Hyrbil i Glasgow

Sök och jämför från bilföretag i Glasgow

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Topperbjudanden på hyrbilar i Glasgow

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Glasgow
Se alla bilar

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar en hyrbil i Glasgow per dag?
I Glasgow kan du verkligen få valuta för dina semesterpengar. Den senaste veckan kostade några hyrbilar endast om dagen.
Kan man hyra bil på Glasgow (GLA-Glasgow Intl.)?
Du hittar biluthyrningen på Glasgow (GLA-Glasgow Intl.) nära ankomsthallen för inrikesresor. Här kan du välja bland hyrbilar från till exempel National, Alamos eller Avis, och även Budget och Europcar har ofta en del bra erbjudanden.
Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Glasgow?
Vi förstår att även de bäst smidda planerna kan ändras med kort varsel. Därför har du normalt rätt att få en fullständig återbetalning om du avbokar mer än sex timmar före upphämtningen. Du borde kunna finna alla uppgifter som behövs i hyrbilsavtalet, men i annat fall kan du också gå till vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Glasgow?
Minibilar är den minsta typen av bil som går att hyra, och de är nog de billigaste också. Det är just därför de är så uppskattade av resenärer i Glasgow. Du kommer att förundras över hur enkelt det blir att ta sig mellan sevärdheterna inne i staden. Föredrar du någonting större? Då kan du ta en titt på vårt urval av ekonomi- och standardbilar.
Vart kan man bege sig på en bilutflykt från Glasgow?
Efter att du har upplevt alla otroliga platser i Glasgow finns det massor av annat att göra i omgivningen. Då behöver du bara ta fram nycklarna till hyrbilen, lägga in lite packning i bagageluckan och kasta dig ut på vägarna. Här kommer ett par utflyktsmål som vi har tagit fram:

  • Du kan upptäcka Edinburgh Castle och många andra omtyckta attraktioner i Edinburgh, runt 65 kilometer utanför Glasgow.
  • Varför inte besöka Aberdeen också? Här kan du till exempel åka till utflyktsmål som His Majesty’s Theatre. Orten ligger ungefär 190 kilometer från Glasgow.
  • Om du vill spendera en dag i friska luften kan du köra till Balmedie Country Park för en trevlig picknick eller bara för att slappna av en stund. Du bör räkna med en biltur på omkring 210 kilometer från Glasgow.

Varför ska man hyra bil i Glasgow med Expedia?
Det går att boka allt som behövs för resan med Expedia, inklusive hyrbilen. Vi ser till att du får bästa möjliga pris från en av våra olika hyrbilsleverantörer i Glasgow. Vare sig du är på jakt efter flyg och boende eller hyrbil och aktiviteter kan Expedia presentera fina medlemspriser och exklusiva erbjudanden. Kombinera dina olika bokningar till ett semesterpaket till Glasgow, så kan du spara ännu mer.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Glasgow med Expedia?
Titta på betygen och recensionerna, välj biltyp och jämför priserna från de främsta varumärkena. Med Expedia blir det lätt att hitta rätt fordon för semestern. Kombinera din bokning av hyrbil i Glasgow med din bokning av flyg och hotell så kan du ge dig av med mer pengar kvar på kontot.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Glasgow?
I Glasgow måste du som förare vara minst 21 år för att få lov att hyra bil. Unga förare bör även räkna med en tilläggsavgift och andra begränsningar från de flesta hyrbilsbolag. Tilläggsavgiften täcker den höjda olycksrisken, och begränsningarna avser ofta vilka sorters fordon som är tillgängliga. Mindre erfarna förare kan exempelvis behöva hålla sig till kompakta, små eller medelstora fordon.
Vad behöver man för att hyra bil i Glasgow?
Du måste visa upp ett giltigt körkort och ett kreditkort i ditt namn. Vill du undvika hyrbilsföretagets vanliga försäkring? Då måste du nog även bevisa att du har en egen försäkring. Kraven kan skilja sig från leverantör till leverantör, så kom ihåg att läsa på ordentligt innan du reser.
Vad kostar den billigaste hyrbilen i Glasgow?
De två bästa hyrbilspriserna i Glasgow under veckan som gick var respektive . Det är vad vi skulle kalla en bra affär!
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Glasgow?
Ja, det finns ingen anledning att boka en ny hyrbil halvvägs genom semestern. Besök vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, fyll i dina reseuppgifter och boka en bil som är din under hela semestern.
Var kan jag hyra en bil i Glasgow om jag är under 25?
Du behöver gå igenom villkoren hos de hyrbilsfirmor i Glasgow som du är intresserad av. Om du är under 25 år tar vissa företag ut extra avgifter, och det är bäst att veta om detta innan du hämtar fordonet så att du kan anpassa din budget. Varje hyrbilsföretag har sina egna villkor för unga förare, så det lönar sig att göra lite efterforskning.