpackningen rymmer max 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse kan du ta med den ombord.
  • Lätta gympaskor är ett praktiskt val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du passerar säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra kraftigare skor inspekteras ofta separat.
  • Saxar och andra vassa föremål kan inte tas med ombord. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Salerno
Ankomstflygplats
Naples Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
NAP
Destination
Naples
Pris tur-och-retur
803 kr

Populära flyg till Salerno

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 599 kr för enkelflyg och 1 576 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines