Billiga flygbiljetter till Ystad

Förslag på billiga flygresor till Ystad

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 929 kr för enkelflyg och 1 534 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation

Om Ystad

Flyg till Ystad

Köp flygbiljetter till Ystad, hemorten för kända ikoner som Bengt Magnusson, Ernst-Hugo Järegård och skådeplatsen för den kända Wallander-serien. Lättast är att välja en flygresa till antingen Malmös eller Kastrups flygplats och ta direkttåg därifrån mot Ystad. Du kan även hitta passande paketresor till Ystad med lämpligt boende för både familjer och de som reser i arbetet.

Ystad ligger längst ner i vårt avlånga land och är ett center för svensk filmindustri. Orten dök upp i historieböckerna redan på 1100-talet och namnet etablerades år 1244.

Efter att du checkat in i Ystad

Vill du bilda dig en god uppfattning om staden redan första dagen finns bra guidade turer att välja bland. Guidepoolen ger dig en historisk dagsvandring genom staden och Smaka på Ystad låter dig uppleva den kulinariska sidan av orten, samtidigt som du får chansen att se dig omkring.

Skippa bussen och hyr bil billigt för en tidsresa bort till Ales Stenar, i närheten av Kåsaberga. Detta är ortens egen version av ”Stonehenge” och är en båtformad formation av stenar som användes för att bestämma dagens olika tidpunkter.

Har du bokat flygresa till Ystad för hela familjen kan Ystads djurpark vara ett bra alternativ när du kommit fram. Den ligger en kort bil- eller bussfärd från centrum. Med omkring 60 olika djurarter hittar du allt från apor till reptiler och vill du ta en paus kan du knalla bort till caféet eller varför inte ta på dig badkläderna och ta ett dopp på djurparkens badområde?

Sistaminutenresor till via Kastrup eller Malmö

Känner du att du vill komma iväg en stund så kan du ta en sistaminutenresa till Ystad. Det gör du antingen genom att flyga till Malmö eller Kastrup flygplats. Det finns många billiga flyg att välja mellan. Från flygplatsen tar du dig in till Malmös tågstation och därifrån går direkttåg, med vacker utsikt längs vägen, ända fram till Ystad. Väl inne i staden kan du ta en taxi eller hyra en bil för att hitta till ditt hotell, eller boka ett boende i Ystad centrum nära tågstationen.

När du checkat in på hotellet kan det vara en bra idé att leta reda på något bra matställe. I Ystad finns många omtyckta ställen att välja mellan. Gillar du att sitta ute i naturen kan du äta på Fritidsbaren, eller också Norra Promenadens Trädgårdsrestaurang. För den som gillar glass till efterrätt finns Glassmakeriet, ett mycket populärt ställe bland såväl turister som lokalbefolkning.

Upptäck kulturen i Ystad

Ett bra ställe att börja sin kulturutflykt är att gå till Ystads Teater och sedan kan du gå vidare till filmmuseet Cineteket för att få en komplett bild av Ystads film- och teaterkultur. Därefter kan det vara intressant att utforska Marsvinsholms Slott, från 1300-talet, för att sedan se det gamla klostret samt Sankta Maria-kyrkan som båda härstammar från 1200-talet.

