Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Umeå
Reseguide

Umeå som inkluderar en solnedgång och en sjö eller ett vattenhål

Med kalla snörika vintrar, ljusa långa sommardagar och stora satsningar på kultur och nöjen lockar Umeå turister från hela Sverige. Välkommen till Björkarnas stad!

I Norrlands största stad Umeå är det ordning och reda på årstiderna. På vintern sjunker temperaturen lätt under minus 20 och snön ligger tjock, medan somrarna är varma och soliga med långa ljusa sommarnätter. Vid midsommar är faktiskt solen bara under horisonten tre timmar per natt. Hela året finns det möjlighet till massor av trevliga friluftsaktiviteter och staden är dessutom samlingsplats för hela Norrlands kultur- och nöjesliv.

Vid en resa till Umeå slås du av hur ung staden är. Tack vare det stora universitetet består befolkningen till stor del av unga studenter och några riktigt gamla hus hittar du inte eftersom praktiskt taget hela Umeå brann upp 1888. Det var när staden byggdes upp igen som stora mängder björkalléer planterades för att förhindra att elden skulle kunna hoppa från hus till hus och Umeå fick namnet Björkarnas stad.

Ett populärt besöksmål i Umeå är Västerbottens museum med friluftsmuseet Gammlia. Ta en tur dit och upplev gamla tiders Västerbotten. Gör sedan ett besök i Umedalens skulpturpark eller gå på en föreställning i stadens stolthet Norrlandsoperan. De många studenterna i Umeå har betytt mycket för stadens musik- och teaterliv. Varför inte passa på att gå på ett studentspex för en riktigt vild och livad kväll?

Vid en resa till Umeå bör du inte heller missa att se dig omkring i stadens närområde. Följ Blå vägen längs Umeälven åt nordväst och upptäck en del av Västerbottens inland. Klappa en tam älg i Älgens hus i Bjurfors och provsmaka älgost. I närheten av Vindeln kan du uppleva Vindelälvens forsar under härliga fotvandringar eller paddla kajak längs älven lugnare delar.

Att åka till Umeå går lätt antingen med bil via E4:an, om du kommer söderifrån, eller med tåg. Tack vare de utmärkta flygförbindelserna går det även fint att göra en kortare weekendresa till Umeå.

Vill du uppleva det bästa av Norrland är en resa till Umeå ett perfekt val. Här kombineras den vackra Norrlandsnaturen med ett aktivt nöjesliv och som Norrlands största stad är Umeå även en utmärkt plats för shopping, kultur och trevliga restaurangbesök.

First Camp Umeå
First Camp Umeå
3 out of 5
Nydalasjön 2, Umeå
Priset är 595 kr per natt mellan 1 juli och 1 juli
Denna semesterby vid sjön ligger 0,9 km från Umelagun (badanläggning) och 3,9 km från Umeå universitet. Nydalabadet och Västerbottens museum ligger också 5 km ...
4/5Very Good! (62 recensioner)
"allt skulle bli bra om det skulle inte vara så att element på bodå två stugor jag bodde gick sönder och det var kallt. men jätte trevlig personal som vanligt."

Recension från 7 sep. 2020

First Camp Umeå
Stora Hotellet, BW Premier Collection
Stora Hotellet, BW Premier Collection
4.5 out of 5
Storgatan 46, Umeå
Priset är 983 kr per natt mellan 16 juli och 16 juli
Detta hotell i lyxstil ligger mitt i Umeå, nära Vävens kulturcentrum, Umeå folkets hus och Umeå stads kyrka. Norrlandsoperan och Bildmuseet ligger dessutom en ...
4.4/5Wonderful! (958 recensioner)
Rekommenderas
"Mycket trevligt hotell med bra personal och suverän restaurang. Frukosten håller riktigt hög klass och jag rekommenderar verkligen en middag där. Inte billigt, men givet service, mat och stämning rimligt att hotellet inte är det billigaste."

Recension från 11 mars 2021

Stora Hotellet, BW Premier Collection
Clarion Collection Hotel Uman
Clarion Collection Hotel Uman
3.5 out of 5
Storgatan 52, Umeå
Priset är 949 kr per natt mellan 18 juli och 18 juli
Detta hotell i centrala Umeå ligger nära Umeå stads kyrka och Vävens kulturcentrum. Norrlandsoperan och Bildmuseet ligger dessutom tio minuter härifrån. Umeå ...
4.5/5Wonderful! (358 recensioner)
Hund vänlig.
"Det var jättebra och hund vänlig. Bra allternativ rum att äta tillsammans men din hund."

Recension från 8 mars 2021

Clarion Collection Hotel Uman
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Lotshuset Gästhem
Lotshuset Gästhem
3.5 out of 5
Storklubben 18, Nordmaling, Vasterbotten
Priset är 5 775 kr per natt mellan 6 juli och 6 juli
Denna villa i Nordmaling ligger mindre än två mil från Nordmalings församling, Klas Engmanmuseet och Nordmalings hembygdsmuseum. Salusand och Brännäset havsbad ...
Lotshuset Gästhem
Townhouse in Umeå, 15 minutes busride to city centre
Townhouse in Umeå, 15 minutes busride to city centre
32 Glädjens gränd, Umeå, Västerbottens län
Denna semesterbostad i Umeå ligger mindre än en mil från Norrlandsoperan, Umeå universitet och Guitars – the Museum. Utopia och Navet ligger också mindre än ...
Townhouse in Umeå, 15 minutes busride to city centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Städer nära Umeå