Biluthyrning i Skottland

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

De flesta hotell är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Populära städer i Skottland

Topperbjudanden på hyrbilar i Skottland

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Skottland
Se alla bilar

Oavsett om du planerar en resa till Skottland med jobbet, med familjen eller med kompisgänget är det en god idé att boka en hyrbil. Med bil kommer du snabbt och smidigt dit du ska, och du får se mer av både högland och lågland än vad du hade kunnat se med kollektivtrafiken.

Med hyrbil i Skottland kommer du enkelt till ditt möte, och istället för att enbart ta en lokalproducerad whisky på puben kan du ta en rundtur på destilleriet. Du kan dessutom orsaka en sensation på sociala medier med din nya selfie med Loch Ness-odjuret – eller i alla fall Loch Ness-sjön.

Skottland har ett stort utbud hyrbilar. Du och din sambo kan resa bekvämt på en liten budget tack vare stora rabatter på en nätt tredörrars kupé. Den lilla familjen har också många ekonomiska alternativ, som en femdörrars halvkombi. Hela svensexan kommer lätt till whiskydestilleriet i en prisvärd stadsjeep eller en lite mer påkostad limousin.

Får du hyra bil i Skottland?

För att hyra bil i Skottland måste du ha ett körkort som är godkänt i Storbritannien. Än så länge är ditt körkort godkänt om det är utfärdat inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga i ett EU-land, i Liechtenstein, på Island eller i Norge. Är ditt körkort däremot utfärdat i ett annat land behöver du dessutom en officiell översättning av körkortet, ett så kallat internationellt körkort.

Din hyrbil i Skottland

Det är alltid en god idé att beställa en hyrbil samtidigt som du bokar ditt flyg till Skottland. På så sätt kan du känna dig trygg i att en bil väntar på dig när du anländer, och du kan snabbt och smidigt ta dig från flygplatsen till ditt boende. Om du bokar din hyrbil i Skottland med någon av våra partner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Köra bil i Skottland

Liksom i övriga Storbritannien kör man på vänster sida av vägen i Skottland. Du märker även att förarsätet i din hyrbil i Skottland sitter på höger sida, och när du kör växlar du med vänster hand. När du kör på motorvägen ska du ligga i den vänstra filen och köra om i den högra. I vänstertrafik går trafiken medsols genom rondellerna, och du ska lämna företräde åt bilar som kommer från höger. Detta är särskilt lätt att glömma när man har varit ensam på en mindre väg eller har stannat till en kort stund för att tanka, så gör en vana av att påminna dig själv när du sätter dig i bilen eller kör in på en större väg.

I Skottland är alkoholgränsen 0,5 gram per liter blod. Detta är något högre än i Sverige, men också lägre än i övriga Storbritannien. Det är olagligt att använda mobiltelefon samtidigt som du kör, såvida du inte använder särskild handsfreeutrustning. Polisen kan dock stanna dig även om du använder handsfree, om samtalet verkar distrahera dig från trafiken.

Vanliga frågor och svar