Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Denver

The Mile High City – Denver

I universitetsstaden Denver, vid foten av Klippiga bergen, finns massor att upptäcka och göra! Staden erbjuder ett rikt kulturliv, mängder av restauranger och barer, och utanför staden lockar ett rikt naturliv, perfekt för dagsutflykter. Lättast upplever du allt som staden har att erbjuda genom att hyra bil i Denver.

Denver är huvudstad i delstaten Colorado, USA, och är även den folkrikaste staden i delstaten. Denver grundades under guldruschen år 1858, och här bor nu drygt 600 000 människor. Som i många delar av USA är bil det mest populära transportmedlet, så allra bäst tar du dig som turist runt med en hyrbil i Denver.

Hyra bil i Denver

När du kommer med flyg till Denver anländer du till Denver International Airport, 37 kilometer nordost om staden. Om ditt hotell i Denver inte erbjuder transport från flygplatsen är det en bra idé att hyra en bil direkt på flygplatsen. Det finns fler än tio företag som erbjuder biluthyrning i Denver på flygplatsen, och de erbjuder även transport till kontoren från flera av terminalerna, bland annat från Jeppesen Terminal. En bra idé är att boka din hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Denver.

Sevärdheter i och runt Denver, Colorado

I Denver behöver du aldrig ha tråkigt! Du kan vältra dig i museer och arkitektur den ena dagen, ta en dagsutflykt och uppleva det rika naturlivet en annan, och dansa natten lång, om du så vill. Med en hyrbil i Denver har du friheten att röra dig fritt och se till att bocka av så många platser och sevärdheter som möjligt.

Om du planerar att hyra bil i Denver för att se dig om är Mount Evans ett perfekt resmål. Mount Evans är den högsta bergstoppen i det bergsområde som kallas Chicago Peaks, med en höjd på 4 350 meter. Här finns ett rikt djurliv, och det är inte ovanligt att man får syn på bergsgetter, murmeldjur, tjockhornsfår eller pipharar (vanligt förekommande i Nordamerika och Asien). Åtkomsten till Mount Evans är dock begränsad. Du tar dig hit via The Mount Evans Highway (State Highway 5) som, beroende på väderförhållanden, vanligtvis öppnar i slutet av maj.

Denver är känd för sitt kulturliv. Museum of Nature and Science är ett välbesökt museum i Denver City Park. Här finns bland annat dinosaurieskelett, fynd av djur från istiden samt en av de största guldklimparna som hittats i Colorado. Här finns också en IMAX-biograf och ett planetarium. I parken ligger även Denver Zoo och en golfbana. En kort bilresa från parken hittar du den botaniska trädgården, Denver Botanic Gardens. Med en hyrbil i Denver hinner du lätt med att besöka allt detta på en och samma dag.

I den västra delen av staden hittar du Denver Art Museum, baseballstadion Coors Field och Museum of Contemporary Art. I den här delen av staden ligger även universitetet. Allt detta passerar du om du rattar din hyrbil i Denver i riktning mot The Mount Evans Highway och Mount Evans!

Upptäck Denver

Utforska Denver med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!