Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Bergen

Den norska staden Bergen är en storstad med småstadsatmosfär, och här finns verkligen något för alla: en rik historia och ett blomstrande kulturliv, majestätiska berg, hav och vilda fjordar, spännande museer och konstgallerier, ett stort utbud av restauranger och shopping samt festivaler och kulturevenemang.

Bokar man en paketresa till Bergen, med flyg till Bergen Airport, Flesland 17 km från stadens centrum, kan man dessutom inkludera boende i Bergen på något av stadens många hotell eller gästgiverier. Man är då nästan garanterad en lyckad semester, helt utan dolda kostnader. Man kan också välja att ta tåget hit från Oslo, en resa på sju–åtta timmar som sägs vara en av de vackraste i världen.

Med anor från Hansaperioden

Bergen grundades på 1000-talet och är således en av Nordens äldsta stadsbildningar. Under flera hundra år var staden en viktig handelsplats i Hansan och en knutpunkt mellan Norge och övriga Europa. I det gamla kvarteret Bryggen finns kvarlämningar och träbyggnader från Hansaperioden. Bryggen finns i dag med på UNESCO:s världsarvslista och anses av många vara Bergens angenämaste kvarter. Är man nyfiken på hur hansaarbetarna levde och arbetade kan man ta sin bil i Bergen till Hansamuseet.

Musik och vyer

Är du mätt på Hansahistoria och har kanske även ett brinnande intresse för musikhistoria? Ta då din hyrbil i Bergen söder om staden till Troldhaugen där kompositören Edvard Grieg hade sitt sommarresidens tills han avled 1907. Här finns i dag utställningslokal samt konserthus, där det sommartid hålls konserter på onsdagar, lördagar och söndagar.

Vill du se Bergen från ovan kan du bege dig till berget Fløyen och ta bergbanan Fløibanen, som går de 320 meterna upp till toppen och bjuder på magnifika vyer över Bergen. Därefter kan du gå längs vandringsleden tillbaka ner till hamnen. Kartor finns att hämta på turistkontoret.

Restauranger och nattliv

Bergen är en universitetsstad och 10 % av befolkningen utgörs av studenter, vilket medför ett rikt utbud vad gäller nattliv året runt, särskilt i studentkvarteren Øvre Ole Bulls plass. Om du besöker Bergen under sommartid så är det dock runt Bryggen det mesta händer, och barerna vid hamnen, som t.ex. rockstället Garage, vinbaren To Glass Vinbar och Café Opera är populära bland turisterna. Vill man få i sig ett stadigt mål mat innan de nattliga utsvävningarna, finns det oändligt med restauranger att välja mellan. Varför inte prova på lokal Bergenkaviar eller rökt valkött på Torget Fiskmarknad? Eller välj mellan bl.a. älg, ren, lamm och lokal fisk på restaurangen Pingvinen. Vill du i stället ha en blandning av Medelhav och Norge går du till det trendiga brasseriet Bocca.

Shopping i Bergen

När du har fått nog av sevärdheter, mat och uteliv, är det kanske dags att shoppa lite innan hemresan. Har du hyrbil har du oändligt med möjligheter till shopping. På matmarknaden Kjöttbasarell kan du köpa på dig delikatessostar, skillingsboller och andra lokala gourmetvaror. Är du istället ute efter typiska norska souvenirer ska du bege dig till Husfliden. På Juhls Silver Gallery hittar du exklusiva silversmycken, och på butiken Oleana kan du köpa vackra, färgstarka kläder som inspirerats av traditionella dräkttyger.

Vanliga frågor om biluthyrning i Bergen

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Bergen?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Bergen .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Bergen?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Bergen .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Bergen?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Bergen?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Bergen

Utforska Bergen med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!