Billiga flygbiljetter till Visby

;

Förslag på billiga flygresor till Visby

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 350 kr för enkelflyg och 634 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd

Flyg till Visby

På bara 35 minuter flyger du från Stockholm till Visby med en rad olika flygbolag. Du hittar flyg från både Bromma och Arlanda och det är väldigt smidigt att ta sig från huvudstaden till vackra Visby och Gotland på några få timmar. Under högsäsongen på sommaren kan man dessutom flyga från flera svenska städer.

Flygresor till Visby från svenska flygplatser

Flyg till Visby Airport hittar man året om från såväl Arlanda som Bromma och det tar mellan 35 och 45 minuter. Gotlandsflyg och Malmö Aviation har en gemensam rutt från Bromma Airport och de har dessutom direktflyg från både Malmö och Göteborg. Man hittar även en rad anslutningar via Stockholm om direktflygen är slutsålda. NextJet och SAS erbjuder flygresor mellan Arlanda och Visby Airport alla tider på året, och Norwegian utökar trafiken på flygrutten under högsäsong med en rad avgångar varje vecka. Under årets varmaste månader flyger dessutom Sverigeflyg till Visby från Norrköping, Ängelholm, Sundsvall och Umeå.

Visby är oerhört populärt mellan juni och augusti så du gör bäst i att boka din flygbiljett flera månader i förväg. Under återkommande evenemang såsom Almedalsveckan i juli och de mest fartfyllda partyveckorna i augusti så tar både flygresor och hotellrum i Visby slut snabbt så var ute i god tid när du bokar din sommarresa.

Flyg till Visby Airport

Visby Airport trafikeras av både utländska och inhemska flygbolag och den lilla flygplatsen blir en av Sveriges mest trafikerade flygplatser under sommaren. Flygplatsen ligger cirka 3,5 km från Visby och man tar sig enkelt till och från flygplatsen med taxi, buss eller bil. Det är en god idé att boka hyrbil i förväg under högsäsong, men planerar man inte att köra bil under sin semester på Gotland tar man sig snabbt från flygplatsen in till Visby med buss 61 (cirka 13 minuter till Visby centrum) eller buss 4 (28 minuter). En taxi intill Visby tar cirka 5-10 minuter.

Besök i Visby

Natursköna Gotland och underbara Visby stad lockar i synnerhet stora folkmassor under sommaren. Här hittar man fina stränder, mäktig natur och Visbys legendariska nattliv. Man hittar billiga flygbiljetter till Visby året runt, men man ska ha i åtanke att biljettpriserna går upp fort inför och under sommaren, så det gäller att boka tidigt om man vill göra ett klipp och spara några extra slantar till reskassan. Den utökade sommartrafiken drar igång i juni och håller i sig fram till augusti. I början av september är det fortfarande varmt på Gotland och man kan då hitta billiga flyg till Visby, medan högsäsongen under juli och augusti är ofta den dyraste tiden på året att resa. Ön är en enastående destination året om, men klimatet kan på ett ungefär jämföras med Stockholms, vilket förklarar varför Gotland lockar mindre som resmål under vinterhalvåret. Man bör dock komma ihåg att Visby bevarar sin charm även under årets kallare månader, i synnerhet om man uppskattar Visbys lokala hantverk, konstnärer och restauranger.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Visby?
Visby (VBY) är den enda flygplatsen du kan välja nära Visby.
Hur långt från centrala Visby ligger Visby (VBY)?
Visby (VBY) har ett praktiskt läge nära hjärtat av staden, endast 3 kilometer från centrala Visby.
Kan jag flyga till Visby?
Titta på våra reseråd under covid-19 för att få veta mer om de senaste reserestriktionerna för Visby innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Visby?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Visby kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Visby med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Visby kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Visby?
Turister från alla delar av världen landar på Visby (VBY) varenda dag. När du har stigit av planet och hämtat ut ditt bagage är du ungefär 3 kilometer från centrala Visby.
Hur många flygbolag flyger till Visby?
3 flygbolag erbjuder flyg till Visby, från minst 4 flygplatser i olika delar av världen, så ditt nästa semesteräventyr är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Visby?
En stor del av flygen till Visby flygs av Braathens Regional. Den vanligaste rutten avgår från Stockholm, och Braathens Regional är det ledande flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Visby?
Det går 51 direktflyg till Visby varje vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Visby från?
Många resenärer på väg till Visby stiger på planet från en flygplats i Stockholm, Vällingby eller Fredhäll.
Hur lång tid tar flyget till Visby?
Var du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Stockholm till Visby brukar resan ta 45 minuter. Flyg från Vällingby brukar komma fram på 40 minuter. Om du har Fredhäll som avreseort får du istället räkna med att vara i luften i 40 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Visby?
Dröj inte till precis innan avresan med att boka flygresan. Detta tips har du nog fått höra från ett flertal vana resenärer. När du bokar långt i förväg får du fler alternativ att välja mellan, och priserna är ofta lägre. Du skulle även kunna utvidga sökningen och jämföra alternativen. Om resmålet har flera flygplatser är det möjligt att du kan hitta bättre priser genom att flyga till en mindre trafikerad flygplats. Slutligen ska du vara beredd på att boka omedelbart när du väl har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förkunskap och en gnutta tur går det att få tag i bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Visby?
Beroende på var du reser från kan flyget till Visby gå snabbt eller ta lite längre tid. Här kommer några tips som kan hjälpa dig att börja resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du ta med dig ditt pass, alla dina resedokument, plånboken samt eventuella mediciner. För det andra vill du nog ha lite underhållning under flygresan. En bra bok och bärbar elektronik som är full med dina favoritserier är bra alternativ. Om du vill ha möjlighet att sova en stund kan en uppblåsbar flygkudde och ett par öronproppar vara användbara. Sist men inte minst bör du inte glömma att reservera lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig på topp när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla stora flaskor med schampo och balsam i bagaget du checkar in. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Spetsiga föremål, som saxar, och andra farliga objekt, till exempel starka kemikalier och tändstickor, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att vara så avslappnad som möjligt, så ha på dig plagg i naturliga material och lägg på minnet att packa med en jacka, för om det skulle bli svalt under resans gång. Välj alltid rymliga skor med plan sula, eftersom dina fötter kan bli lite svullna under flygturen. Lämna dina stilettklackar och tunga kängor i ditt incheckade bagage.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos, eller DVT, skulle kunna uppstå under långa flygturer. Det innebär att blodproppar bildas, oftast i benen, vilket skulle kunna bero på att man har suttit still för länge. Du kan begränsa risken för detta genom att resa dig upp och gå lite längs med mittgången. Ett par bra antitrombosstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Visby?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen blir din resa till Visby mycket smidigare. Här har vi sammanställt ett par behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • För det första måste du presentera ditt pass och dina resedokument för personalen. Ha allt redo, så att du slipper leta.
  • Därefter ska du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Saker som hörlurar, bälten och jackor måste passera igenom maskinen.
  • Ett litet ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknik. Mobilen, surfplattan och all annan elektronik ska också passera genom skannern.
  • Har du med dig din nya parfym? Det går bra. Om behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du förvarar den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den i ditt handbagage.
  • Lätta gympaskor är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du tar dig igenom kontrollen. Kängor och andra kraftiga skor granskas ofta separat.
  • Försök inte ta med dig någonting som är förbjudet på flyget. Om du tänker ha knivar eller andra vassa föremål med dig är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Visby
Ankomstflygplats
Visby
IATA-kod för ankomstflygplats
VBY
Destination
Visby
Pris tur-och-retur
634 kr

Populära flyg till Visby

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 350 kr för enkelflyg och 634 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd