Billiga flygbiljetter till Sorrentokusten

Förslag på billiga flygresor till Sorrentokusten

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 709 kr för enkelflyg och 1 098 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS
Air France
Air France
Air France
Air France
Air France
Air Baltic
Lufthansa
Lufthansa

Om Sorrentokusten

Flyg till Sorrento

Sorrento ligger på en halvö vid Neapelbukten. Tack vare stadens höga läge har man en fantastisk utsikt över bland annat Vesuvius och Neapel. Det är inte bara utsikten som är dramatisk, då dess läge på en bergsplatå gör att staden har branta stup ned mot havet. Den klippiga kusten gör att det inte finns några naturliga stränder här, men det är trots det en känd badort, där man badar från pirer och badbryggor.

Sorrento har en rik historia, då staden var befolkad redan långt före romersk tid. Den charmiga arkitekturen som kantar de brokiga gränderna gör att det är ett rent nöje att promenera omkring på de bilfria gatorna. Slappna av med en gelato på en piazza eller njut av en middag med utsikt över Neapelbukten. Med flygbiljetter till Sorrento väntar ett riktigt italienskt äventyr på dig!

Hur du tar dig till Sorrento med flyg

Boka billiga flyg till Sorrento med Expedia – du är bara några timmar från solen! Från Sverige är det lättast att ta sig hit med flyg till Neapels flygplats, som ligger 53 kilometer utanför staden. Från flygplatsen är det sedan lätt att ta sig in till stadskärnan, med antingen tåg eller buss. Flygbussen avgår flera gånger om dagen, och hållplatsen ligger precis utanför ankomsthallen. Bussen tar dig ända fram till Sorrentos centrum och Piazza Tasso. Om du hellre åker tåg är det praktiskt att ta lokaltåget Circumvesuvian från stationen Napoli Garibaldi. Resan blir då en upplevelse i sig då du passerar Pompeij på vägen.

Sol, citroner och bad – flygresa till Sorrento

Sorrento är känd för att vara en glamorös badort, men även för limoncellon, som tillverkas i området. Likören görs av citronskal, alkohol, vatten och socker, och är den perfekta souveniren. Den lokala matkulturen är av högsta klass, och du kommer inte att ha svårt att hitta restauranger som serverar klassiska italienska rätter och lokala delikatesser.

Du kan heller inte undgå att uppmärksamma de många badmöjligheterna. Om du vill bada i centrum ska du bege dig till Marina Grande eller Marina Piccola. Vid Marina Piccola finns det en liten sandstrand och ett trädäck för solbadare. Marina Grande är en levande hamn full av fiskebåtar. Här är det lite lugnare och det finns ett större strandområde med mysiga restauranger och caféer. Om du inte har något emot att ta dig en liten bit från Sorrento är Bagni Regina Giovanna att rekommendera. Det är en avskild bukt med spektakulära omgivningar – en gömd pärla!

Utforska området runt Sorrento

Sorrento är ett mycket populärt resmål, och en del av dess attraktion är de många utflyktsmöjligheter som erbjuds. Ditt hotell i Sorrento blir en utmärkt bas för dina italienska äventyr. Ta färjan till vackra Capri eller Ischia, eller hyr bil i Sorrento och utforska Amalfikusten. Ett besök till Pompeji och vulkanen Vesuvius är ett måste. Börja planera din resa redan idag – här hittar du flygresor till Sorrento som passar dig. Passa på att boka resan samtidigt som du tittar på hotell och hyrbil, för att skapa skapa en paketresa till Sorrento .

Vanliga frågor och svar