Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 665 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än 590 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.


Förslag på billiga flygresor till Skagen

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Skagen

Flyg till Skagen

Allra längst norrut i Danmark, där Skagerrak och Kattegatt möts, ligger den mysiga semesterorten Skagen. Hit lockas många turister varje år av milslånga stränder, pittoreska små fiskebyar, ett trevligt nöjesliv och intressanta utställningar om Skagenmålarna som i slutet av 1800-talet reste till Skagen från hela Skandinavien för att fånga det ”magiska ljuset”.

Närmaste flygplats ligger i Aalborg (även stavat Ålborg) ungefär tio mil sydväst om Skagen och hit går det lätt att hitta billiga flygbiljetter. Du kan även boka en paketresa till Skagen med både flyg och hotellrum via Expedia och då få chans till ett extra bra pris.

Flyga till Aalborg Airport

Aalborg Airport (även kallad Aalborg lufthavn) är Danmarks tredje största flygplats och hit flyger du enkelt från Sverige antingen direkt från Arlanda eller via Köpenhamns flygplats. Vid direktflyg från Arlanda tar flygresan ungefär en och en halv timme. Det går även billiga flyg hit från exempelvis Oslo, London och Frankfurt.

Flygplatsen har en trevlig restaurang och en kiosk som förutom snabbmat, godis, smörgåsar och drycker även säljer böcker och tidningar. Det finns WiFi på hela flygplatsen med gratis surfning under en timme och även en stor del av parkeringsplatserna är helt gratis.

Att ta sig från Aalborg Airport till Skagen går lätt och smidigt med tåg och buss och resan tar ungefär två timmar. Alternativt kan du hyra bil på flygplatsen eller ta en taxi, varpå restiden minskar till bara en timme och en kvart. Oavsett färdsett är det en mycket vacker resa genom norra Jylland.

Ett härligt besök i Skagen

Skagen är något så ovanligt som ett äkta semesterparadis uppe vid våra breddgrader. Här finns över fem mil med sandstränder, gott om trevliga restauranger, kaféer och glassbarer och en härlig och alldeles unik skärgårdsmiljö. Ser du till att boka en hyrbil i Skagen tar du dig lätt runt och kan upptäcka och uppleva allt!

Även om stränderna är underbara finns det dock en plats där du inte ska bada – det är vid Grenen som är udden längst norrut precis där Skagerrak och Kattegatt möts. När vågorna från de båda haven krockar skapas våldsamma strömmar vilket gör det livsfarligt att bada här, men samtidigt är det hela ett fascinerande skådespel och många åker hit med Sandormen som är en traktor med vagnar på släp.

Ett annat spännande naturfenomen är den vandrande sanddynen Råbjerg mile mellan Skagen och Frederikshavn. Den består av 3,5 miljoner kubikmeter sand, täcker ungefär en kvadratkilometer och vandrar cirka 15 meter om året. Det låter inte mycket, men i ett sekelperspektiv påverkar sanddynen landskapet rejält och den kommer om cirka 100–200 år att täcka den nuvarande huvudvägen till Skagen.

Det finns även gott om fina hotell i Skagen och i den här semesteridyllen är det härligt att bo såväl under en mysig weekend som under en längre familjesemester. Eftersom det är så lätt att hitta billiga flygresor är det inte heller något som hindrar att man gör som många andra turister och ofta kommer tillbaka!