Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Reykjavik efter kategori

Toppaktiviteter i Reykjavik

Se alla 25 saker att göra i Reykjavik

Aktiviteter Reykjavik har att erbjuda

I världens nordligaste huvudstad finns något att göra för besökare i alla åldrar. Den spektakulära naturen och geotermiska aktiviteten på Island skapar mycket speciella attraktioner att utforska. Namnet på huvudstaden kan direktöversättas till ”Rökavik” och syftar på de heta källornas ångpelare som man än idag kan se inom stadens gränser. Här finns dessutom läcker mat fina kulturella sevärdheter och ett trendigt nattliv.

Spännande saker att göra i Reykjavik med omnejd

Det första du måste bestämma är vilken årstid du vill resa hit. Det är avgörande för vilken sorts aktiviteter du kan ägna dig åt i Reykjavik. Att göra-listan kommer att bli lång oavsett vilket men varje årstid har sin egen karaktär och charm som är värd att uppleva. På sommaren är det behagligt att vistas utomhus dagarna är längre och du kan göra utfärder i naturen. Om vintern har du möjlighet att ta en guidad norrskenstur och bevittna världens kanske mest magnifika naturfenomen. Du kan besöka Laugarvatn Fontana spa

äta isländsk buffé och hålla utkik efter aurora borealis. Eller varför inte även gå på glaciärvandring? Vintrar på Island är inte så kalla som namnet antyder men landet är känt för att ha omväxlande väder. Som invånarna själva brukar säga ”Är du inte nöjd med vädret just nu är det bara att vänta en liten stund”. Så vad finns att göra i Reykjavik?

Reykjavik – aktiviteter för alla möjliga sintressen

En modern upplevelse är att gå på Game of Thrones-rundtur och se platserna där kultserien spelades in. Tillsammans med en kunnig guide följer du i karaktärernas fotspår ser den berömda ismuren och passen i den världsarvslistade nationalparken Thingvellir. Sedan kan du åka till en klassisk attraktion Blå Lagunen den stora geotermiska spaanläggningen där du kan koppla av i behagligt turkosblått vatten. Du som känner dig extra äventyrlig kan boka in dig på en adrenalinstinn fyrhjulingstur och åka genom ett riktigt science fiction-landskap. I priset inkluderas inträde till Blå lagunen. En annan oslagbar upplevelse är att åka på en halvdagstur med valsfari. Du som bara är här över en långhelg kan överväga vår rundtur längs den berömda turistrutten Gyllene cirkeln. På så sätt får du se och Islands största sevärdheter på en dag – bland annat Gullfoss vattenfall Geysir-området och Nesjavellirs geotermiska fält.

Att göra: Reykjavik med fokus på mat

Det är viktigt att koppla av mellan alla aktiviteter i Reykjavik. Varför inte kombinera sightseeingrundan med kulinariska upplevelser på ekologiska bondgårdar? Under vår mattur får du provsmaka delikatesser med ingredienser som odlats i den bördiga vulkaniska jorden. Vad sägs om torkad fisk med sjögräs rökt lamm med tunnbröd pannkakor med vispgrädde? För matintresserade resenärer är det här en riktig tiopoängare. Om du hellre går på en lugn middag kan du äta lunch eller middag på Kopar som är en av stadens finaste restauranger. Därefter är det värt att ta en krogrunda och se varför islänningarnas nattliv är känt över hela världen. Tänk på att ortsborna går ut senare än vi är vana så oroa dig inte om du vill festa långt in på småtimmarna – du har hamnat helt rätt.

Karta

Discover neighborhoods in Reykjavik

Centrum

Om du ska tillbringa lite tid i Centrum är Reykjaviks stadshus och Laugavegur några av de främsta sevärdheterna.

Vesturbær

Det stora restaurangutbudet och det vackra läget vid vattnet tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Vesturbær . Komplettera din resa med att besöka Reykjaviks hamn eller Landakotskirkja.

HamnTrevliga människorSmåbåtshamn

Laugardalur

Laugardalur är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan passa på att besöka Laugardalslaugs heta källa och Fjölskyldu- og húsdýragarðurinn när du ändå är i området.

TurRestaurangerTrevliga människor

Hlíðar

När du besöker Hlíðar måste du passa på att besöka sevärdheter som Laugavegur och Höfði hus kulturcenter.

Háaleiti

Om du är ute efter något riktigt trevligt att se och göra i Háaleiti med omnejd, kan du besöka Laugavegur eller Perlan.

Breiðholt

Om du är ute efter något riktigt trevligt att se och göra i Breiðholt med omnejd, kan du besöka Árbæjarsafn friluftsmuseum eller Reykjavíks stadsmuseum.