Innan du åker hem kan det vara skönt att slappna av lite. Ett bra alternativ för detta är Ystads lokala spa, Salt Creek Spa, som ligger vid Saltsjöbaden. Här kan du ligga och kontemplera alla de upplevelser du har fått under din vistelse i Ystad, innan det är dags att hoppa på tåget och flyget hem.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Ystad?
Köpenhamn (CPH-Kastrup) är den enda flygplatsen i Ystad.
Kan jag flyga till Ystad?
Gå till våra reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Ystad. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Ystad?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Ystad kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Ystad med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Ystad kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Ystad?
Resenärer som åker med flyg till Ystad kan välja att anlända till en av stadens två större flygplatser. Köpenhamn (CPH-Kastrup) ligger 75 kilometer från stadens centrum, medan Malmö (MMX-Sturup) är belägen 30 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Ystad?
Det finns 54 flygbolag som flyger regelbundet till Ystad, från 139 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Ystad?
SAS och Norwegian Air International erbjuder många flygalternativ till Ystad, och ett av de populäraste sätten att åka hit är med ett SAS-flyg från Stockholm.
Hur många direktflyg går det till Ystad?
Det går omkring 2 203 direktflyg till Ystad varje vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Ystad från?
Många som reser till Ystad stiger på planet från en flygplats i Oslo, Gamla stadskärnan eller Stockholm.
Hur lång tid tar flyget till Ystad?
Om du reser från Oslo kommer du att vara i luften uppemot 1 timme och 10 minuter innan du landar i Ystad. Från flygplatsen i Gamla stadskärnan tar flyget omkring 2 timmar och 8 minuter, medan den genomsnittliga flygtiden från Stockholm är 1 timme och 13 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Ystad?
Alla erfarna resenärer kan intyga om att du inte bör dröja till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta som högst precis innan avresedatumet. Men stanna inte där. Se dig omkring och se om resmålet har mer än en flygplats. Flygpriserna varierar ofta beroende på vilken flygplats du landar på. Glöm inte heller att jämföra alternativ från olika flygbolag. Slutligen ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till med en gång när du väl hittar ett ovanligt lågt pris. De finaste erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Ystad?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Ystad gå snabbt eller ta betydligt längre tid. Här presenterar vi ett par tips som kan vara till hjälp för att börja resan på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en smidig flygtur är att planera i förväg. Vi börjar med det som är viktigast: pass, alla dina resedokument, din plånbok och eventuella mediciner. Utöver detta ska du ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, till exempel en mobil eller en god bok. Det kan även vara en bra idé att packa ner en laddare, ett par hörlurar och ett nackstöd. Sist men inte minst bör du komma ihåg att spara plats i väskan för toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med schampo och balsam i väskorna du checkar in. Alla vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och farliga objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att ha det bekvämt bör vara det som är viktigast när du avgör hur du ska vara klädd under resan. Fundera även noga på vilka skor som passar bäst, eftersom det inte är ovanligt att fötterna svullnar något under resans gång. Välsittande skor utan klackar är det bästa alternativet.
  • På långa flygresor finns det en risk för att man drabbas av DVT, eller djup ventrombos, ett tillstånd där blodproppar bildas i samband med utdragna perioder utan aktivitet. För att minska risken att drabbas av detta kan du ta vara på varje tillfälle att sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången. Ett annat sätt att minska risken är att ta på dig kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Ystad?
Nyckeln är att vara förberedd redan innan du är framme på flygplatsen. På så sätt blir det lättare att slå dig ned på flyget till Ystad utan fördröjningar. Följ våra tips för att börja semestern på bästa möjliga vis.

  • Först och främst måste du visa upp dina resedokument och ditt pass för säkerhetspersonalen. Kom ihåg att ha allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter är det dags för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och andra småsaker, till exempel mynt och hörlurar, att gå igenom röntgenmaskinen. Det här steget går snabbare om du börjar göra dig i ordning medan du väntar på din tur i kön.
  • Elektronikenheter, såsom bärbara datorer och mobiler, måste också inspekteras. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste ofta skickas genom maskinen separat. Varje produkt måste ligga i en förpackning som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta gympaskor är ett bra val, eftersom det är mindre sannolikt att du behöver ta av dem när du tar dig igenom kontrollen. Kängor och andra kraftigare skor inspekteras ofta separat.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet ombord. Om du ska ta knivar eller andra vassa föremål med dig är du tvungen att lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Ystad
Ankomstflygplats
Sturup
IATA-kod för ankomstflygplats
MMX
Destination
Malmö
Pris tur-och-retur
413 kr

Populära flyg till Ystad

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 929 kr för enkelflyg och 1 534 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Braathens Regional Aviation