Billiga flygbiljetter till Strömstad

Recensioner från verifierade kunder

18 mars 2019

Concidering the bad storm, the pilot did a brilliant job landing..

Verifierad resenär
Stockholm till Trollhättan · Braathens Regional Aviation

Om Strömstad

Om Strömstad

Flyg till Strömstad

Strömstad kallas även för ”Sveriges västligaste stad” och ligger vid norska gränsen i Bohuslän. Den närmaste större flygplatsen som regelbundet har flyg till Strömstad från en större ort i Sverige är Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Härifrån går det billiga flyg till Bromma flygplats i Stockholmsregionen varje dag utom på lördagar. De flesta större flygplatser i Sverige har reguljära flygresor till Bromma flygplats, vilket gör att du relativt enkelt kan köpa flygbiljetter till Strömstad oavsett var du bor.

Från Trollhättan-Vänersborgs flygplats tar det cirka en och en halv timme med bil via E6:an (väg 44). En taxiresa från flygplatsen till staden riskerar därför att bli rätt dyr. Andra alternativ är att hyra bil för hela semestern eller att åka med buss från och tillbaka till flygplatsen. Det går även att hyra bil i Strömstad. Från flygplatsen kan du ta dig till Trollhättan eller Vänersborg via busslinje 66, för att därefter hoppa på en buss mot Strömstad.

Från flygplatsen till Strömstad

På Trollhättan-Vänersborgs flygplats finns kostnadsfri parkering för både bilar och cyklar samt möjlighet till laddning för elbilar. På flygplatsen finns ett café som serverar måltider och fika. Flygplatsen erbjuder även lokaler och alternativ för konferenser och särskilda evenemang, till exempel anordning av bufféer.

Trots att Strömstad är en mindre stad med endast cirka 6 000 invånare besöks staden årligen av hundratusentals turister. Staden är inte bara populär bland svenskar utan även bland norrmän. Stadens läge nära den norska gränsen gör att det är mycket enkelt att resa mellan de två länderna. Det tar bara 20 minuter med båt mellan staden och det norska fastlandet.

Natur och gamla fornminnen

Strömstad är känt för sin natur och sina många sevärdheter baserade på stadens omgivning och miljö. I närheten av staden ligger Blomsholms kulturarvsområde, som är en plats med fornminnen och gravfält från 200–600 e.Kr. På platsen finns även en vandringsled och ett café. En annan populär sevärdhet är Dårskilds fornminnesområde, med sina vackra gravar och gravfält byggda på höjder som har skapats av naturen under istiden.

Om man föredrar något annat än gamla gravar kan man bege sig till områden som fokuserar mer på naturen, till exempel Granitleden. Denna vandringsled visar upp granitens betydelse för Strömstad och för dig till platser och sevärdheter som har anknytning till detta mineral och den industri som har omgivit den. En mer dynamisk upplevelse får man på Ekopark Strömstad, som utöver sin vackra naturstig också har en interaktiv utställning som berättar om miljöförstöringen och hur den påverkar människan samt vad vi kan göra för att åtgärda den.

En stad för alla

Trots sin litenhet finns det många hotell i Strömstad att välja mellan. Här finns allt från lyxiga stora hotell till spahotell och mindre, billigare vandrarhem. Staden har boenden och sevärdheter som passar både ensamresenären eller stora familjer, vilket gör att alla kan njuta av vad Strömstad har att erbjuda. Den fina naturen, de många sevärdheterna och den stora tillgången på boenden för alla smaker gör att en resa till Strömstad blir en riktigt fin upplevelse.

Vanliga frågor och svar