Billiga flygbiljetter till Uddevalla

Förslag på billiga flygresor till Uddevalla

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 901 kr för enkelflyg och 1 772 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight
FlexFlight

Om Uddevalla

Flyg till Uddevalla

Ska du resa till Uddevalla, Bohusläns största stad? Här kan du njuta av salta bad, nyfiskade räkor och vacker skärgård.

Uddevallas närmaste flygplats är Trollhättan-Vänersborg. Du kan flyga hit från Bromma och det går flera flyg om dagen. Resan tar mindre än en timme. Du kan även boka en flygresa till Göteborg och ta dig vidare med bil, tåg eller buss. Det går ett tåg eller en buss i timmen! Flyger du till Oslo kan du ta buss hit med flera turer per dag. Flygbiljetter är alltså inget problem!

Norskt ursprung

Uddevalla fick statsrättigheter 1498 och var från början en norsk stad, Oddevold (ja, nu namnet på ett fotbollslag). Med sitt strategiska läge har Uddevalla genom åren legat i tre olika länder: Norge, Danmark och dagens Sverige. Fiske har förstås alltid varit en viktig näring, i synnerhet under sillperioderna. Hamnen är stadens hjärta och många båtar har byggts på Uddevallavarvet. Idag bor här runt 32 000 personer.

Tanums hällristningar – ett världsarv

Om du befinner dig i Uddevalla rekommenderas en utflykt till de spännande hällristningarna i Tanum och Vitlycke museum. Du kan enkelt hyra bil i Uddevalla och resan tar bara ca 40 minuter. Här finns över 500 ristningar från bronsåldern. Gå gärna en guidad tur så får du veta mer om de här bilderna, i synnerhet det berömda brudparet.

Flyg till Trollhättan-Vänersborgs flygplats

Det här är en lite mindre flygplats, men det finns ett café med goda smörgåsar och konferensmöjligheter. Du kan åka med kommunal buss in till Vänersborg och Trollhättan och därifrån ta dig vidare till Uddevalla med tåg eller buss. Du kan också ta en taxi eller hyra en bil. Det är lätt att hitta hotell i Uddevalla– det finns något för alla smaker och plånböcker.

Flyg till Göteborg Landvetter

Göteborg Landvetter har ca tre miljoner passagerare per år och här finns service som kafé, shopping och möjlighet att växla pengar. Du kan hyra bil och ta E6:an till Uddevalla, resan tar ca 1 timme. Om du hellre vill ta tåget, tar du flygbussen in till Göteborgs centralstation. Tänk på att du inte kan använda kontanter på bussen! Från centralen går även bussar till Uddevalla och resan tar ungefär 1,5 timme.

