Harstad

Reseguide
Harstad presenterar en kuststad och kustutsikter

Harstad är staden för dig som är ute efter unika upplevelser. Här kan du se norrsken och midnattssolen, samt ta del av fantastiska kultur- och naturupplevelser.

Planera en resa till Harstad om du är ute efter erfarenheter som du inte kan få någon annanstans. Norrskenet dansar över himmelen på vintern och midnattssolen skapar en speciell stämning på sommaren. Staden bjuder även på en fantastisk simhall, spännande utflykter till halvön Trondenes, och en vacker skärgård där det finns goda fiskemöjligheter.

Du har chansen att få en skymt av norrskenet om du besöker Harstad på vintern. Det är bara under vintermånaderna som du kan se det här spektakulära ljusfenomenet, som lockar resenärer från andra sidan av världen. Om du tar dig till en plats utanför staden utan störande belysning, och om du har lite tur, kan du få en oförglömlig upplevelse.

Om du å andra sidan bokat en weekendresa till Harstad på sommaren, så kan du uppleva ett annat spännande fenomen – midnattssolen. Från mitten av maj till mitten av juli är nätterna ljusa, och det skapar en väldigt speciell känsla i Harstad. Att dricka en kall öl på en uteservering efter midnatt medan solen lyser är en surrealistisk upplevelse!

När du ändå befinner dig i centrala Harstad kan du passa på att besöka någon av de många restaurangerna i hamnen. Det går inte att hitta fisk som är färskare än den som serveras på Harstads restauranger! Här finns många populära ställen att äta på, du kommer inte att ha svårt att hitta ett som till talar dig.

Vill du ta chansen att bada på en alldeles unik plats ska du besöka Grottebadet, som är en simhall som ligger i grottor under staden. Eller så kan du bege dig ut till halvön Trondenes för att lära dig mer om vikingatiden. Här kan du även se Adolfkanonen – världens största landbaserade kanon från andra världskriget!

Resor till Harstad passar utmärkt för dig som är ute efter något annorlunda. Harstad är ingen stor stad, men den erbjuder upplevelser som är unika för Nordnorge. Djuphavsfiske, norrsken, midnattssol och den fantastiska skärgården är bara ett smakprov på vad som väntar på dig här. Fånga och tillaga din egen fisk – det kan inte bli färskare än så!

Clarion Collection Hotel Arcticus
Clarion Collection Hotel Arcticus
4 out of 5
Havnegata 3, Harstad
Priset är 1 044 kr per natt mellan 21 jan. och 22 jan.
Detta hotell i centrala Harstad ligger tio minuters promenad från Gangsastoppen och Grottebadet Waterpark. The Troll's Church och Trondenes historiska centrum ...
4.1/5 Very Good! (400 recensioner)
Slitet
"Hotellet var i renoveringsbehov. Gott kvällsmål samt frukost dock. Fint nära vattnet."

Recension från 2 okt. 2021

Clarion Collection Hotel Arcticus
Thon Hotel Harstad
Thon Hotel Harstad
3.5 out of 5
Sjogata 11, Harstad
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 116 kr per natt mellan 18 feb. och 19 feb.
Detta hotell i centrala Harstad ligger nära Gangsastoppen och Grottebadet Waterpark. Trondenes historiska centrum och Trondenes kyrka ligger endast 3 km ...
4.4/5 Wonderful! (316 recensioner)
"Trevligt läge enkelt checka in trevlig personal. Fina rum."

Recension från 7 dec. 2020

Thon Hotel Harstad
F2 Hotel Harstad
F2 Hotel Harstad
3 out of 5
Fjordgata 2, Harstad
Priset är 613 kr per natt mellan 19 jan. och 20 jan.
Detta hotell i Harstad ligger tio minuters promenad från Grottebadet Waterpark och The Troll's Church. Trondenes historiska centrum och Trondenes kyrka ligger ...
3.9/5 Good! (203 recensioner)
smooth as moose
"Funkade smidigt, letade efter ett rum i appen, bokade och fick ett textmeddelande ganska omgående."

Recension från 16 aug. 2020

F2 Hotel Harstad
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
8 Person Holiday Home in Sandsøy
8 Person Holiday Home in Sandsøy
3 out of 5
SLAGSTADVEIEN 354, Harstad, Troms og Finnmark
Denna semesterbostad i Harstad ligger i samma region som Kveitmuseet, Adolfkanonen och Trondenes kyrka. Sevärdheter i regionen inkluderar även Trondenes historiska ...
8 Person Holiday Home in Sandsøy
Harstad Apartments
Harstad Apartments
3.5 out of 5
Marcus Pedersens vei 9, Harstad, Troms
Denna lägenhet i Harstad ligger mindre än 2 km från Gangsastoppen, Grottebadet Waterpark och The Troll's Church. Trondenes historiska centrum och Trondenes kyrka ...
4.7/5 Exceptional! (3 recensioner)
"Litt dyrt for en person, men jeg hadde ikke så mye valg siden alle hoteller var fullbooket. Plus for TV pakke. Minus for WiFi, som jeg opplevd som treg og ustabil."

Recension från 19 juni 2019

Harstad Apartments
Nobelgården Apartments
Nobelgården Apartments
Rikard Kaarbos gt 7, Harstad
Denna lägenhet i Harstad ligger nära The Troll's Church och Gangsastoppen. Grottebadet Waterpark och Trondenes historiska centrum ligger också 3 km ...
Nobelgården Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Harstad

Städer nära Harstad