Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Bergen

Se alla hyrbilar i Bergen

Upptäck Bergen

Utforska Bergen med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!

Boka hyrbil med Expedia i Bergen

Den norska staden Bergen är en storstad med småstadsatmosfär, och här finns verkligen något för alla: en rik historia och ett blomstrande kulturliv, majestätiska berg, hav och vilda fjordar, spännande museer och konstgallerier, ett stort utbud av restauranger och shopping samt festivaler och kulturevenemang.

Bokar man en paketresa till Bergen, med flyg till Bergen Airport, Flesland 17 km från stadens centrum, kan man dessutom inkludera boende i Bergen på något av stadens många hotell eller gästgiverier. Man är då nästan garanterad en lyckad semester, helt utan dolda kostnader. Man kan också välja att ta tåget hit från Oslo, en resa på sju–åtta timmar som sägs vara en av de vackraste i världen.

Med anor från Hansaperioden

Bergen grundades på 1000-talet och är således en av Nordens äldsta stadsbildningar. Under flera hundra år var staden en viktig handelsplats i Hansan och en knutpunkt mellan Norge och övriga Europa. I det gamla kvarteret Bryggen finns kvarlämningar och träbyggnader från Hansaperioden. Bryggen finns i dag med på UNESCO:s världsarvslista och anses av många vara Bergens angenämaste kvarter. Är man nyfiken på hur hansaarbetarna levde och arbetade kan man ta sin bil i Bergen till Hansamuseet.

Musik och vyer

Är du mätt på Hansahistoria och har kanske även ett brinnande intresse för musikhistoria? Ta då din hyrbil i Bergen söder om staden till Troldhaugen där kompositören Edvard Grieg hade sitt sommarresidens tills han avled 1907. Här finns i dag utställningslokal samt konserthus, där det sommartid hålls konserter på onsdagar, lördagar och söndagar.

Vill du se Bergen från ovan kan du bege dig till berget Fløyen och ta bergbanan Fløibanen, som går de 320 meterna upp till toppen och bjuder på magnifika vyer över Bergen. Därefter kan du gå längs vandringsleden tillbaka ner till hamnen. Kartor finns att hämta på turistkontoret.

Restauranger och nattliv

Bergen är en universitetsstad och 10 % av befolkningen utgörs av studenter, vilket medför ett rikt utbud vad gäller nattliv året runt, särskilt i studentkvarteren Øvre Ole Bulls plass. Om du besöker Bergen under sommartid så är det dock runt Bryggen det mesta händer, och barerna vid hamnen, som t.ex. rockstället Garage, vinbaren To Glass Vinbar och Café Opera är populära bland turisterna. Vill man få i sig ett stadigt mål mat innan de nattliga utsvävningarna, finns det oändligt med restauranger att välja mellan. Varför inte prova på lokal Bergenkaviar eller rökt valkött på Torget Fiskmarknad? Eller välj mellan bl.a. älg, ren, lamm och lokal fisk på restaurangen Pingvinen. Vill du i stället ha en blandning av Medelhav och Norge går du till det trendiga brasseriet Bocca.

Shopping i Bergen

När du har fått nog av sevärdheter, mat och uteliv, är det kanske dags att shoppa lite innan hemresan. Har du hyrbil har du oändligt med möjligheter till shopping. På matmarknaden Kjöttbasarell kan du köpa på dig delikatessostar, skillingsboller och andra lokala gourmetvaror. Är du istället ute efter typiska norska souvenirer ska du bege dig till Husfliden. På Juhls Silver Gallery hittar du exklusiva silversmycken, och på butiken Oleana kan du köpa vackra, färgstarka kläder som inspirerats av traditionella dräkttyger.