Fyn

Reseguide
Fyn

Upplev Danmarks mittpunkt, både på land och vatten, och gör en djupdykning i den lokala historien. Njut också av den vackra landsbygden under din weekend på Fyn.

Om du vill ha en sagolik semester ska du resa till Fyn, en ö som lockar med många spännande upplevelser. Fyns mest berömda person kommer att ha en betydande roll på din semester. Likadant är det med naturen på öns södra del, som bara måste ses och upplevas.

Med sitt läge i mitten av landet brukar Fyn kallas Danmarks Eldorado, inte minst på grund av de unika omgivningarna och de många pittoreska städerna. Det ligger en sorts äventyrlig mystik över Fyn – kanske på grund av att den världsberömda författaren H.C. Andersen är född i huvudorten Odense. Följ i hans fotsteg genom att besöka H.C. Andersens hus och den plats vid floden där han ofta arbetade med sina böcker. Du kan också besöka Odense Zoo eller några av de många museerna.

Gör din resa till Fyn ännu mer berikande och besök Egeskov slott, ett perfekt utflyktsmål med en enorm trädgård och många aktiviteter för hela familjen. Slottet är omgivet av en vallgrav och ligger i mycket natursköna omgivningar som bara väntar på att upptäckas. Här finns också flera museer och samlingar med sällsynta bilar och flygplan. Träd in i slottets stora salar för att insupa atmosfären.

Fyn är omgivet av ungefär 90 små öar i det sydfynska öhavet. Ta en segeltur och besök några av dessa öar. Ærø är ett exempel på ett omtyckt resmål för de som gör weekendresor till Fyn, med både fina stränder och städer med traditionella hus. Under varma sommardagar är det mycket populärt att hyra en havskajak, så du kan paddla omkring mellan öarna i din egen takt.

Du kan ta dig till Fyn via Lilla Bältbron från Jylland och Stora bältbron från Själland. Det finns även broar till några av de mindre öarna. Det finns färjeförbindelser till andra bebodda öar, och de flesta resvägarna går från de två största städerna på sydkusten, Faaborg och Svendborg.

Under resor till Fyn kan du skapa din egen sagosemester – varför inte börja med H.C. Andersen-museet och den vackra naturen! De idylliska städerna hjälper dig att komma i den rätta stämningen för en fin upplevelse. Boka ett weekendpaket till Fyn idag!

Var kan jag bo i Fyn?

Hotel Odeon
Hotel Odeon
4 out of 5
Odeons Kvarter 11, Odense, Syddanmark
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 239 kr per natt mellan 7 nov. och 7 nov.
Detta hotell i Odense ligger tio minuters promenad från ODEON och Hans Christian Andersen Museum. Port of Odense och Odenses zoo ligger dessutom 5 km härifrån. ...
4.5/5 Wonderful! (577 recensioner)
Fräscht :-)
"Smidig incheckning med all nödvändig info. Fräscht, snyggt och rent rum. Lobby, lounge, bar och restaurang i mycket fint skick. Vänlig personal. God och vällagad frukost. Lugn omgivning."

Recension från 19 juni 2021

Hotel Odeon
CABINN Odense Hotel
CABINN Odense Hotel
2 out of 5
Ostre Stationsvej 7-9, Odense
Priset är 836 kr per natt mellan 28 okt. och 28 okt.
Detta hotell ligger mitt i Odense, tio minuters promenad från Danska järnvägsmuseet, Fyrtojet och Hans Christian Andersen Museum. Brandts Klaedefabrik och Odenses ...
3.8/5 Good! (897 recensioner)
Hotell med små rum
"Hotell för kortare vistelse PGA mycket små rum, finns inte mycket plats efter 2 personer och 2 resväskor. vi visste att det var litet men det ovan är bara en påminnelse, bra frukost på 7:e våningen med utsikt över Odense som tyvärr var helt uppgrävd i hela stan PGA anläggning av spårvagn och mycket ..."

Recension från 14 aug. 2020

CABINN Odense Hotel
Comwell H.C. Andersen Odense
Comwell H.C. Andersen Odense
4 out of 5
Claus Bergs Gade 7, Odense
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 414 kr per natt mellan 7 nov. och 7 nov.
Detta hotell i centrala Odense ligger nära Hans Christian Andersen Museum och ODEON. Fyns konstmuseum och Hans Christian Andersens barndomshem ligger dessutom ...
4.1/5 Very Good! (908 recensioner)
Excellent
"Excellent"

Recension från 8 aug. 2020

Comwell H.C. Andersen Odense
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Odense Apartments
Odense Apartments
3 out of 5
Juelsgade 32, \N, Odense, Fyn
Priset är 1 201 kr per natt mellan 13 nov. och 13 nov.
Denna lägenhet med golfbana i centrala Odense ligger en kvarts promenad från ODEON, Danska järnvägsmuseet och Carl Nielsen-museet. Fyrtojet och Bymuseet Møntergården ...
4.3/5 Excellent! (13 recensioner)
Rart og komfortabelt
"Rart og komfortabelt. God beliggenhed tæt på centrum."

Recension från 18 maj 2021

Odense Apartments
Skaerven Beachfront Condos and Cottage
Skaerven Beachfront Condos and Cottage
3.5 out of 5
101 Hjejlevej, Nyborg
Priset är 2 345 kr per natt mellan 23 nov. och 23 nov.
Denna lägenhet i Nyborg ligger 3,1 km från Torvet och 3,1 km från Nyborgs slott. Mindre än tre mil härifrån hittar du dessutom Holckenhavn Slot och Ladbyskibet. ...
4.3/5 Excellent! (6 recensioner)
"Der manglede tydeligt hovedrengøring alle steder desuden var vinduer både ind /udvendig meget beskidte, gamle spindevæv var der også en del af."

Recension från 1 okt. 2021

Skaerven Beachfront Condos and Cottage
Solbjerggaard bed and breakfast
Solbjerggaard bed and breakfast
3 out of 5
Assensvej 298, Millinge, Faaborg
Priset är 872 kr per natt mellan 24 okt. och 24 okt.
Denna semesterbostad ligger nära stranden, endast 4 km från Fåborgs golfklubb och mindre än en mil från Fåborgs museum och Bjørnø. Lyø ligger 16 km ...
4.6/5 Exceptional! (53 recensioner)
Toppenställe
"Allt igenom mycket bra, kan varmt rekommenderas. Vacker miljö såväl utom- som inomhus, fantastisk frukost och mycket trevligt bemötande. Återkommer gärna. 😊"

Recension från 1 juli 2019

Solbjerggaard bed and breakfast
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Fyn

Städer nära Fyn