Västerås

Reseguide
Västerås
Västerås har en lång historia av innovation och stora visioner. Detta är en modern stad i litet format, med ett trevligt nattliv och spännande sevärdheter!

Västerås ligger vid Mälarens norra strand, 10 mil från Stockholm. Och visst märks influenserna och pulsen från storstaden. Här finns både ett bubblande nattliv, stark företagsamhet och spännande evenemang och sevärdheter året om. Under din resa till Västerås märker du att staden sjuder av liv!Utbudet av krogar och barer är stort och därför är en weekendresa till Västerås perfekt för den festsugna. Varför inte ta hissen upp till 24:e våningen i Skrapan till First Hotel Plaza? Här huserar cocktailbaren Sky Bar, som kan skryta med stans vackraste utsikt och, enligt många, godaste drinkar. En riktig favorit för både besökare och västeråsare som vill sätta guldkant på sin kväll!Känner du för att fortsätta ut i natten? Styr kosan mot Blue Moon Bar – som erbjuder tre stora dansgolv – eller till art deco-inredda Publik med inspiration från det glada 20-talet. Västerås är Sveriges sjätte största stad och levererar verkligen när det gäller festliga nöjen.I Västerås finns mycket att hitta på. Det är få som åker härifrån utan att besöka Anundshög – Sveriges största forntida gravhög från ca 5–700 e.Kr. Missa inte heller det stiliga 1400-talsslottet Ängsö slott – enligt sägnen bebos slottet av tre spöken, så kliv in på egen risk … Mycket populärt är även det nylanserade ”actionbadet” Kokpunkten – ett äventyrsbad inhyst i ett gammalt ångkraftverk på 8 våningar. Upplevelsen förstärks med hjälp av häftiga digitala effekter – roligt för både stora och små!I Västerås finns boenden för alla plånböcker och smaker, men om du vill uppleva något helt unikt ska du boka ett av de boenden som ligger på en flytbrygga nära Västerås hamn. Här kan du sola och bada ute till havs och inomhus finns bland annat kokplatta och gasolvärme. Men den stora upplevelsen är sovrummet en trappa ner – här sover du 3 meter under havsytan med panoramafönster åt alla väderstreck! En upplevelse du sent kommer att glömma.Så, är det dags att se något nytt och upptäcka denna unika och nytänkande stad? Många som väljer att resa till Västerås blir förvånade av det breda utbudet av aktiviteter – här är det svårt att bli uttråkad!

The Steam Hotel
The Steam Hotel
4 out of 5
Ångkraftsvägen 14, Vasteras, Västerås
Priset är 1 208 kr per natt mellan 23 juni och 24 juni
1 208 kr
per natt
23 juni - 24 juni
Boka detta hotell med 4 stjärnor i Västerås. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och 3 restauranger. De populära sevärdheterna Kokpunkten och ...
9,2/10 Wonderful! (1 034 recensioner)
Rekommenderar varmt
"Unikt svenskt industriminne respektfullt ombyggt. Kan varmt rekommendera. Grill Chamberlin hade kallt kött och var tyvärr en besvikelse. Resturangen på 18 våningen med fin service och mycket vällagad god mat kan varmt rekommenderas. Besöket i SPA var väl värt pengarna"

Recension från 14 juni 2024

The Steam Hotel