Saker att göra i Dubai

Aktiviteter, attraktioner och turer
Dubai Creek som inkluderar båtkörning, en å eller flod och stadsutsikter

Dubai: Att göra under ditt besök

Förenade Arabemiraten kallas ofta för Mellanösterns Manhattan och Dubai är ett av de mest spektakulära av dessa riken. När du kommer på besök till den Arabiska halvön måste du unna dig en upptäcktsfärd i öknen. Det bjuds på mängder av sevärdheter och aktiviteter i Dubai - saker att göra dag och natt, bland glittrande, skyhöga och toppmoderna byggnader. Här finns även fina shoppingmöjligheter.

Solsäkra aktiviteter – Dubai med ökensafari

Att åka ut på ökenäventyr är ett måste under ditt besök. Du kan boka in dig på solsafari i öknen med fyrhjulsdriven bil och äta trerätters grillmiddag i solnedgången. Det är en oförglömlig utfärd där du kan prova sandboarding, dekorera huden med tillfälliga hennatatueringar eller rida på kameler. En variant på denna utflykt är att välja ökensafari och halvdagstur i Dubai City och njuta av en fin middag i ett traditionellt beduinläger. Närheten till öknen präglar helt klart utbudet på aktiviteter i Dubai, men om du börjar att känna dig lite uttorkad i hettan är det bara att åka till Aquaventure Waterpark, eller den magiska undervattensvärlden på Lost Chambers Aquarium, där du dessutom kan simma med delfiner. För dig som älskar äventyrliga semestrar finns oändligt med saker att göra i Dubai med omnejd.

Dubai – aktiviteter i stadsmiljö

Nöjesutbudet är enormt i Dubai - aktiviteter erbjuds för alla åldrar och det formligen kryllar av sevärdheter, för att inte tala om shoppingmöjligheter. Världens högsta skyskrapa Burj Khalifa är väl värd ett besök och det är en his(-s)nande upplevelse att ta höghastighetshissen upp till toppen där du kan se panoramautsiken. Du som är på jakt efter adrenalinkickar kan boka en helikoptertur och se staden från ett svindlande fågelperspektiv. Sedan passar det bra att koppla av i stadens enda moské som är öppen för icke-muslimer, nämligen sagolika Jumeirah. Best of the city är en rundtur som passar dig som vill utforska de lyxigaste hotellen, de färgstarka basarerna och den kringliggande övärlden. Turister brukar sällan få slut på saker att göra – Dubai är ett spektakulärt resmål känt för kryddor, parfymer och guld som säljs till marknadsvärde på guldsouken. Trots att staden i sig är sprillans ny har området en fascinerande historia som kan utforskas på Dubai Museum.

Oförglömliga saker att göra i Dubai

Om du vill se det största emiratet i Mellanösterns Manhattan kan du ta en dagsutflykt till Abu Dhabi. Här finns förtrollande sevärdheter som den stora moskén, samt det fantastiska palatset. Är du shoppingsugen kan du bege dig till de eleganta modegatorna där det finns något för alla smaker och plånböcker. Väl tillbaka i Dubai kan du roa dig som en sheik, äta en syndigt god middag och reflektera över en minnesvärd dag i arabvärlden. Här erbjuds rätter från världens alla hörn – både traditionell kulinarisk kokkonst och europeiska klassiker. För att avsluta kvällen kan du boka på något av de större lyxhotellen, beställa en paraplydrink och mingla med de andra gästerna.Populära aktiviteter

Föreställningar och konserter

Se alla 4 aktiviteterÖppnas i ny flik

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Dubai

Städer nära Dubai