Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i San Francisco

Hyra bil i San Francisco

San Francisco är ett drömresmål för massor av turister över hela världen. Att få se kabelspårvagnarna som går uppför de branta backarna, den gamla fängelseön Alcatraz och inte minst Golden Gate-bron med egna ögon är en fantastisk upplevelse. Här är den amerikanska västkusten som allra vackrast!

Semestern blir ännu bättre om du passar på att hyra en bil när du är i San Francisco. Då tar du dig lätt och smidigt runt till alla sevärdheter, samtidigt som du slipper släpa på bagage, passa tider och vänta vid hållplatser. USA är bilismens förlovade land och här är vägarna bra och det är lätt och trevligt att köra.

Köra bil i San Francisco

Med hjälp av Expedia bokar du lätt en billig hyrbil i San Francisco som passar just dig och dina behov. Du anger bara när och var du vill hämta och lämna bilen och väljer sedan biluthyrare och storlek på bilen i listan som visas. Kommer du med flyg till San Francisco International Airport är det en god idé att hyra bilen direkt på flygplatsen så är det bara att packa in väskorna och åka till hotellet. Alla hyrbilsfirmor finns att hitta på flygplatsen.

Att köra bil i USA är inte alls krångligt. Precis som i Sverige är det högertrafik och medtrafikanterna är oftast väldigt vänliga och hjälpsamma. Det kan dock vara en god idé att skaffa ett internationellt körkort innan du åker. Om du till exempel skulle bli stoppad av polisen är det då mindre risk för krångel och vissa biluthyrare kräver internationellt körkort. Se bara till att du även har med dig ditt svenska körkort och passet.

I Kalifornien är det, precis som i större delen av USA, tillåtet att göra högersväng vid rött ljus, förutsatt att man stannar bilen först och lämnar företräde. Observera dock att det kan finnas skyltar som upphäver denna regel. En annan sak du bör tänka på är att det på många vägar finns en samåkningsfil (Car Pool Lane) längst till vänster där du bara får åka om ni är minst två personer i bilen. Kör du ensam i en sådan fil finns det risk för dryga böter.

Mycket att se med hyrbil i San Francisco

I San Francisco finns massor att se och uppleva. Förutom de tidigare nämnda sevärdheterna är det alltid trevligt att besöka stadsdelen Fisherman’s Wharf. Här finns gott om turistmål som San Francisco Maritime National Historical Park, ett stort vaxkabinett och ett Ripley’s Believe it or Not-museum. Mest känt är dock området för alla skaldjursrestauranger och den långa Pier 39 med butiker, restauranger, gatuartister och solande sjölejon. Det är även härifrån som färjorna till Alcatraz avgår.

Naturligtvis måste du även ordna någonstans att bo under din vistelse. Det finns gott om trevliga hotell i San Francisco och med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga hotellrum. Kommer du med flyg är det en god idé att boka en paketresa till San Francisco med både flygbiljetter och hotell. Då har du även möjlighet att spara en slant, vilket bättrar på semesterkassan!

Vanliga frågor om biluthyrning i San Francisco

Vad är det bästa priset för en hyrbil i San Francisco?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i San Francisco .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i San Francisco?

I genomsnitt kostar en hyrbil i San Francisco .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i San Francisco?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i San Francisco?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck San Francisco

Utforska San Francisco med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!