Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

SandvikenSweden

Besök Sandviken i Järnriket och utforska dess historia. Orörd natur och spännande sevärdheter gör Sandviken till ett resmål du sent glömmer.

Norr om Sandviken ligger den mäktiga Dalälven, och i söder Kungsberget med vidsträckta skogar. Under en weekend i Sandviken möts du av en härlig kombination av natur och intressant kulturhistoria. Välj och vraka mellan museer, historiska sevärdheter och spännande aktiviteter – här finns något för alla, stora som små!

Sandviken grundades 1862 i samband med att ett järnverk började anläggas. 40 år senare var Sandviken en av Sveriges största järnstäder, och idag är staden en del av Järnriket som är ett samlingsnamn för ett antal historiska besöksmål i Gästrikland. I Sandviken kan du bland annat besöka bruksmuseet Smedsgården, där du kan se hur de som arbetade vid bruken levde förr i tiden. Missa heller inte Högbo bruk vars vackra byggnader har bevarats från brukets storhetstid och här hittar du både god mat och goda möjligheter till friluftsaktiviteter.

Resor till Sandviken bjuder på roliga aktiviteter oavsett årstid. Åk skidor på Kungsberget om vintern, här väntar 19 backar som passar både nybörjare och proffs, eller upplev stadens starka jazzkultur när du besöker jazzfestivalen Sandviken Big Band Bang, som anordnas varje sommar. Se en konstutställning på Sandvikens konsthall, som visar spännande utställningar året runt. Besök något av stadens intressanta museum, här finns alltifrån brandbilsmuseum till lanthandelsmuseum.

Gillar du att bada och väljer att resa till Sandviken har du hamnat rätt. På sommaren finns det många fina badplatser att välja mellan, till exempel de fina stränderna vid Årsunda och Hedåsbadet. När temperaturerna sjunker kan du besöka Parkbadet som har medelhavsvärme oavsett årstid. Där finns det även en spännande äventyrsdel som kommer att glädja besökare i alla åldrar.

Det är lätt att ta sig till Sanviken, staden ligger utmed Bergslagsbanan och väg E16 förbinder den med Gävle i öst och Falun i väst. Det tar omkring 2 timmar att ta sig till Stockholm och Stockholm Arlanda Airport med bil. Det är heller inte långt till kusten från Sandviken, bara två mil bort väntar havet.

Ta chansen att upptäcka charmiga Sandviken i vackra Gästrikland. Boka ett weekendpaket till Sandviken och fördjupa dig i dess varierade kultur- och friluftsliv.

Topphotell i Sandviken

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Best Western Hotell Hedåsen
Best Western Hotell Hedåsen
3 out of 5
Årsundavägen 100, Sandviken
Priset är 876 kr per natt

Detta hotell med golfbana i Sandviken ligger 3,5 km från Parkbadet och mindre än två mil från Högbo golfklubb och Mackmyra golfklubb.

4.1/5Very Good! (248 recensioner)

"Super mysigt hotell för mig och barnen."…"

Recension från 10 mars 2020

Best Western Hotell Hedåsen
Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell
4 out of 5
Hans Hiertas Vag 5, Sandviken, Gavleborg
Priset är 1 465 kr per natt

Detta hotell med spa ligger vid sjön, 0,7 km från Högbo golfklubb och mindre än tre mil från Mackmyra golfklubb och Wij trädgårdar. Kungsbergets skidanläggning ...

4.4/5Excellent! (314 recensioner)

"Supertrevlig personal både i receptionen och i restaurangen som var måna om att vi skulle trivas och ha det bra."…"

Recension från 31 mars 2020

Högbo Brukshotell
Great Stay Guest House Sandviken
Great Stay Guest House Sandviken
3 out of 5
Stenbacksvägen, Sandviken, Gavleborgs lan
Priset är 926 kr per natt

Denna stuga i affärskvarteren ligger 2,2 km från Parkbadet och 4,9 km från Högbo golfklubb. Mindre än tre mil härifrån hittar du dessutom Mackmyra golfklubb ...

4.3/5Excellent! (7 recensioner)
2.0

"Nybyggd lägenhet, fanns det mesta för att bo där, saknade mikro dock till matlagningen. Prisvärt. Kommer att bo där igen om plats finnes."…"

Recension från 21 feb. 2020

Great Stay Guest House Sandviken

Populära sevärdheter i Sandviken

Kungsbergets skidanläggning
Bild av Kungsbergets skidanläggning

Kungsbergets skidanläggning

5/5(1 recension)

Både familjer och sportiga utförsåkare kan tillbringa en fantastisk semester och öva på olika vintersporter här. Under sommarmånaderna kan du cykla, hajka och vara med om ett spännande vildmarksliv.

Recensioner av Sandviken

3.5

Gästbetyg

5 - Fantastiskt
1
5 - Fantastiskt 16.666666666666668%
4 - Bra
2
4 - Bra 33.333333333333336%
3 - Okej
2
3 - Okej 33.333333333333336%
2 - Under förväntan
1
2 - Under förväntan 16.666666666666668%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

4/5 - Bra

Verifierad resenär

2 aug. 2019

Bra område utanför stan!

Städer nära Sandviken

Gävle som visar gatuliv, snö och en liten stad eller by

Gävle

Kungsbergets skidanläggning som inkluderar snö

Järbo