Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i San Francisco

Hyra bil i San Francisco

San Francisco är ett drömresmål för massor av turister över hela världen. Att få se kabelspårvagnarna som går uppför de branta backarna, den gamla fängelseön Alcatraz och inte minst Golden Gate-bron med egna ögon är en fantastisk upplevelse. Här är den amerikanska västkusten som allra vackrast!

Semestern blir ännu bättre om du passar på att hyra en bil när du är i San Francisco. Då tar du dig lätt och smidigt runt till alla sevärdheter, samtidigt som du slipper släpa på bagage, passa tider och vänta vid hållplatser. USA är bilismens förlovade land och här är vägarna bra och det är lätt och trevligt att köra.

Köra bil i San Francisco

Med hjälp av Expedia bokar du lätt en billig hyrbil i San Francisco som passar just dig och dina behov. Du anger bara när och var du vill hämta och lämna bilen och väljer sedan biluthyrare och storlek på bilen i listan som visas. Kommer du med flyg till San Francisco International Airport är det en god idé att hyra bilen direkt på flygplatsen så är det bara att packa in väskorna och åka till hotellet. Alla hyrbilsfirmor finns att hitta på flygplatsen.

Att köra bil i USA är inte alls krångligt. Precis som i Sverige är det högertrafik och medtrafikanterna är oftast väldigt vänliga och hjälpsamma. Det kan dock vara en god idé att skaffa ett internationellt körkort innan du åker. Om du till exempel skulle bli stoppad av polisen är det då mindre risk för krångel och vissa biluthyrare kräver internationellt körkort. Se bara till att du även har med dig ditt svenska körkort och passet.

I Kalifornien är det, precis som i större delen av USA, tillåtet att göra högersväng vid rött ljus, förutsatt att man stannar bilen först och lämnar företräde. Observera dock att det kan finnas skyltar som upphäver denna regel. En annan sak du bör tänka på är att det på många vägar finns en samåkningsfil (Car Pool Lane) längst till vänster där du bara får åka om ni är minst två personer i bilen. Kör du ensam i en sådan fil finns det risk för dryga böter.

Mycket att se med hyrbil i San Francisco

I San Francisco finns massor att se och uppleva. Förutom de tidigare nämnda sevärdheterna är det alltid trevligt att besöka stadsdelen Fisherman’s Wharf. Här finns gott om turistmål som San Francisco Maritime National Historical Park, ett stort vaxkabinett och ett Ripley’s Believe it or Not-museum. Mest känt är dock området för alla skaldjursrestauranger och den långa Pier 39 med butiker, restauranger, gatuartister och solande sjölejon. Det är även härifrån som färjorna till Alcatraz avgår.

Naturligtvis måste du även ordna någonstans att bo under din vistelse. Det finns gott om trevliga hotell i San Francisco och med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga hotellrum. Kommer du med flyg är det en god idé att boka en paketresa till San Francisco med både flygbiljetter och hotell. Då har du även möjlighet att spara en slant, vilket bättrar på semesterkassan!

Upptäck San Francisco

Utforska San Francisco med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!