Förenade Arabemiraten

Reseguide
Burj Khalifa presenterar ett höghus och modern arkitektur
Boka ett weekendpaket till Förenade Arabemiraten och åk på upptäcktsfärd bland sanddynerna under en ökensafari, campa under stjärnorna, följ med på en middagskryssning i en dhow eller pruta på guld och kryddor på en traditionell souk.

I Förenade Arabemiraten möts Mellanösterns kultur och västvärldens livsstil. De vidsträckta öknarna ger en skarp kontrast mot de lyxiga varuhusen, de fina restaurangerna och de vackra stränderna. Förenade Arabemiraten består av Abu Dhabi, Dubai, Sharja, Ajman, Umm al-Qaywayn, Ras al-Khayma och Fujayra. Under en weekend i Förenade Arabemiraten får du chans att besöka världsberömda varuhus och lyxhotell och uppleva öknens historia och kultur.

Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi bjuder på massor av historiska platser och sevärdheter, som palatsmuseet Al Ain, slottet Al Jahili, konstcentret Al Qattara, den arkeologiska parken Hili som är full av fossiler, samt kulturarvsbyn där traditionella hantverksföremål visas upp. Passa på att besöka en kamelmarknad under din resa till Förenade Arabemiraten. Se de arabiska oryxantiloperna och de frigående elandantiloperna i naturreservatet Sir Bani Yas eller ta en båttur till ön Saadiyat för att njuta av oförstörda stränder och avkopplande semesterorter.

Upptäck de ovanliga sevärdheterna i Dubais varuhus, med allt från inomhusskidbackar till gigantiska akvarier och djurparker. Lär dig mer om Dubais historia i slottet Al Fahidi som byggdes på 1700-talet och nu rymmer Dubaimuseet. Beundra även den vackra arkitekturen i Jumeirahmoskén. Se historiska träskepp och kliv ombord på en dhow för en middagskryssning längs Dubaiviken. Utforska soukmarknaderna och handla traditionella hantverksföremål, handvävda mattor, kryddor och guldsmycken. Prova en billig men god fisk- och skaldjursmåltid på fiskmarknaden, eller testa street food från världens alla hörn på soukmarknaderna.

Njut av de heta somrarna och varma vintrarna bland Förenade Arabemiratens gyllene sandstränder och kristallklara vatten. För kvinnor som badar på stränder som är öppna för allmänheten gäller särskilda bestämmelser kring badklädernas längd. Däremot accepteras västerländska badkläder på privata stränder och vid pooler som ägs av hotell.

Dyk bland de färggranna korallreven vid Fujairah på östkusten och se korallrevsfiskar, hajar och sköldpaddor. Undervattensgrottorna vid Dibba och de grunda reven och skeppsvraken utanför Abu Dhabi är andra populära platser för äventyrslystna dykare.

Se den storslagna solnedgången över öknen under en upptäcktsresa bland sanddynerna. Övernatta under stjärnorna och vakna till en god frukost medan morgonljuset sprider sig över dynerna.

Flyg till Förenade Arabemiraten via de stora internationella flygplatsnaven i Abu Dhabi och Dubai. Du kan sedan resa vidare via landets utmärkta vägnät.

Populära städer i Förenade Arabemiraten

Jumeira Beach and Park som inkluderar en sandstrand såväl som en familj
Dubai
I Dubai kan du besöka populära sevärdheter som Dubai Mall och Burj Khalifa.

Saker att besöka

  • Wild Wadi Water Park
  • Burj Al Arab
  • Guldmarknaden
Dubai Emirate presenterar kustutsikter, modern arkitektur och ett lyxhotell
Abu Dhabi
Utsikt mot stranden, Shopping och Sport
Romantiska Abu Dhabi kallar! Upptäck stränder, sport, kaféer och mycket mer.

Saker att besöka

  • Ferrari World
  • Etihad Towers
  • Yas Waterworld
Al Ain
Al Ain
Simning, Shopping och Djurpark
Utforska Al Ain: djurparken, museer, underhållning och mycket mer!
Ras Al Khaimah
Ras Al Khaimah
Utsikt mot stranden, Simning och Avkoppling
Avslappnande Ras Al Khaimah kallar! Upptäck stränder, golf, underhållning och mycket mer.
Al-Fujairah
Al-Fujairah
Simning, Utsikt mot stranden och Familjevänlig
Åk till Al-Fujairah och upplev kaféer, stränder och spaanläggningar.
Sir Bani Yas
Sir Bani Yas
Djurliv, Natur och Rekreation
Upplev avslappnande Sir Bani Yas: djurlivet, safari, ridning och mycket mer!

Förenade Arabemiraten

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: