Billiga flygbiljetter till Ystad

Om Ystad

Flyg till Ystad

Köp flygbiljetter till Ystad, hemorten för kända ikoner som Bengt Magnusson, Ernst-Hugo Järegård och skådeplatsen för den kända Wallander-serien. Lättast är att välja en flygresa till antingen Malmös eller Kastrups flygplats och ta direkttåg därifrån mot Ystad. Du kan även hitta passande paketresor till Ystad med lämpligt boende för både familjer och de som reser i arbetet.

Ystad ligger längst ner i vårt avlånga land och är ett center för svensk filmindustri. Orten dök upp i historieböckerna redan på 1100-talet och namnet etablerades år 1244.

Efter att du checkat in i Ystad

Vill du bilda dig en god uppfattning om staden redan första dagen finns bra guidade turer att välja bland. Guidepoolen ger dig en historisk dagsvandring genom staden och Smaka på Ystad låter dig uppleva den kulinariska sidan av orten, samtidigt som du får chansen att se dig omkring.

Skippa bussen och hyr bil billigt för en tidsresa bort till Ales Stenar, i närheten av Kåsaberga. Detta är ortens egen version av ”Stonehenge” och är en båtformad formation av stenar som användes för att bestämma dagens olika tidpunkter.

Har du bokat flygresa till Ystad för hela familjen kan Ystads djurpark vara ett bra alternativ när du kommit fram. Den ligger en kort bil- eller bussfärd från centrum. Med omkring 60 olika djurarter hittar du allt från apor till reptiler och vill du ta en paus kan du knalla bort till caféet eller varför inte ta på dig badkläderna och ta ett dopp på djurparkens badområde?

Sistaminutenresor till via Kastrup eller Malmö

Känner du att du vill komma iväg en stund så kan du ta en sistaminutenresa till Ystad. Det gör du antingen genom att flyga till Malmö eller Kastrup flygplats. Det finns många billiga flyg att välja mellan. Från flygplatsen tar du dig in till Malmös tågstation och därifrån går direkttåg, med vacker utsikt längs vägen, ända fram till Ystad. Väl inne i staden kan du ta en taxi eller hyra en bil för att hitta till ditt hotell, eller boka ett boende i Ystad centrum nära tågstationen.

När du checkat in på hotellet kan det vara en bra idé att leta reda på något bra matställe. I Ystad finns många omtyckta ställen att välja mellan. Gillar du att sitta ute i naturen kan du äta på Fritidsbaren, eller också Norra Promenadens Trädgårdsrestaurang. För den som gillar glass till efterrätt finns Glassmakeriet, ett mycket populärt ställe bland såväl turister som lokalbefolkning.

Upptäck kulturen i Ystad

Ett bra ställe att börja sin kulturutflykt är att gå till Ystads Teater och sedan kan du gå vidare till filmmuseet Cineteket för att få en komplett bild av Ystads film- och teaterkultur. Därefter kan det vara intressant att utforska Marsvinsholms Slott, från 1300-talet, för att sedan se det gamla klostret samt Sankta Maria-kyrkan som båda härstammar från 1200-talet.

Innan du åker hem kan det vara skönt att slappna av lite. Ett bra alternativ för detta är Ystads lokala spa, Salt Creek Spa, som ligger vid Saltsjöbaden. Här kan du ligga och kontemplera alla de upplevelser du har fått under din vistelse i Ystad, innan det är dags att hoppa på tåget och flyget hem.

Vanliga frågor och svar