Billiga flygbiljetter till Salerno

Förslag på billiga flygresor till Salerno

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 654 kr för enkelflyg och 1 317 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
ITA Airways
Iberia
easyJet
Air France
easyJet
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Swiss International Air Lines

Om Salerno

Flyg till Salerno

Salerno är en stad i Italien och huvudort i provinsen med samma namn. Den ligger vid Salernobukten, som är en del av Tyrrenska havet, i den södra delen av landet. Här bor cirka 130 000 invånare. Staden ligger i ett område med fin natur, och det finns gott om bra restauranger och sevärdheter, så alla kan hitta något de tycker om.

Salerno är känt för sin särskilda arkitektur som är indelad i tre distinkta områden: en medeltida del, en del från 1800-talet och en del som byggdes upp efter andra världskriget. Denna intressanta blandning ger naturligtvis många spännande historiska sevärdheter, med kyrkor, museer och monument. Staden är också känd som ett centrum för utbildning, och här finns över 30 000 studenter. En resa till Salerno ger dig konst, kultur och nya lärdomar.

Res med flyg till Salerno

Salerno har en egen flygplats: Salerno Costa D’Amalfi. Flygplatsen är inte en av de största, men flera flygbolag flyger hit, och det går många flyg till Salerno dagligen, varibland flera charterflyg. Att boka flygbiljetter till Salerno är lätt, men det är svårt att flyga direkt till stadens flygplats. Det går nästan inga direktflyg från Sverige, så flygresor till Salerno går via en annan större stad i Italien, till exempel Venedig eller Rom. Däremot går det flyg från sådana städer nästan dagligen, så det går ändå relativt snabbt att ta sig till Salerno från Sverige. Om du lyckas få ett bra erbjudande kan du hitta riktigt billiga flyg till Salerno med endast en mellanlandning.

Från flygplatsen in till staden

Om du bokar en flygresa till Salerno via Salerno Costa D’Amalfi finns det flera sätt att ta sig från flygplatsen in till staden. Du kan ta taxi eller buss, och det går även tåg in till Salernos centralstation. Om du vill hyra bil i Salerno kan du antingen göra det när du kommit fram, eller hyra redan på flygplatsen. Motorvägen A3–A30 ligger i anslutning till flygplatsen, och det är cirka 22 kilometer till Salerno. Kom ihåg att det inte finns så många faciliteter på flygplatsen, så se till att ha ordnat med valutaväxling och resetillbehör innan du kommer fram.

Historia och kultur i Salerno

När du har tagit dig in till ditt hotell i Salerno är det dags att se vad staden har att erbjuda. Det finns massor av intressanta sevärdheter och kulturella platser. Den som är intresserad av gamla slott och palats hittar mycket i staden. Här finns borgar från flera olika tidsperioder, bland annat 1100-, 1400- och 1600-talen. Det finns till och med ett palats som byggdes så sent som 1936! Staden har även flera vackra kyrkor, till exempel den stora katedralen.

Salerno bjuder också på flera vackra gator och promenadvägar, för den som vill kombinera shopping med motion och vackra vyer. Lungomare Trieste är en vacker promenadväg vid havet, som sägs vara en av Italiens finaste. Om du är sugen på shopping kan du prova på Centro stroico di Salerno, som ligger i de centrala delarna och är en av stadens bästa shoppinggator.

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Salerno
Destinationens flygplatsNaples Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsNAP
DestinationNaples
Flygpris1 317 kr

Populära flyg till Salerno

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 654 kr för enkelflyg och 1 317 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air Shuttle
Lufthansa