Billiga flygbiljetter till Uppsala

Förslag på billiga flygresor till Uppsala

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 361 kr för enkelflyg och 723 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines

Om Uppsala

Flyg till Uppsala

Sugen på att resa till Uppsala? Expedia hjälper dig att hitta billiga flyg! Du kan flyga till Uppsala från Malmö i söder till Kiruna i norr, och du flyger till Arlanda, Sverige största flygplats. På Arlanda hittar du alla bekvämligheter du behöver. Det finns gott om butiker och restauranger, och du kan även handla vissa varor tax-free även om du flyger inrikes. Dessutom finns det gratis internet, och du kan till och med gifta dig på flygplatsen om du vill, så det är bara att boka flygbiljetter och börja planera!

När du har landat på flygplatsen tar du dig enkelt vidare till Uppsala. Du kan till exempel ta tåget, vilket tar dig till Uppsala på mindre än tjugo minuter. Du kan även åka buss in till Uppsala centralstation, och då är restiden cirka 40 minuter. Självklart kan du även ta en taxi om du föredrar det. Det är drygt tre mil mellan Arlanda och Uppsala.

Uppsala – en plats för kunskap

Uppsala är en stad med stolta anor. Det är en av Sveriges äldsta städer och den blev ärkebiskopsdöme år 1164. Uppsala universitet grundades 1477, vilket gör det till Nordens äldsta universitet. Staden har legat i händelsernas centrum och påverkats mycket av sin samtid. Under upplysningstiden på 1700- och 1800-talet visade staden framfötterna och universitetet blomstrade. Kända vetenskapmän som astronomen Anders Celsius och botanikern Carl von Linné levde och verkade i staden. År 1870 fick även kvinnor studera på universitetet och den första kvinnan, Betty Pettersson, skrevs in år 1872.

I den här studentstaden med starka historiska band finns det mycket att uppleva, oavsett om du är mest intresserad av shopping, arkitektur eller historia. Tripadvisor hjälper dig med både flygresor och billigt boende i Uppsala, så att du kan njuta fullt ut av ditt besök.

Sevärdheter i Uppsala

Det är svårt att missa Uppsala Domkyrka när du är på besök. Denna vackra byggnad är Skandinaviens största katedral, och började byggas cirka 1270, för att slutligen stå klar 1435. Här ligger både kungligheter och vetenskapsmän begravda, som Gustav Vasa och Carl von Linné. Även ärkebiskopen och fredspristagaren Nathan Söderblom finns begravd här. Du kan även besöka skattkammaren och se vackra kläder och smycken.

Om du gillar böcker får du inte missa ett besök på Sveriges äldsta universitetsbibliotek, Carolina Rediviva. Här kan du bland annat se den vackra Silverbibeln som är skriven på gotiska. Om du vill uppleva mer av Sveriges historia besöker du självklart Uppsala Slott. Det är bland annat platsen för Sturemorden 1567 och uppläsningen av drottning Kristinas tronavsägelse 1654.

