Semester i Skagen

Jyllands nordligaste stad är berömd för sina pittoreska hus, sin fantastiska natur och sitt speciella ljus som lockar landskapsmålare från hela världen.

Utgå ifrån Skagen om du vill utforska denna del av Danmark, som egentligen ligger mycket nära Sverige. Res gärna hit på en weekend, kanske med ett färdigt weekendpaket. Den lilla kuststaden med sina gulmålade hus och röda tak är ett charmigt resmål. Det fantastiska landskapet har dokumenterats ingående av lokala konstnärer och kollektivet Skagenmålarna är berömt över hela världen.

Denna historiska fiskeby med färre än 9 000 invånare är mycket lugn på vintern. Under sommarens långa soltimmar lockar sandstränderna och friluftsaktiviteterna många besökare från hela världen att resa till Skagen, bland annat på weekendresor. Hotell-, kafé- och restaurangägare slår upp dörrarna och stadskärnan blir till ett livligt centrum. Varje år i juni firar man midsommar på närliggande Sønderstrand med en spektakulär brasa, något som många besökare vill uppleva under sina resor till Skagen.

Om du är sugen på skaldjur och fisk ska du bege dig till hamnområdet. Res bakåt i tiden på det regionala museet Skagen By- og Egnsmuseum där det finns en historisk väderkvarn, bostäder, verkstäder och en fiskebåt.

Om du har konstnärsdrömmar kommer du att uppskatta Skagens speciella ljus. Titta på konst på Skagens Museum för att inspireras av de berömda Skagenmålarna. Grenen Kunstmuseum grundades av den världsberömde konstnären Axel Lind.

Hoppa ombord på ett traktordraget tåg eller vandra till udden Grenen för att se Kattegatt och Skagerrak mötas. Här kommer du ut på uddens yttersta spets, där flyttfåglarna samlas i tusental två gånger om året. Klättra upp i den närliggande fyren Skagen Fyrbakken och titta på den fantastiska utsikten.

Bege dig söderut mot Råbjerg Mile, en vandrande sanddyn som förflyttar sig upp till 15 meter per år och har gjort så i hundratals år. Håll utkik efter det vita tornet till Den tilsandede kirke, en historisk kyrka som till stor del begravts i sanden.

Till Skagen kommer du enkelt genom att flyga till Köpenhamn eller Ålborg och sedan ta tåget eller hyra en bil. Det finns gott om boendemöjligheter på sommaren.

Utforska det speciella ljuset och den pittoreska kuststaden Skagen och upplev själv varför så många konstnärer och poeter har inspirerats av den naturliga skönheten här.


Reseguide för Skagen


Populära hotellerbjudanden

Se alla Skagen hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla Skagen paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till Skagen

Boka din semester i Skagen