Västerås

Reseguide
Västerås

Västerås har en lång historia av innovation och stora visioner. Detta är en modern stad i litet format, med ett trevligt nattliv och spännande sevärdheter!

Västerås ligger vid Mälarens norra strand, 10 mil från Stockholm. Och visst märks influenserna och pulsen från storstaden. Här finns både ett bubblande nattliv, stark företagsamhet och spännande evenemang och sevärdheter året om. Under din resa till Västerås märker du att staden sjuder av liv!

Utbudet av krogar och barer är stort och därför är en weekendresa till Västerås perfekt för den festsugna. Varför inte ta hissen upp till 24:e våningen i Skrapan till First Hotel Plaza? Här huserar cocktailbaren Sky Bar, som kan skryta med stans vackraste utsikt och, enligt många, godaste drinkar. En riktig favorit för både besökare och västeråsare som vill sätta guldkant på sin kväll!

Känner du för att fortsätta ut i natten? Styr kosan mot Blue Moon Bar – som erbjuder tre stora dansgolv – eller till art deco-inredda Publik med inspiration från det glada 20-talet. Västerås är Sveriges sjätte största stad och levererar verkligen när det gäller festliga nöjen.

I Västerås finns mycket att hitta på. Det är få som åker härifrån utan att besöka Anundshög – Sveriges största forntida gravhög från ca 5–700 e.Kr. Missa inte heller det stiliga 1400-talsslottet Ängsö slott – enligt sägnen bebos slottet av tre spöken, så kliv in på egen risk … Mycket populärt är även det nylanserade ”actionbadet” Kokpunkten – ett äventyrsbad inhyst i ett gammalt ångkraftverk på 8 våningar. Upplevelsen förstärks med hjälp av häftiga digitala effekter – roligt för både stora och små!

I Västerås finns boenden för alla plånböcker och smaker, men om du vill uppleva något helt unikt ska du boka ett av de boenden som ligger på en flytbrygga nära Västerås hamn. Här kan du sola och bada ute till havs och inomhus finns bland annat kokplatta och gasolvärme. Men den stora upplevelsen är sovrummet en trappa ner – här sover du 3 meter under havsytan med panoramafönster åt alla väderstreck! En upplevelse du sent kommer att glömma.

Så, är det dags att se något nytt och upptäcka denna unika och nytänkande stad? Många som väljer att resa till Västerås blir förvånade av det breda utbudet av aktiviteter – här är det svårt att bli uttråkad!

Best Western Plus Hotel Plaza
Best Western Plus Hotel Plaza
4 out of 5
Kopparbergsvägen 10, Västerås
Priset är 1 055 kr per natt mellan 15 dec. och 15 dec.
Detta hotell med spa i centrala Västerås ligger nära Aros kongresscenter och Västerås konstmuseum. Västerås konserthus och Västerås Stadshus ligger också tio ...
4.2/5 Very Good! (1,378 recensioner)
"Helt okej för en natts vistelse. Rummet borde upprenoveras tycker jag. Städningen okej men inte optimal."

Recension från 1 sep. 2021

Best Western Plus Hotel Plaza
Comfort Hotel Västerås
Comfort Hotel Västerås
2.5 out of 5
Sigurdsgatan 23, Västerås, Vastmanland
Priset är 604 kr per natt mellan 1 jan. och 1 jan.
Detta hotell i centrala Västerås ligger tio minuters promenad från Västerås hamn, Västerås konserthus och Västerås konstmuseum. Aros kongresscenter och Västerås ...
4.3/5 Excellent! (665 recensioner)
"Prisvärt, sköna sängar, bra frukost, bra läge"

Recension från 20 sep. 2021

Comfort Hotel Västerås
Elite Stadshotellet Västerås
Elite Stadshotellet Västerås
4 out of 5
Stora Torget 7, Box 19, Västerås
Priset är 921 kr per natt mellan 19 dec. och 19 dec.
Detta hotell i centrala Västerås ligger fem minuters promenad från Stora Torget, Västerås domkyrka och Västerås botaniska trädgård. Västerås Stadshus och Aros ...
4.4/5 Excellent! (920 recensioner)
Nära till allt..
"Hotellet ligger i centrum med affärer,caféer ,restauranger,konserthuset...eko bageriet April är värd besök"

Recension från 2 sep. 2021

Elite Stadshotellet Västerås
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Toppaktiviteter i Västerås

Städer nära Västerås