Billiga flygbiljetter till Uppsala

Förslag på billiga flygresor till Uppsala

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 301 kr för enkelflyg och 656 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
SAS
SAS
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
SAS
SAS
Eurowings
Norwegian Air Shuttle

Om Uppsala

Flyg till Uppsala

Sugen på att resa till Uppsala? Expedia hjälper dig att hitta billiga flyg! Du kan flyga till Uppsala från Malmö i söder till Kiruna i norr, och du flyger till Arlanda, Sverige största flygplats. På Arlanda hittar du alla bekvämligheter du behöver. Det finns gott om butiker och restauranger, och du kan även handla vissa varor tax-free även om du flyger inrikes. Dessutom finns det gratis internet, och du kan till och med gifta dig på flygplatsen om du vill, så det är bara att boka flygbiljetter och börja planera!

När du har landat på flygplatsen tar du dig enkelt vidare till Uppsala. Du kan till exempel ta tåget, vilket tar dig till Uppsala på mindre än tjugo minuter. Du kan även åka buss in till Uppsala centralstation, och då är restiden cirka 40 minuter. Självklart kan du även ta en taxi om du föredrar det. Det är drygt tre mil mellan Arlanda och Uppsala.

Uppsala – en plats för kunskap

Uppsala är en stad med stolta anor. Det är en av Sveriges äldsta städer och den blev ärkebiskopsdöme år 1164. Uppsala universitet grundades 1477, vilket gör det till Nordens äldsta universitet. Staden har legat i händelsernas centrum och påverkats mycket av sin samtid. Under upplysningstiden på 1700- och 1800-talet visade staden framfötterna och universitetet blomstrade. Kända vetenskapmän som astronomen Anders Celsius och botanikern Carl von Linné levde och verkade i staden. År 1870 fick även kvinnor studera på universitetet och den första kvinnan, Betty Pettersson, skrevs in år 1872.

I den här studentstaden med starka historiska band finns det mycket att uppleva, oavsett om du är mest intresserad av shopping, arkitektur eller historia. Tripadvisor hjälper dig med både flygresor och billigt boende i Uppsala, så att du kan njuta fullt ut av ditt besök.

Sevärdheter i Uppsala

Det är svårt att missa Uppsala Domkyrka när du är på besök. Denna vackra byggnad är Skandinaviens största katedral, och började byggas cirka 1270, för att slutligen stå klar 1435. Här ligger både kungligheter och vetenskapsmän begravda, som Gustav Vasa och Carl von Linné. Även ärkebiskopen och fredspristagaren Nathan Söderblom finns begravd här. Du kan även besöka skattkammaren och se vackra kläder och smycken.

Om du gillar böcker får du inte missa ett besök på Sveriges äldsta universitetsbibliotek, Carolina Rediviva. Här kan du bland annat se den vackra Silverbibeln som är skriven på gotiska. Om du vill uppleva mer av Sveriges historia besöker du självklart Uppsala Slott. Det är bland annat platsen för Sturemorden 1567 och uppläsningen av drottning Kristinas tronavsägelse 1654.

Uppsala med omnejd

Du kanske alltid har drömt om att se en älg på nära håll? Boka en hyrbil i Uppsala och åk till Gårdsjö älgpark för en annorlunda utflykt för hela familjen. Om du är intresserad av arkitektur och historia kanske ett besök till Skoklostrets slott kan locka? Det är Sveriges största privatpalats, och ett av Europas främsta barockslott. Det ligger vackert beläget vid Mälaren och inbjuder till trivsamma upptäckter.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Uppsala

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 301 kr för enkelflyg och 656 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd