Billiga flygbiljetter till Stansted

Om Stansted

Flyg till Stansted

Stansted är kanske mest känt för sin flygplats, som används flitigt av Londonbor och turister. Det kan dock vara värt att stanna till en stund i Stansted på vägen till London, eller strunta i huvudstaden och spendera semestern här istället! Det finns mycket att se och göra i Stansted, från leksaksmuseum till närliggande slott och gamla monument.

Ett av Stansteds mest populära turistmål är Mountfitchet Castle, som ligger relativt nära flygplatsen. Mounfitchet Castle är ett museum där man har byggt upp ett antal byggnader i medeltida stil. Att komma hit är som att plötsligt förflyttas tillbaka i tiden, och det finns förutom utbildningsvärdet också en rad roliga aktiviteter som passar både stora som små.

När du turistar i Stansted får du heller inte missa att besöka leksaksmuseet House on the Hill Toy Museum. Museet är en fest för leksaksintresserade i alla åldrar, och här finns leksaker från alla möjliga tidsperioder. Om du letar efter något särskilt eller bara vill hitta ett roligt kuriosaföremål som minne av din vistelse i Stansted kan du säkert hitta det här!

Även du som är van högertrafikant vill säkert ge dig ut i vänstertrafiken för att se mer av den engelska landsbygden. Du kan hyra bil i Stansted direkt vid ankomst på flygplatsen eller göra det i centrala Stansted. Om du vill kan du också boka hyrbil i din paketresa, och om du bokar bilen i förväg är det bara att hämta ut den när du anländer med ditt billiga flyg till Stansted!

Ta dig till Stansted

Eftersom Stansted flygplats är så pass vältrafikerad från hela Europa kan du resa hit, ofta direkt, från ett antal svenska flygplatser. Du kan till exempel åka hit från Arlanda på ungefär 4 timmar. Om du vill kan du kombinera flyg och boende med en paketresa i Stansted. Då ingår både flygbiljetter till Stansted och ett bra hotell i Stansted.

Flyg till Stansted flygplats

Stansted är en av landets största flygplatser, och det är här de flesta Londonbesökare landar. Oavsett om du vill ta dig in till metropolen London eller stanna i Stansted så har du flera bra kommunikationer att välja mellan. Du kan ta dig till London via buss, tåg eller flygbuss, och du behöver sällan vänta särskilt länge på ditt färdmedel. Om du vill kan du även hyra bil direkt på flygplatsen. Det gör du på uthyrningscentralen som ligger 5 minuter från flygplatsen. Du tar dig hit med gratis bussar som avgår från flygplatsområdet. Stansted flygplats ligger ungefär 1–1,5 timmes bilresa från centrala London, beroende på trafikbelastningen.

Bra att tänka på när du bokar flygresa till Stansted

Tänk på att det som vanligt är bra att vara ute i god tid för att hitta riktigt billiga flyg till Stansted. Fundera på om en paketresa kan vara något för dig när du tittar på flygresor till Stansted, då har du möjlighet att pressa ner priserna ordentligt på din sammanlagda resekostnad på din semester i Stansted.

Vanliga frågor och svar