Billiga flygbiljetter till Tampa

Förslag på billiga flygresor till Tampa

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 277 kr för enkelflyg och 3 931 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

American Airlines
American Airlines
Lufthansa
British Airways
Brussels Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Turkish Airlines
Delta

Om Tampa

Flyg till Tampa

Staden Tampa är en populär turistdestination. Folk bokar biljetter till Tampa för att njuta av härligt väder året runt, vackra stränder, otaliga parker, exklusiv shopping och roliga festivaler. Här finns populära utomhusaktiviteter som fiske, golf, simning och båtturer, och om du tycker att det är för varmt ute kan du tillbringa tiden i någon av Tampas utmärkta museer eller designerbutiker. Boka en billig flygbiljett till Tampa på Expedia.se redan i dag om vill tillbringa semestern i Tampa.

Flygplatser i Tampa

De flesta flygen till Tampa landar på Tampa Intl. Airport (TPA). Fram till 1952 hette flygplatsen Drew Field Municipal Airport. Flygbolag med omfattande verksamhet vid TPA inkluderar United Express, World Airways och North American Airlines. TPA är den 30:e mest trafikerade flygplatsen i Nordamerika när det gäller passagerartrafik. Flyg till Tampa kan också landa på St. Petersburg-Clearwater International Airport (PIE). Flygplatsen ligger ca 10 km norr om St. Petersburg och trafikeras av både militär- och civilflyg. Två andra flygplatser där flyg till Tampa kan landa är Peter O. Knight Airport (TPF) och Tampa Executive Airport (VDF), tidigare känd som Vandenberg Airport.

Boka ditt flyg till Tampa med Expedia.se

Expedia.se låter dig söka mellan flest flygbolag och flygavgångar, vilket innebär att du kan hitta jättebra flygerbjudanden på rätt resedatum och klockslag. Inget kan helt enkelt ersätta fantastiska priser som passar dina flygbehov tillsammans med utmärkt kundsupport.

Tips för att boka flygbiljetter till Tampa

Folk älskar att besöka Tampa året runt tack vare det varma vädret. Flygen hit är som populärast under högsäsongmånaderna januari till april. På våren är vädret behagligt varmt under dagen och svalt på kvällen. Mellansäsongen infaller maj och mellan oktober och november. Lågsäsongen är december och mellan juni och september, så om du vill spara pengar är det då du ska resa. Ett annat bra sätt att spara pengar är att prenumerera på prisinformation – om det finns ett bra erbjudande på en viss sträcka kan Expedia.se skicka ett meddelande till dig. Överväg att flyga till en alternativ flygplats för att spara ännu mer pengar. Du kan spara förvånansvärt mycket på att landa på en flygplats 30 minuter från slutdestinationen.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Tampa?
Många turister väljer att flyga till Tampa, FL (TPA-Tampa Intl.) när de reser till Tampa. Det finns dock andra flygplatser i området, vilket kan vara bra att hålla i åtanke när du bokar din resa.
Hur långt från centrala Tampa ligger TPA?
Tampa, FL (TPA-Tampa Intl.) ligger bara en kort körsträcka från livet och rörelsen i Tampa. Väl framme på flygplatsen är du 8 kilometer från stadens centrum.
Kan jag flyga till Tampa?
Gör flygresan till Tampa så smidig som möjligt genom att först läsa våra reseråd under covid-19. Det är ett bra sätt att hålla dig informerad om reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste officiella hälsoråden.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Tampa?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Tampa kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Tampa med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Tampa kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Tampa?
Med ett så stort antal flygplatser runt samma stad är det inga problem att boka flyg till Tampa. Om du landar på TPA är du 8 kilometer från centrum. Du kan även anlända till Sarasota, FL (SRQ-Sarasota-Bradenton Intl.), 65 kilometer från stadskärnan, eller St. Petersburg, FL (PIE-St. Petersburg-Clearwater Intl.), som ligger 25 kilometer från centrala Tampa.
Hur många flygbolag flyger till Tampa?
Det finns 21 flygbolag som flyger till Tampa, från 119 flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Tampa?
Delta Air Lines, Southwest Airlines och Spirit Airlines är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder biljetter till Tampa. Merparten av flygen kommer från Fairlie-Poplar Historic District, och Delta Air Lines har flest alternativ på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Tampa?
Det går 1 927 direktflyg till Tampa per vecka, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Tampa från?
Många flyg till Tampa avgår från Monroe, Belmont eller Midtown.
Hur lång tid tar flyget till Tampa?
Vilken stad du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Monroe till Tampa tar resan i genomsnitt 2 timmar och 7 minuter. En flygresa från Belmont brukar vara framme på 2 timmar och 36 minuter. Om du har Midtown som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i ungefär 2 timmar och 6 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Tampa?
Vi känner alla några lyckostar som på något sätt får tag i fantastiskt billiga flygbiljetter vart de än åker. Vill du veta hur det går till? De dröjer inte till sista minuten innan de bokar. En annan bra metod att hitta fina erbjudanden kan vara att titta på många olika alternativ. Om ditt resmål har flera flygplatser kan du till exempel ta reda på om det är billigare att boka flyg till en mindre använd terminal. Sist men inte minst bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du har bra koll på vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till omedelbart om du väl hittar ett ovanligt bra pris. De bästa erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Tampa?
Beroende på var din resa börjar kan ditt flyg till Tampa vara snabbt avklarat eller ta betydligt längre tid. Vi har sammanställt några tips som hjälper dig att komma igång med resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en problemfri flygresa är att planera i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: passet, alla resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Utöver detta bör du komma ihåg att ta med dig saker som håller dig sysselsatt, såsom en mobil eller en bra bok. Det kan även vara en bra idé att packa med dig din laddare, hörlurar och en flygkudde. Sist men inte minst bör du inte glömma att reservera plats i väskan för dina toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte råkar ha en schweizisk armékniv i en ficka i din väska. Explosiva eller brandfarliga artiklar, som tändare och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet ska vara vad som är viktigast när du bestämmer vad du ska ha för kläder på resan. Fundera även noga på vilka skor som passar bäst, eftersom det händer att fötterna svullnar något i luften. Omslutande skor med platt sula är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Utdragna perioder utan rörelse kan orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som då och då drabbar vissa passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Tampa?
Om du är väl förberedd innan du kommer till flygplatsen blir resan till Tampa betydligt enklare. Här följer några praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan problem.

  • Personalen i kontrollen måste först försäkra sig om att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du kan fortsätta igenom. Se till att du har allt inom räckhåll.
  • Härnäst är det tid för ditt skärp, din jacka, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt och hörlurar, att åka genom röntgenmaskinen. Hela processen går enklare om du förbereder dig medan du väntar på din tur i kön.
  • Elektronikenheter, till exempel bärbara datorer och surfplattor, måste också gå genom skannern.
  • Packa upp eventuella vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste ofta skickas genom maskinen separat. Varje enskild produkt måste ligga i en behållare som rymmer max 100 milliliter, och allt måste placeras i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Det är sannolikt att du måste ta av dig dina skor och lägga upp dem på röntgenmaskinens band, så det kan vara praktiskt att bära skor som du lätt kan ta av och på.
  • Flygbolag tillåter inte att du har med dig vassa föremål i handbagaget. Om du tvunget måste ha med dem under semestern måste du packa ner dem säkert i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Tampa
Ankomstflygplats
Tampa Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
TPA
Destination
Tampa
Pris tur-och-retur
1 946 kr

Populära flyg till Tampa

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 277 kr för enkelflyg och 3 931 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

American Airlines
LOT-Polish Airlines