Uppsala med omnejd

Du kanske alltid har drömt om att se en älg på nära håll? Boka en hyrbil i Uppsala och åk till Gårdsjö älgpark för en annorlunda utflykt för hela familjen. Om du är intresserad av arkitektur och historia kanske ett besök till Skoklostrets slott kan locka? Det är Sveriges största privatpalats, och ett av Europas främsta barockslott. Det ligger vackert beläget vid Mälaren och inbjuder till trivsamma upptäckter.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Uppsala?
Många turister väljer att flyga till Stockholm (ARN-Arlanda) när de reser till Uppsala. Det finns dock mer än en flygplats i närheten, så tänk på detta när du bokar din resa.
Hur långt från centrala Uppsala ligger ARN?
Stockholm (ARN-Arlanda) ligger cirka 30 kilometer från den centrala delen av Uppsala, så var beredd på att resa en bit extra för att komma in till stadskärnan.
Kan jag flyga till Uppsala?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få veta allt om de senaste reserestriktionerna för Uppsala innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Uppsala?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Uppsala kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Uppsala med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Uppsala kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Uppsala?
Om du ska flyga till Uppsala landar du förmodligen på Stockholm (ARN-Arlanda), 30 kilometer från centrum. BMA, som ligger cirka 60 kilometer från stadskärnan, är den andra större flygplatsen i staden.
Hur många flygbolag flyger till Uppsala?
44 flygbolag flyger till Uppsala, från 138 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Uppsala?
Större delen av alla flyg till Uppsala drivs av SAS, Norwegian Air Shuttle eller Norwegian Air International, och SAS ligger i topp av dessa tre. Den populäraste avreseorten är Frogner.
Hur många direktflyg går det till Uppsala?
Det blir alltid enklare att resa med flyg till en ny ort om man inte behöver tänka på mellanlandningar. Om du ska ta dig till Uppsala är den goda nyheten att det går ungefär 2 082 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Uppsala från?
Många resenärer på väg till Uppsala hoppar på planet i Oslo, Gamla stadskärnan eller Haga.
Hur lång tid tar flyget till Uppsala?
Vilken stad du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Oslo till Uppsala tar resan i genomsnitt 1 timme. Flyg från Gamla stadskärnan brukar nå fram på 2 timmar och 57 minuter. Med Haga som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 3 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Uppsala?
Alla har vi stött på sådana lyckostar som på något sätt kan hitta superbilliga biljetter vart de än ska resa. Skulle du vilja veta hur det går till? De dröjer inte till sista stund med att boka. En annan bra metod att hitta fina erbjudanden är att jämföra olika alternativ. Om resmålet har flera flygplatser kan du till exempel undersöka om det är billigare att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Slutligen ska du vara beredd på att boka direkt om du hittar ett bra erbjudande, för priserna kan ändras snabbt. Med lite kunskap och en gnutta tur kan du få tag i det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Uppsala?
Oavsett var du stiger ombord kan ditt flyg genomföras utan bekymmer, om du bara är förberedd. Vi har gjort en lista med praktiska tips som hjälper dig se till att din semester i Uppsala inleds på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en stressfri resa med flyg är att planera ordentligt i förväg. Börja med det viktigaste: ditt pass, dina resedokument, dina bankkort och alla viktiga mediciner. Härnäst ska du ta med dig saker som kan hålla dig sysselsatt, som en mobil eller någonting att läsa. Det kan även vara en god idé att packa med dig en laddare, ett par öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Sist men inte minst ska du inte glömma att lämna plats i väskan för dina toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över ej tillåtna saker skiljer sig från ett flygbolag till ett annat, men en allmän regel är att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår exempelvis borrar, bestick, bränsle och blekmedel. Idrottsutrustning som skridskor eller andra saker som skulle kunna skada resten av passagerarna, såsom skjutvapen och svärd, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Mittgången på flyget är inte den bästa platsen för att imponera med dina nya och trendiga kläder. Ta på dig någonting bekvämt och lägg på minnet att packa ner en tjock tröja, eftersom det kan bli svalt på flyget. Omslutande skor med platt sula är också att föredra.
  • Tillståndet djup ventrombos, eller DVT, kan vara en risk under längre flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, vanligtvis i benen, vilket bland annat kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan begränsa risken genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par stödstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Uppsala?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen blir resan till Uppsala mycket enklare. Har har vi samlat ihop några praktiska tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • Se till att du har ditt pass och boardingpass nära tillhands. De är det första du kommer att frågas om i kontrollen.
  • Därefter är det tid för ditt bälte, din jacka, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Hela processen går fortare om du börjar göra dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • Dina elektronikenheter, såsom surfplattor och bärbara datorer, måste också gå genom maskinen. Men oroa dig inte. Du är online igen innan du vet ordet av.
  • Läppbalsam, hårolja och andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste förvaras i behållare som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara några minuter. Stövlar och andra tyngre skor ska ofta inspekteras separat, medan du förmodligen slipper detta med lättare gymnastikskor.
  • Flygbolagen tillåter inte att du har med dig vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte kan vara utan dem på din semester måste du packa ner dem säkert i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Uppsala
Ankomstflygplats
Arlanda
IATA-kod för ankomstflygplats
ARN
Destination
Stockholm
Pris tur-och-retur
4 055 kr

Populära flyg till Uppsala

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 361 kr för enkelflyg och 723 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd