Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Sandviken

Hyra bil i Sandviken

Ska du resa till Sandviken – den lilla staden i hjärtat av Gästrikland? Även om förebilden till Sandviken sägs vara den amerikanska staden Chicago liknar den nog mer en vanlig svensk småstad, med lokala restauranger och hemtrevlig stämning. Mycket av det som är sevärt ligger en bit utanför stadskärnan, men med hyrbil i Sandviken tar du dig lätt dit.

Det är som sagt en bra idé att hyra bil i Sandviken. Det finns flera välkända hyrbilsföretag runt om i centrum, vilket gör det både smidigt och enkelt att hyra. Företagen har ett bra utbud av bilar och modeller, och erbjuder oftast tilläggstjänster till en extra kostnad, såsom GPS eller barnstol.

Ta dig runt med hyrbil i Sandviken med omnejd

Att flyga till Sandviken är inte det smidigaste sättet att ta sig till staden. Bättre är att åka bil, tåg eller buss från någon av Sveriges alla städer. Gävle är den stad som ligger närmast, och härifrån tar det cirka 20 minuter med bil. Vill du hyra bil någon annanstans än i Sandviken så är det i Gävle du ska göra det. Det finns nämligen ett bra utbud av biluthyrning till Sandviken här, och du kan välja mellan flera olika modeller i alla tänkbara prisklasser.

Med bil i Sandviken – Sveriges järnstad

I Sandviken sysselsattes förra sekelskiftet 2 000 anställda vid det dåvarande järnverket som utgjorde Sveriges tredje största järnbruk. Idag är Sandviken en lugn och trivsam stad med mycket att erbjuda. Ska du hitta boende i Sandviken kan du välja att bo både centralt och mer lantligt – här finns något för de flesta smaker. Vill du lära dig mer om Sandviken kan du exempelvis besöka Smedsgården, ett mycket trevligt bruksmuseum som visar hur det var att leva i Sverige förr i tiden. Sandviken har även en gammal jazzkultur och varje sommar anordnas här en stor jazzfestival. Då samlas jazzfantaster – unga som gamla – för att lyssna till den sköna musiken. Besöker du staden under sommaren får du inte missa detta.

Du bör se till att hyra bil i Sandviken för att kunna åka till de vackra naturområden som finns utanför staden. Naturmiljön här är präglad av höga berg, grusåsar och större vattendrag. Besök till exempel vackra Kungsberget eller Enköpingsåsen med sin stillsamma tallskog. Reser du med familjen kan ni göra ett stopp vid Högbo Bruk från 1630-talet. Här kan ni spela minigolf, fika på café, bada i friluftsbadet, hyra kanot eller åka skidor, för att nämna några aktiviteter. Är du fiskefantast ska du istället ta dig till någon av de närliggande sjöarna för lite fiskelycka. Gysinge och Dalälven är de mest populära.

Parkera med bil i Sandviken

Det är väldigt enkelt att parkera med bil i Sandviken. I centrum finns över 550 allmänna parkeringsplatser och det är helt gratis att parkera. Vid Resecentrum hittar du flera parkeringsmöjligheter där du kan stå med bilen både kortare och längre stunder. Även vid Gallerian som ligger centralt finns ett parkeringshus där du kan parkera i tre timmar utan extra kostnad.

Upptäck Sandviken

Utforska Sandviken med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!