Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

GävleSverige

Gävle är en livlig högskolestad med stark framåtanda. Här kan du njuta av ett vackert kustläge, trevliga parker och en oemotståndlig småstadscharm. 

Högskolan i Gävle är en modern högskola med starkt fokus på miljöarbete och på att anpassa utbildningarna till marknadens krav. Staden har sedan slutet av 1800-talet haft en framgångsrik industri och detta bidrar ytterligare till stadens framåtanda. Gävle har även fördelen att ligga vid den natursköna Jungfrukusten som sträcker sig cirka 20 mil utanför Gästrikland och Hälsingland. Här finns gott om möjligheter till bad, fisk och båtturer i den storslagna skärgården. Inne i staden hittar du grönsakande oaser för både avkoppling och aktiviteter.

Med sitt fördelaktiga läge vid havet blev orten tidigt en viktig hamn för både nationell och internationell handel och Gävle utnämndes till stad redan 1446. Orten har en spännande historia med många upp- och nedgångar. 1869 brann stora delar av norra Gävle ner. Söder klarade sig emellertid relativt bra och här kan du än idag besöka Gamla Gävle och drömma dig tillbaka till en svunnen tid. Glöm inte att titta in på Joe Hill-gården där den kände svensk-amerikanske fackledaren och poeten föddes och lär dig mer om hans fascinerande liv.

Boulognerskogen är ett fantastiskt grönområde i Gävle och en av landets största stadsparker. Leta upp en undangömd picknickplats, bjud vännerna på fest vid en av grillplatserna eller ta med barnen till den stora lekplatsen. Vackra stenbroar tar dig över vattendragen och på sommaren kan du även spela minigolf, fiska och njuta av konserter och teatrar.

I Gävles skärgård hittar du många härliga utflyktsmål som passar utmärkt för en weekendresa. Hoppa på Limbåten i centrala Gävle och åk ut till den idylliska sommarön Limön som besökts av sommarturister ända sedan 1800-talet.

Bege dig sedan till det gamla fiskeläget Bönan strax norr om Gävle som även det har anor från 1800-talet. Handla färsk fisk direkt av fiskarna och glöm inte att prova på den berömda Böneböcklingen!

En resa till Gävle är något du inte vill missa. Här finns allt från spännande historia till vacker natur och den norrländska gästfriheten kommer utan tvekan få dig att trivas – vare sig du väljer en längre semester eller ett weekendpaket.

Topphotell i Gävle

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Clarion Hotel Winn
Clarion Hotel Winn
4 out of 5
Norra Slottsgatan 9, Gävle
Priset är 1 012 kr per natt

Detta hotell med golfbana i centrala Gävle ligger tio minuters promenad från Stortorget, Gävle slott och Gävleborgs länsmuseum. Joe Hill-museet och Boulognerskogen ...

4.3/5Excellent! (897 recensioner)

"Inget att klaga på. Fint, trevlig personal, bra mat i restaurangen och bra utrustade rum."…"

Recension från 17 juli 2020

Clarion Hotel Winn
Elite Grand Hotel Gävle
Elite Grand Hotel Gävle
4 out of 5
Kyrkogatan 28, Gävle
Priset är 1 071 kr per natt

Detta hotell med miljövänlig profil i centrala Gävle ligger fem minuters promenad från Gävleborgs länsmuseum och Joe Hill-museet. Stortorget och Gävle slott ...

4.5/5Wonderful! (930 recensioner)

"Fina rum, härlig miljö. God frukosr som fungerade bra trots Corona tider. Tyvärr räckte inte parkeringen till."…"

Recension från 31 juli 2020

Elite Grand Hotel Gävle
Engeltofta Sea Lodge Hotel
Engeltofta Sea Lodge Hotel
3.5 out of 5
Bönavägen 118, Gävle
Priset är 1 321 kr per natt

Detta lägenhetshotell vid stranden ligger bredvid en golfbana i Gävle, mindre än en mil från Limön, Boulognerskogen (stadspark) och Gavlevallen. Stortorget och ...

4.4/5Wonderful! (73 recensioner)

"Jättetrevligt!"…"

Recension från 10 feb. 2020

Engeltofta Sea Lodge Hotel

Populära sevärdheter i Gävle

Kungsbergets skidanläggning
Bild av Kungsbergets skidanläggning

Kungsbergets skidanläggning

5/5(1 recension)

Både familjer och sportiga utförsåkare kan tillbringa en fantastisk semester och öva på olika vintersporter här. Under sommarmånaderna kan du cykla, hajka och vara med om ett spännande vildmarksliv.

Städer nära Gävle