Grankulla

Reseguide

Tillbringa semestern i Grankulla, som trots sitt läge är som ett oupptäckt paradis – en trädgård som alla känner till men få har besökt.

En av Grankullas fördelar är dess läge i närheten av Helsingfors, vilket innebär att här finns goda transportalternativ. En weekendresa till Grankulla kan vara välbehövligt var du än befinner dig i världen.

När du korsar gränsen från Esbo till Grankulla möts du av en helt unik atmosfär och kultur. Det är någonting med Grankulla som gör att staden känns tidlös, något som för tankarna till sagoplatser som Mumindalen, samtidigt som staden är modern och förvånande.

Börja din weekend i Grankulla kyrka, som med sin fräscha design är en av stadens viktigaste sevärdheter. Kyrkan ritades av Kristian Gullichsen och uppfördes år 1983.

Grankulla järnvägsstation började som en enkel tågstation där flickorna från den lokala Glimsgården steg på tåget till skolan. En stationsbyggnad i trä byggdes år 1908. Stationen blev senare en skyddad byggnad, men tyvärr förstördes den nästan fullständigt av en stor brand år 2008. Men i Grankulla ger man inte upp så lätt. Stationsbyggnaden återuppbyggdes och renoverades för hand.

Bland Grankullas höjdpunkter finns flera byggnader som har ritats av Lars Sonck, inklusive Kauniala krigsinvalidsjukhus och Vallmogård. Kauniala byggdes ursprungligen som ett spa. Anläggningen blev senare ett sporthotell, och efter kriget blev det ett garnisonssjukhus.

Kom ihåg att även besöka konstnären Heikki Häiväojas skulptur ”Genom elden”, som står framför Grankullas stadshus. Medan konstnären designade strukturen föreställde han sig hur åskådarna vandrade genom den eldliknande strukturen. Skulpturen färdigställdes år 1981 och är tillägnad alla de som har skadats under Finlands krig.

Om du vill göra mer än bara besöka sevärdheterna under din weekend i Grankulla, kan du dra nytta av stadens utmärkta möjligheter till friluftsaktiviteter. Grankullas slalombacke heter Granibacken och är Finlands äldsta. Här finns tre pister och en utmärkt skidskola, men kom ihåg att ta med dig dina egna skidor och pjäxor.

Grankullas fitnesspår lockar löpare och fotvandrare under sommaren, och längdskidåkare under vintern. Grankulla har även en pool, tennisbanor, en ishall, en inomhussporthall och ett flertal aktiviteter som leds av instruktörer och erbjuder nöje för hela familjen.

Du kan även tillbringa en trevlig kväll framför vita duken på den traditionella biografen Bio Grani, där du kan se alla de senaste och populäraste filmerna. Biografen har uppdaterats med modern teknik och bekväma stolar, som alla har ett eget bord för popcornen.

I Grankulla väntar en aktiv weekend med bekväma transportlänkar.

Var kan jag bo i Grankulla?

Hilton Helsinki Airport
Hilton Helsinki Airport
4 out of 5
Lentaejaenkuja 1, Vanda
Priset är 1 244 kr per natt mellan 11 feb. och 12 feb.
Detta hotell i Aviapolis ligger 1,6 km från Finlands flygmuseum och 3,6 km från Nöjescentret Flamingo. Köpcentret Jumbo ligger 3,3 km härifrån.
4.4/5 Wonderful! (1,217 recensioner)
Royal Service
"Allt var perfekt och jag har inget att anmärka på!!"

Recension från 11 sep. 2021

Hilton Helsinki Airport
Clarion Hotel Helsinki
Clarion Hotel Helsinki
4 out of 5
Priset är 1 523 kr per natt mellan 28 jan. och 29 jan.
Detta hotell i Södra stordistriktet ligger mindre än 3 km från Västra hamnens terminal, Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för nutidskonst. Finlandiahuset ...
4.4/5 Excellent! (1,324 recensioner)
Mycket bra
"Bor alltid här när jag är i Helsingfors. Bra run och mycket bra frukost och ligger fint vid vattnet."

Recension från 7 okt. 2021

Clarion Hotel Helsinki
VALO Hotel Helsinki
VALO Hotel Helsinki
4 out of 5
Mannerheimintie 109, Helsingfors
Priset är 960 kr per natt mellan 30 jan. och 31 jan.
Detta hotell med spa ligger i Vanha Ruskeasuo, mindre än 3 km från Helsingforsarenan, Mall of Tripla och Helsingfors ishall. Helsinki Exhibition and Convention ...
4.4/5 Wonderful! (480 recensioner)
Underbart hotell
"Underbart ställe med otrolig häftigt wellnes avdelning"

Recension från 10 aug. 2021

VALO Hotel Helsinki
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
3.5 out of 5
Kristianinkatu 11-13, Helsingfors
Priset är 1 276 kr per natt mellan 24 jan. och 25 jan.
Denna lägenhet i Centrala Helsingfors ligger mindre än 2 km från Krigsmuseet, Helsingfors domkyrka och Finlandiahuset. Stockmanns varuhus och Kiasma Museet för ...
4.3/5 Excellent! (337 recensioner)
Bra läge för rimlig peng.
"Kronohagen är något av en avsides central pärla i Helsingfors och här bor du rymligt och med självhushåll till ett bra pris. Rekommenderas!"

Recension från 21 sep. 2018

Forenom Serviced Apartments Helsinki Kruununhaka
Noli Studios Sörnäinen
Noli Studios Sörnäinen
4 out of 5
Hämeentie 33, Helsingfors
Priset är 932 kr per natt mellan 24 jan. och 25 jan.
Detta lägenhetshotell ligger i Sydöstra stordistriktet, mindre än 3 km från Helsinki Exhibition and Convention Centre, Senatstorget och Helsingfors domkyrka. ...
4.5/5 Wonderful! (28 recensioner)
"Clean room,convenient location,kind staff. Recommend!"

Recension från 19 okt. 2021

Noli Studios Sörnäinen
Hiisi Homes Espoo Center
Hiisi Homes Espoo Center
3 out of 5
Reviisorinkatu 10, Esbo, Uusimaa
Denna lägenhet i Espoo Centre ligger 1,3 km från Esbo domkyrka och 4,6 km från Gumböle Golf. Mindre än 15 km härifrån hittar du Espoo Metro Areena och Aalto-universitetet. ...
4.4/5 Excellent! (84 recensioner)
bra upplevelse
"Fin lägenhet med tvättmaskin och diskmaskin. Enkel incheckning då allt sker digitalt."

Recension från 24 nov. 2019

Hiisi Homes Espoo Center
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Grankulla

Städer nära Grankulla