Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Förslag på billiga flygresor till Uddevalla

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Uddevalla

Flyg till Uddevalla

Ska du resa till Uddevalla, Bohusläns största stad? Här kan du njuta av salta bad, nyfiskade räkor och vacker skärgård.

Uddevallas närmaste flygplats är Trollhättan-Vänersborg. Du kan flyga hit från Bromma och det går flera flyg om dagen. Resan tar mindre än en timme. Du kan även boka en flygresa till Göteborg och ta dig vidare med bil, tåg eller buss. Det går ett tåg eller en buss i timmen! Flyger du till Oslo kan du ta buss hit med flera turer per dag. Flygbiljetter är alltså inget problem!

Norskt ursprung

Uddevalla fick statsrättigheter 1498 och var från början en norsk stad, Oddevold (ja, nu namnet på ett fotbollslag). Med sitt strategiska läge har Uddevalla genom åren legat i tre olika länder: Norge, Danmark och dagens Sverige. Fiske har förstås alltid varit en viktig näring, i synnerhet under sillperioderna. Hamnen är stadens hjärta och många båtar har byggts på Uddevallavarvet. Idag bor här runt 32 000 personer.

Tanums hällristningar – ett världsarv

Om du befinner dig i Uddevalla rekommenderas en utflykt till de spännande hällristningarna i Tanum och Vitlycke museum. Du kan enkelt hyra bil i Uddevalla och resan tar bara ca 40 minuter. Här finns över 500 ristningar från bronsåldern. Gå gärna en guidad tur så får du veta mer om de här bilderna, i synnerhet det berömda brudparet.

Flyg till Trollhättan-Vänersborgs flygplats

Det här är en lite mindre flygplats, men det finns ett café med goda smörgåsar och konferensmöjligheter. Du kan åka med kommunal buss in till Vänersborg och Trollhättan och därifrån ta dig vidare till Uddevalla med tåg eller buss. Du kan också ta en taxi eller hyra en bil. Det är lätt att hitta hotell i Uddevalla– det finns något för alla smaker och plånböcker.

Flyg till Göteborg Landvetter

Göteborg Landvetter har ca tre miljoner passagerare per år och här finns service som kafé, shopping och möjlighet att växla pengar. Du kan hyra bil och ta E6:an till Uddevalla, resan tar ca 1 timme. Om du hellre vill ta tåget, tar du flygbussen in till Göteborgs centralstation. Tänk på att du inte kan använda kontanter på bussen! Från centralen går även bussar till Uddevalla och resan tar ungefär 1,5 timme.

Saltstänkta aktiviteter

Självklart erbjuder Uddevalla många aktiviteter som har med havet att göra. På sommaren är förstås havsbad det självklara valet. Bodele är en barnvänlig badplats med både sandstrand och badflotte. Du kan också åka på fisketur. Pröva på äkta västkustfiske och fiska makrill. Fisken får du ta med hem – nyfångad makrill är en delikatess. Roligt för både vuxna och barn! Men här fiskas inte bara fisk utan även blåmusslor och du kan följa med ut och skörda. Skepparen berättar allt om musselodling och tillagar sedan musslorna i olja, lök och vitt vin. Har du tur kanske du får syn på en knubbsäl eller en havsörn ute till havs! Vill du ta det lite lugnare kan du åka på mysig kryssning på fjorden med skärgårdsbåt.