Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Upptäck Island genom att hyra bil i Reykjavik

Reykjavik är Islands huvudstad och har fler än 120 000 invånare. Trots den avslappnade stämningen och det ringa invånarantalet är Island det biltätaste landet i världen per capita. Att köra bil är det vanligaste sättet att ta sig fram i Reykjavik och vägnätet är mycket väl utbyggt. Det är därför en utmärkt idé att hyra bil i Reykjavik och upptäcka staden bakom ratten precis som lokalinvånarna.

Trots invånarnas förkärlek till biltrafik är det i allmänhet enkelt och tryggt att köra bil i staden. Tempot är lågt och förarna är sällan stressade. Med en hyrbil i Reykjavik kan du ta dig fram utan oro.

Åka bil från flygplatsen till Reykjavik

Det går få direktflyg till Reykjavik från Sverige. Det allra vanligaste är att flyga via en större stad i Europa, till exempel Oslo eller Berlin. En resa till Reykjavik går via Keflavik International Airport som är Islands största flygplats. Reykjavik har visserligen en egen flygplats inne i staden, men den är främst avsedd för inrikesflyg. Det finns naturligtvis firmor för biluthyrning i Reykjavik inne i staden, men eftersom Keflaviks flygplats ligger cirka 50 kilometer väster om huvudstaden kan det vara bekvämt att ordna med hyrbil redan på flygplatsen och sedan köra hela vägen in till sitt boende i Reykjavik. Om du planerar att inte bara använda din bil i Reykjavik utan att dessutom köra ute på landsbygden och upptäcka resten av Island, kan det vara bra att köpa ett färdigt bilpaket. Ett sådant inkluderar både bil och boende för en resa runt en stor del av Island.

Allmänt om bilkörning i Reykjavik

I allmänhet skiljer sig bilkörningen i Reykjavik inte mycket från den i Sverige. Körtempot inne i staden är lugnare än i de flesta huvudstäder. Bilförarna stressar inte i onödan och kan till exempel stanna till för att släppa över fotgängare över gatan även då de inte står vid ett övergångsställe. Det rekommenderas att du anpassar dig till detta körtempo. Den vanligaste hastighetsgränsen i tätorterna är 50 km/h och fortkörning kan bestraffas med höga böter. Det finns gott om parkeringsplatser och servicestationer i Reykjavik. Bensinstationerna är oftast öppna fram till 22.30 varje dag och accepterar både VISA-kort och kontanter. Tänk på att det är förbjudet att använda mobiltelefon utan handsfree under körning. Detta gäller på hela Island, både i städerna och i inlandet.

Upptäck Islands vildmark med bil

Om du har vistats i Reykjavik en tid och upplevt det staden har att erbjuda kan det passa bra att bege sig ut i vildmarken och upptäcka landets storslagna natur. Att köra bil på landet kräver dock lite planering. Det rekommenderas att du har en bil med fyrhjulsdrift och noggrant planerar dina körsträckor. Om du vill köra runt hela ön kan du använda den så kallade Ringvägen som går längs med kusterna runt hela ön. Om du däremot vill köra i den inre delen av landet är en terrängbil nödvändig. Kom också ihåg att det är förbjudet att köra på onumrerade vägar med hyrbil.

Vanliga frågor om biluthyrning i Reykjavik

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Reykjavik?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Reykjavik .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Reykjavik?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Reykjavik .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Reykjavik?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Reykjavik?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Reykjavik

Utforska Reykjavik med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!