Saltstänkta aktiviteter

Självklart erbjuder Uddevalla många aktiviteter som har med havet att göra. På sommaren är förstås havsbad det självklara valet. Bodele är en barnvänlig badplats med både sandstrand och badflotte. Du kan också åka på fisketur. Pröva på äkta västkustfiske och fiska makrill. Fisken får du ta med hem – nyfångad makrill är en delikatess. Roligt för både vuxna och barn! Men här fiskas inte bara fisk utan även blåmusslor och du kan följa med ut och skörda. Skepparen berättar allt om musselodling och tillagar sedan musslorna i olja, lök och vitt vin. Har du tur kanske du får syn på en knubbsäl eller en havsörn ute till havs! Vill du ta det lite lugnare kan du åka på mysig kryssning på fjorden med skärgårdsbåt.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Uddevalla?
Om du ska flyga behöver du inte fundera länge på vilken flygplats som passar bäst. Uddevalla har bara en enda, Göteborg (GOT-Landvetter).
Kan jag flyga till Uddevalla?
Gör din flygresa till Uddevalla så smidig som möjligt genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett bra sätt att hålla dig informerad om aktuella reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Uddevalla?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Uddevalla kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Uddevalla med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Uddevalla kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Uddevalla?
Om du reser med flyg till Uddevalla anländer du till antingen Göteborg (GOT-Landvetter) eller Trollhättan, Sverige (THN-Vanersborg). Den första av dem ligger omkring 80 kilometer från stadskärnan, medan den andra är belägen 25 kilometer från stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Uddevalla?
Det finns 25 flygbolag som erbjuder flyg till Uddevalla, från 59 flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Uddevalla?
SAS och Ryanair är de huvudsakliga flygbolagen som erbjuder flyg till Uddevalla. Ett av de populäraste sätten att resa hit är att flyga med SAS från Stockholm.
Hur många direktflyg går det till Uddevalla?
Det blir alltid lättare att resa med flyg till en ny destination om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska ta dig till Uddevalla är de goda nyheterna att det vanligtvis går 472 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Uddevalla från?
Många resenärer som flyger till Uddevalla hoppar på planet från någon av flygplatserna i Stockholm, Gamla stadskärnan eller Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Uddevalla?
Om du ska resa med flyg till Uddevalla från Stockholm tar resan 1 timme och 2 minuter. Om du stiger på planet i Gamla stadskärnan bör du räkna med att vara i luften i uppemot 2 timmar och 24 minuter. Från Centrum ligger Uddevalla ungefär 1 timme och 40 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Uddevalla?
Erfarna resenärer känner till att du inte bör dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är vanligtvis som högst precis innan avgångsdatumet. En annan bra metod att hitta specialerbjudanden kan vara att jämföra olika alternativ. Om resmålet har flera flygplatser skulle du kunna undersöka vad det kostar att flyga till en mindre trafikerad terminal. Till sist ska du vara beredd på att boka med en gång om du hittar ett bra erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite förberedelse och en gnutta tur går det att leta fram det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Uddevalla?
Beroende på var du reser från kan flyget till Uddevalla gå snabbt eller ta betydligt längre tid. Vi har sammanställt några tips som kan hjälpa dig att börja resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst ska du ta med dig ditt pass, alla dina resedokument, din plånbok samt eventuella mediciner. Härnäst vill du förmodligen ha någon typ av underhållning under resan. Någonting intressant att läsa och bärbar elektronik som är full med dina favoritfilmer är två bra alternativ. Om du räknar med att ta en kort tupplur kan ett nackstöd och ett par hörlurar vara användbara. Slutligen ska du inte glömma att reservera plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräschare när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över ej tillåtna föremål varierar mellan olika flygbolag, men grundregeln är att ingenting vasst, brandfarligt eller explosivt tillåts. Här ingår till exempel saxar, borrar, bränsle och blekmedel. Idrottsutrustning som skridskor eller andra saker som hade kunnat skada resten av passagerarna, till exempel ammunition och pepparsprej, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg kan vara så enkel som rätt klädval. Om du klär dig i flera lager är du väl förberedd på temperaturväxlingarna ombord och du kan hålla dig varm om det skulle bli svalt i kabinen. Skor med stilettklackar och badtofflor bör du packa ner i de incheckade väskorna, även om de normalt är dina favoriter. Ta istället på dig rymliga skor med platt sula, så klarar dina fötter bättre av resan.
  • Utdragna perioder utan rörelse kan bidra till att orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som då och då drabbar vissa passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att dricka mycket, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Uddevalla?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har tagit fram en lista med bra tips så att du kan passera igenom säkerhetskontrollen utan onödig stress. Nästa stopp är Uddevalla.

  • Kom ihåg att ha dina resedokument och ditt pass inom räckhåll. De är det första du kommer att frågas om under kontrollen.
  • Efter detta är det dags för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt, att passera igenom röntgenmaskinen. Hela proceduren går fortare om du gör dig i ordning när du närmar dig främre delen av kön.
  • Ett litet ögonblick måste du klara dig utan digital teknik. Din bärbara dator, din mobil och alla andra elektroniska enheter ska också passera genom skannern.
  • Ska du resa med din nya parfym eller handkräm? Det går bra. Så länge behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du förvarar den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse kan du ta med den på flyget.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara ett par minuter. Vandringsskor och andra tunga skor behöver ofta skannas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lätta gymnastikskor.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet på flyget. Om du ska ta saxar eller andra vassa föremål med dig på resan är du tvungen att packa ner dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Uddevalla
Destinationens flygplatsVanersborg
IATA-kod för ankomstflygplatsTHN
DestinationTrollhättan
Flygpris1 772 kr

Populära flyg till Uddevalla

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 901 kr för enkelflyg och 1 772 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

FlexFlight
FlexFlight