Biluthyrning i USA

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i USA

Topperbjudanden på hyrbilar i USA

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i USA
Se alla bilar

Få länder är så nära förknippade med bilar som USA. Bilen är en viktig symbol för tonåringen som lämnar barndomen bakom sig, men det är också ett viktigt transportmedel i ett land där kollektivtrafiken ofta är mindre utvecklad. Bilen symboliserar även friheten under en klassisk amerikansk road trip. Med hyrbil i USA tar du dig dit du behöver komma och upptäcker USA så som amerikanerna själva tänkt sig.

När du hyr bil i USA kan du följa klassiska Route 66 på de 400 milen mellan Chicago och Santa Monica och se det växlande landskapet i USA:s ofta bortglömda hjärta. Eller varför inte uppleva 80 mil långa Blue Ridge Parkway med en fantastisk utsikt från Appalacherna.

När du har en hyrbil blir din resa till USA bekvämare och mer varierad. Ditt besök i Utah inkluderar plötsligt den fantastiska öknen och de röda klipporna. Ditt besök i Los Angeles involverar genast besök till Disneyland, Orange County och Malibu. Du ser Mississippifloden inte enbart från en gångbro i centrum, utan från storslagna Great River Road.

Får du hyra bil i USA?

När du hyr bil i USA måste du naturligtvis ha ett körkort. Därtill är det många stater som kräver att besökare har ett internationellt körkort, det vill säga en godkänd översättning av ditt utländska körkort. I Sverige utfärdas internationella körkort bland annat av Motormännens Riksförbund.

Om du är under 25 år eller över 70 år kan det vara svårt att hitta en biluthyrning i USA som är villig att hyra ut en bil till dig. Det finns dessutom ofta en särskild avgift för yngre förare.

Du hyr bil i USA

När du bokar din flygbiljett till USA är det enklast att boka din hyrbil samtidigt. Du försäkrar dig på så sätt om att det finns en bil tillgänglig och att du kan hämta den direkt på flygplatsen och lätt ta dig vidare till ditt boende. När du bokar en hyrbil med en av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du din bil med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Amerikanska bilar har vanligtvis automatlåda och likaså din hyrbil. Är du inte van vid detta så kom ihåg att bristen på kopplingspedal innebär att du endast använder höger fot när du kör. Lägg gärna en minut på att bekanta dig med hur lyktorna och vindrutetorkarna fungerar. Eftersom amerikanska bilar ofta har många kontroller runt ratten är det lätt att råka byta radiostation när man egentligen ville tända helljuset. Många stater har en dold GPS-sändare i bilen så att hyrbilsbolaget alltid vet var du är.

Köra bil: USA

Att köra bil i USA är inte så annorlunda från att köra bil i Europa, men där finns vissa skillnader. I stora delar av USA är det tillåtet att svänga höger vid ett rödljus utan att vänta på grönt. Om du är osäker på vem som har företräde vid ett möte och den mötande bilen blinkar med sina lyktor betyder detta vanligtvis ”jag kör först”. Om du möter eller ligger bakom en stillastående skolbuss som blinkar med lamporna eller fäller ut en liten skylt måste du stanna. Du får endast köra i en fil markerad med en romb om bilen har det angivna antalet passagerare.

Vanliga frågor och svar