Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Upptäck Island genom att hyra bil i Reykjavik

Reykjavik är Islands huvudstad och har fler än 120 000 invånare. Trots den avslappnade stämningen och det ringa invånarantalet är Island det biltätaste landet i världen per capita. Att köra bil är det vanligaste sättet att ta sig fram i Reykjavik och vägnätet är mycket väl utbyggt. Det är därför en utmärkt idé att hyra bil i Reykjavik och upptäcka staden bakom ratten precis som lokalinvånarna.

Trots invånarnas förkärlek till biltrafik är det i allmänhet enkelt och tryggt att köra bil i staden. Tempot är lågt och förarna är sällan stressade. Med en hyrbil i Reykjavik kan du ta dig fram utan oro.

Åka bil från flygplatsen till Reykjavik

Det går få direktflyg till Reykjavik från Sverige. Det allra vanligaste är att flyga via en större stad i Europa, till exempel Oslo eller Berlin. En resa till Reykjavik går via Keflavik International Airport som är Islands största flygplats. Reykjavik har visserligen en egen flygplats inne i staden, men den är främst avsedd för inrikesflyg. Det finns naturligtvis firmor för biluthyrning i Reykjavik inne i staden, men eftersom Keflaviks flygplats ligger cirka 50 kilometer väster om huvudstaden kan det vara bekvämt att ordna med hyrbil redan på flygplatsen och sedan köra hela vägen in till sitt boende i Reykjavik. Om du planerar att inte bara använda din bil i Reykjavik utan att dessutom köra ute på landsbygden och upptäcka resten av Island, kan det vara bra att köpa ett färdigt bilpaket. Ett sådant inkluderar både bil och boende för en resa runt en stor del av Island.

Allmänt om bilkörning i Reykjavik

I allmänhet skiljer sig bilkörningen i Reykjavik inte mycket från den i Sverige. Körtempot inne i staden är lugnare än i de flesta huvudstäder. Bilförarna stressar inte i onödan och kan till exempel stanna till för att släppa över fotgängare över gatan även då de inte står vid ett övergångsställe. Det rekommenderas att du anpassar dig till detta körtempo. Den vanligaste hastighetsgränsen i tätorterna är 50 km/h och fortkörning kan bestraffas med höga böter. Det finns gott om parkeringsplatser och servicestationer i Reykjavik. Bensinstationerna är oftast öppna fram till 22.30 varje dag och accepterar både VISA-kort och kontanter. Tänk på att det är förbjudet att använda mobiltelefon utan handsfree under körning. Detta gäller på hela Island, både i städerna och i inlandet.

Upptäck Islands vildmark med bil

Om du har vistats i Reykjavik en tid och upplevt det staden har att erbjuda kan det passa bra att bege sig ut i vildmarken och upptäcka landets storslagna natur. Att köra bil på landet kräver dock lite planering. Det rekommenderas att du har en bil med fyrhjulsdrift och noggrant planerar dina körsträckor. Om du vill köra runt hela ön kan du använda den så kallade Ringvägen som går längs med kusterna runt hela ön. Om du däremot vill köra i den inre delen av landet är en terrängbil nödvändig. Kom också ihåg att det är förbjudet att köra på onumrerade vägar med hyrbil.

Upptäck Reykjavik

Utforska Reykjavik med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!