Billiga flygbiljetter till Skövde

Om Skövde

Flyg till Skövde

En flygresa till Skövde är ingen dum idé och det är lättast genom att flyga till Västerås flygplats, alternativt Göteborg Landvetter eller Stockholm Arlanda. Det finns många billiga flyg att välja mellan och det är inga problem att ta sig till tåget mot Skövde, som stannars mitt i stadens kärna, bredvid stadens kända Högskola. Busenkelt!

Västergötalands Skövde ligger mitt emellan Vänern och Vättern och det är ungefär lika långt till Göteborg som till Stockholm. Hit kommer många studenter varje år för att lägga grunden för sin framtid. Det finns många bra hotell i Skövde. Du kan säkert hitta en typ och prisklass som passar, och självklart går det att fixa en paketresa med frukost inkluderat.

När du anlänt: Upptäck kulturstaden Skövde

När du anlänt med tåget kan du gå genom gångröret ovanför spåren för att ta dig till Boulognerskogen som är ett speciellt landmärke som Skövdeborna är mycket stolta över. Här umgås både familjer och studenter och har man tur kan man även hitta en eller annan svan i Boulognerdammen som ligger i parkens utkant.

Centralt hittar du S:ta Helena-kyrkan, en moderniserad kyrka med mycket gamla rötter. En bit utanför stadskärnan hittar du Vambs kyrka, som byggdes tidigt det första årtusendet. På Norrmalm kan du beskåda gamla tidningsurklipp, föremål och porträttfoton från 1800-talet. På Garnisonmuseet hittar du militära utställningar och Centrala Soldatregistret, som visat sig vara ovärderligt för t.ex. släktforskning.

I Skövde finns även Volvomuseet där du får följa med ända från starten av Sköfde Gjuteri och Mekaniska Verkstad 1868 och hur detta senare blev till dagens bilindustri. Man kan även gå till Helénsgården mitt i centrum, som är Skövdes enda kvarvarande byggnad sedan den stora stadsbranden 1759.

Flyg till Skövde via Arlanda, Västerås eller Göteborg

Att ta sig till Skövde från Arlanda eller Västerås flygplats är inga problem. Det är bara att ta första bästa tåg in mot Göteborg. Eftersom det går så mycket tåg på just denna räls går det ofta att boka biljett i sista minuten, vilket oftast inte är några problem att göra direkt på flygplatsen. Flyger du däremot till Göteborg Landvetter blir det buss in till tågstationen och därifrån vidare via tåget mot Stockholm.

Boka din resa till Skövde och njut av det staden har att erbjuda!

Vill du shoppa ligger gallerian Commerce mitt i staden och kurrar det i magen går du kanske till den mycket populära Mamma Mia Ristorante & Bar. Vill du testa något ultramodernt kan du gå till Pinchos, där du beställer maten via mobilen och sedan hämtar upp den själv vid baren. Är du pizzafantast ska du leta reda på Pizzeria Alpina, som gör riktigt stora och goda pizzor.

Gillar du mat finns den årliga Matfestivalen i stadens mittpunkt. Är du mer av en musikmänniska finns många musikarrangemang året runt, ofta i lokalen Loke som ligger precis bredvid tågstationen. I samma byggnad som Loke-lokalen hittar du Skövdes kulturhus, där du kan gå på teater eller låna en bok i stadens bibliotek.

Tröttnar du på innerstaden går det enkelt att hyra bil i Skövde och åka bort till badhuset, golfbanan eller varför inte upp till Billingens friluftsområde? Hur som helst kommer du att ha en fantastisk upplevelse när du besöker kultur- och studentstaden Skövde.

Vanliga frågor och svar