Recensioner från verifierade kunder

Mar 18, 2019

Concidering the bad storm, the pilot did a brilliant job landing..

Om Smögen

Om Smögen

Flyg till Smögen

Planerar du en resa till Västsverige med flyg? Smögen är den arketypiska västkusten, med sina släta klippor och små röda fiskebodar. På sommaren flödar turisterna hit för att sola och bada, äta färska räkor och njuta av de friska havsvindarna. Njut av förstklassiga restauranger och kristallklart bad- och dykvatten. Tillbringa lata dagar på solvarma klippor eller med en öl på en uteservering på bryggan. Låt äventyraren inom dig ta över och testa djuphavsfiske, kajakpaddling eller unna dig en dag på det rogivande spat på Smögens Hafvsbad. Kort sagt bjuder en hotellvistelse i Smögen på den ultimata sommarupplevelsen med något som kan locka varje typ av resenär. Den närmsta flygplatsen om du vill flyga till Smögen är Göteborg Landvetter.

Billiga flygbiljetter till Smögen

För flygresor till Smögen har du den närmsta internationella flygplatsen i Göteborg. Landvetter flygplats ligger öster om Göteborg runt 160 kilometer från Smögen, och det är lätt att ta sig till semesterparadiset efter flygresan. Smögen är en ö, men den är förbunden med fastlandet och Sotenäs kommun via en bro, så du behöver inte ta någon färja för att komma dit med bilen. Om du har tur med trafiken kan du köra mellan Landvetter och Smögen på runt en timme och tre kvart. Var dock medveten om att du kommer att köra genom Göteborgs stad, vilket medför en trängselavgift vissa dagar och tider. Från Göteborg följer du sedan E6:an norrut till Håby, varifrån du svänger av mot väster och in på mindre vägar.

Om du inte vill hyra bil på flygplatsen är det även möjligt att resa kollektivt till Smögen. Billiga flyg gick förr till Gothenburg City Airport i Säve norr om Göteborg, men dessa har tyvärr dragits in tills vidare på grund av flygplatsens bristande kapacitet. I Säve var man redan en bra bit på väg mot Smögen när man landade, men idag måste du börja din resa från Landvetter på marknivå med flygbuss till Nils Ericsonterminalen i centrala Göteborg. Därifrån byter du sedan till en annan långfärdsbuss mot Lysekil, varifrån du fortsätter med lokalbuss ut till Smögen.

Flyg till Smögen via Trollhättan/Vänersborg

Om du vill flyga till Smögen från Stockholm har du tur. Flygbolaget BRA erbjuder nämligen direktflyg till den lilla flygplatsen Trollhättan/Värnersborg nästan alla dagar i veckan, och denna ligger bara en dryg timmes bilfärd från Smögen. Flygen går från Bromma flygplats uppåt fyra gånger om dagen alla dagar utom lördagar. Kör via Uddevalla, Herrestad och Munkedal, och sväng av E6:an mot väster i Håby för att fortsätta ut till Smögen. Direktflyg må vara omöjliga, men att börja din färd mot Smögen med en flygresa kan ändå spara en hel del tid. Flyget från Bromma tar en timme och bilresan ytterligare en, medan att ta bilen hela vägen från Stockholm till Smögen skulle ta minst uppåt sex timmar. Den tiden kan du ha mycket roligare med. Kolla in paketresor till Smögen för alternativ med både hotell och flyg.