Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Aten

Hyr en bil i Aten

Aten är så mycket mer än ett stopp på vägen till de grekiska öarna – staden är en riktig pärla som är väl värd ett besök. Matkulturen, shoppingen, nöjeslivet och stadens rika historia gör Aten till ett utmärkt resmål. Skjut upp båtluffen och välj att hyra bil i Aten istället!

Under en bilsemester på det grekiska fastlandet möts du av dramatisk natur, och från Aten har du bland annat nära till vackra stränder. Här kan du tillbringa förmiddagen på stranden och ägna eftermiddagen åt att utforska det historiska arvet från antiken på imponerande museer. Boka en hyrbil i Aten genom oss och ta chansen att utforska staden på dina egna villkor, utan dolda kostnader.

Biluthyrning i Aten vid flygplatsen

Om du flyger till Aten kan du hämta din hyrbil direkt på flygplatsen. Athens International Airport ligger 27 kilometer nordost om staden, och med bil tar resan in till centrala Aten omkring 45 minuter. Inför sommar-OS 2004 arbetade man mycket med att rusta upp stadens lokaltrafiknät och vägar. Du kommer därför att mötas av moderna vägar som snabbt tar dig till dina utflyktsmål. Reser du till Aten under högsäsong bör du se till att ha goda tidsmarginaler när du kör, eftersom köer är vanliga på Atens gator.

Kom ut i naturen när du hyr en bil i Aten

Aten ligger på en slätt i närheten av Egeiska havet. Staden är omgiven av fyra berg, och att köra bil på vägarna som går över bergen är en upplevelse i sig – här kan du njuta av en milsvid utsikt. Från ditt boende i Aten kommer du även att ha nära till det svalkande havet. Väljer du att hyra bil i Aten kan du ta dig från staden till stranden på omkring en halvtimme. De flesta av stränderna ligger söderut, men det finns även många fina nordöst om staden. Ta vara på de goda sol- och badmöjligheterna och unna dig en dag på stranden.

Stanna till vid Atens sevärdheter

En resa till Aten ger dig chansen att utforska en av världens äldsta städer. Atens historia sträcker sig 3 000 år bakåt i tiden och det har satt sina spår på staden. En höjdpunkt är templet Parthenon på Akropolisklippan, som byggdes mellan 447 f.Kr. och 433 f.Kr. Templet ligger i närheten av torget Syntagma, där du hittar många museer, trevlig shopping och ännu fler historiska sevärdheter. Den teaterintresserade får inte missa Dionysosteatern, som är en amfiteater uthuggen ur Akropolisklippans sida, och den som vill fördjupa sig i antiken ska bege sig till Arkeologiska Nationalmuseet.

Vill du vara aktiv under din semester kan du vandra i bergen eller gå en runda på golfbanan. Reser du till Aten på vintern kan du ta med dig skidorna och ta bilen till berget Parnitha, där du kan ägna dig åt vintersport tillsammans med atenborna. Ett annat berg som är populärt oavsett årstid är Lykabettos, som är Atens högsta berg. Därifrån får du en imponerande utsikt över staden och havet.

Vanliga frågor om biluthyrning i Aten

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Aten?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Aten .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Aten?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Aten .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Aten?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Aten?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Aten

Utforska Aten med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!