Början av huvudsektionen

Om Skara

Om Skara

Flyg till Skara

Planerar du att resa till Skara och vill ta flyget dit? Då kommer du utan problem att hitta ett stort utbud av flygbiljetter. Skara har ingen en egen flygplats och därför kommer din resa att ta dig till någon av de flygplatser som ligger närmast. Det första alternativet är Jönköpings flygplats. Därifrån tar det cirka 1 timme och 15 minuters resa med bil till Skövde och från Skövde kan du åka buss med Västtrafik till Skara. Ditt andra alternativ är att flyga till Trollhättans flygplats. Bussresan till Skara tar då cirka 1 timme och 30 minuter. Som tredje och sista alternativ finns Landvetter utanför Göteborg. Från flygplatsen kan du åka flygbuss till Göteborg och därifrån åker du buss till Skara på ungefär 1 timme och 35 minuter.

Med billiga flyg till Skara är nöjen aldrig långt bort

Det är höjden av enkelhet att beställa en paketresa till Skara. Det här alternativet är perfekt om du inte vill hitta flygresor och göra alla bokningar själv. Allt blir packat och klart och du behöver bara resa dit och ha kul! När det gäller boende finns det många olika hotell i Skara där du kan varva ner och koppla av efter långa eller korta utflykter. Skara och dess närområden erbjuder mycket att se och göra, för både vuxna och barn. Vill du ha det så bekvämt som möjligt under din vistelse kan du unna dig själv att hyra bil i Skara. Då behöver du inte passa busstidtabellen eller beställa taxi så fort du vill åka någonstans.

Flyg med familjen till Skara

Skara är kanske mest känt för sitt Sommarland – alla barns favoritresmål. Här finns vilda vattenattraktioner, berg- och dalbanor, go-kart och mycket mer. När ni har fått nog av all spänning som Sommarland erbjuder finns det förstås en mängd lugnare alternativ som är minst lika roliga. En liten bit utanför Skara hittar ni Hornborgasjön, ett vackert naturområde där tranorna gör sin säregna dans varje år mellan mars och april. Skara är också platsen för gamla historiska byggnader, bland annat Varnhems klosterkyrka från 1200-talet och Domkyrkan från mitten av 1100-talet.

En flygresa som tar dig nära naturen

Om du vill komma bort från stadsmiljön är Skara den perfekta vandringsplatsen. Genom naturreservaten i Valleområdet sträcker sig 6 mil långa leder genom vacker natur. Här finns också en 50 mil lång pilgrimsled som går igenom Skaraborg. Vill du gå kortare sträckor finns det fina leder kring Hornborgasjön och dess strandängar. Är du sugen på att slänga av dig vandringsskorna och ta dig ett dopp? Då har du kommit helt rätt! Skara ligger inte långt ifrån ett flertal insjöbad där vattnet blir varmt på sommaren. Det är perfekt för barn som kanske inte gillar salt eller bräckt vatten. I Skara kan du också varva ner med en stunds fiske i någon av sjöarna, göra något så unikt som att åka på bäversafari eller paddla kanot. Här finns allt för en mysig vistelse, för stora som små!

Information om flyg till Skara

Destinationens flygplats Skara
IATA-kod för ankomstflygplats KVB