Västerås
Reseguide

Västerås

Västerås har en lång historia av innovation och stora visioner. Detta är en modern stad i litet format, med ett trevligt nattliv och spännande sevärdheter!

Västerås ligger vid Mälarens norra strand, 10 mil från Stockholm. Och visst märks influenserna och pulsen från storstaden. Här finns både ett bubblande nattliv, stark företagsamhet och spännande evenemang och sevärdheter året om. Under din resa till Västerås märker du att staden sjuder av liv!

Utbudet av krogar och barer är stort och därför är en weekendresa till Västerås perfekt för den festsugna. Varför inte ta hissen upp till 24:e våningen i Skrapan till First Hotel Plaza? Här huserar cocktailbaren Sky Bar, som kan skryta med stans vackraste utsikt och, enligt många, godaste drinkar. En riktig favorit för både besökare och västeråsare som vill sätta guldkant på sin kväll!

Känner du för att fortsätta ut i natten? Styr kosan mot Blue Moon Bar – som erbjuder tre stora dansgolv – eller till art deco-inredda Publik med inspiration från det glada 20-talet. Västerås är Sveriges sjätte största stad och levererar verkligen när det gäller festliga nöjen.

I Västerås finns mycket att hitta på. Det är få som åker härifrån utan att besöka Anundshög – Sveriges största forntida gravhög från ca 5–700 e.Kr. Missa inte heller det stiliga 1400-talsslottet Ängsö slott – enligt sägnen bebos slottet av tre spöken, så kliv in på egen risk … Mycket populärt är även det nylanserade ”actionbadet” Kokpunkten – ett äventyrsbad inhyst i ett gammalt ångkraftverk på 8 våningar. Upplevelsen förstärks med hjälp av häftiga digitala effekter – roligt för både stora och små!

I Västerås finns boenden för alla plånböcker och smaker, men om du vill uppleva något helt unikt ska du boka ett av de boenden som ligger på en flytbrygga nära Västerås hamn. Här kan du sola och bada ute till havs och inomhus finns bland annat kokplatta och gasolvärme. Men den stora upplevelsen är sovrummet en trappa ner – här sover du 3 meter under havsytan med panoramafönster åt alla väderstreck! En upplevelse du sent kommer att glömma.

Så, är det dags att se något nytt och upptäcka denna unika och nytänkande stad? Många som väljer att resa till Västerås blir förvånade av det breda utbudet av aktiviteter – här är det svårt att bli uttråkad!

First Camp Västerås Mälaren
First Camp Västerås Mälaren
3 out of 5
Johannisbergsvägen, Västerås, Vastmanland
Priset är 1 330 kr per natt mellan 14 maj och 14 maj
Denna stuga med miljövänlig profil nära stranden ligger 4,3 km från Lögastrand och mindre än en mil från Västerås hamn och Västerås konserthus. Framnäsbadet ...
3.9/5Very Good! (17 recensioner)
Bra
"Välordnad stuga men lite dåligt städat, beror säkert på att gästerna vanligtvis städar själva."

Recension från 13 okt. 2020

First Camp Västerås Mälaren
Fastliving Apartment Hotel
Fastliving Apartment Hotel
3.5 out of 5
Kopparbergsvägen 16, Västerås
Denna lägenhet i Västerås ligger fem minuters promenad från Aros kongresscenter, Västerås konserthus och Västerås konstmuseum. Västerås botaniska trädgård och ...
5/5Exceptional! (1 recension)
+/--
"har fortfarande inte fått mitt kvitto på betalt rum har ringt några gånger får ingen respons rummet i sig uppfyllde våra förväntningar"

Recension från 27 juni 2019

Fastliving Apartment Hotel
The Cottage Badelunda
The Cottage Badelunda
Vrånga Gård 1, Västerås, Västmanland County
Denna stuga med historisk profil på landet ligger 1,9 km från Anundshög och mindre än en mil från Mälardalens universitet och Västerås botaniska trädgård. Arosvallen ...
5/5Exceptional! (1 recension)
Ett mysigt hus
"Vi hade mysigt i huset och olika promenader omkring. Lätt och snabb kontakt med ägaren. Nära Hälla området, där det finns mataffär, olika butik m.m."

Recension från 5 jan. 2021

The Cottage Badelunda
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Toppaktiviteter i Västerås

Recensioner av Västerås

4.2

Toppdestination

5 - Fantastiskt
29
5 - Fantastiskt 35.36585365853659%
4 - Bra
43
4 - Bra 52.4390243902439%
3 - Okej
10
3 - Okej 12.195121951219512%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

4/5 - Bra

Verifierad resenär

2 jan. 2020

Kalt

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

27 dec. 2019

Västetås är en vacker stad

4/5 - Bra

Verifierad resenär

4 nov. 2019

Vi var i nöjessyfte

4/5 - Bra

Verifierad resenär

24 juli 2019

Fin och mysig liten stad.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

13 juli 2019

Fantastisk stad! Lagom stor. Mycket fint att titta på och mycket att göra. Älskar Västerås!

4/5 - Bra

Verifierad resenär

7 juni 2019

Trevlig stad, lagomt stor

Städer nära Västerås