Saker att göra i Wien

Aktiviteter, attraktioner och turer
Belvedere som inkluderar ett slott, en park och en damm

Wien: Att göra det mesta av semestern

Österrike är ett land som andas klassisk musik, konst och teater. I århundraden har huvudstaden Wien varit fullt av gamla kulturskatter, men idag finns även ett stort utbud med moderna sevärdheter och aktiviteter. I Wien kommer du att känna den skarpa kontrasten när du går från slottet Schönbrunn till 5D-biografen ”Time Travel in Vienna”, där du kan se animatroniska figurer och häpna över fantastiska ljud- och ljuseffekter. Du lär inte få slut på saker att göra i Wien i första taget. Upplev charmen i ett av Europas finaste kulturcentrum.

Härliga aktiviteter – Wien på våren

Det är kanske alla trevligast att resa hit på våren, som kommer tidigt. Då du kan koppla av utomhus och njuta av parkerna i Wien. Aktiviteter som lockar besökare har oftast med stadens konst- och musikhistoria att göra, men här finns också en modern storstad som du utforskar på smidigt sätt under en busstur med hop-on/hop-off. Vill du ta dig bortom de uppenbara turiststråken kan du boka en rundtur till Donaudalen och Wachau. Du blir upphämtad med bil på ditt hotell och kan vandra i dalen tillsammans med en kunnig guide, få gratis inträde till benediktinklostret i Melk samt besöka Wachau-regionen, vars sagolika landskap klassas som världsarv av UNESCO. För att maximera dina upplevelser är det klokt att investera i en kombinationsbiljett till museerna. På så sätt kan du utforska några av stadens berömda kulturinstitutioner i din egen takt. Bland annat får du se Habsburgarnas kejserliga samling, Kunsthistorisches Museum och Neue Burg, utan att behöva böka med inträdesavgifter.

Restauranger och nattliv

Listan över allt som finns att göra i Wien kan göras mycket lång. För dig som har tillbringat dagen åt kulturupplevelser kan det passa bra att ta ett glas och mingla med lokalbefolkningen. Till middag kan du förslagsvis beställa en läcker wienerschnitzel och kanske en bit österrikisk sachertårta till dessert. Prova en weissbier, alltså veteöl, till maten. I Österrike är alkohol mer en livsstil än ett berusningsmedel. Här finns fina, närproducerade viner, men framför allt är landet känt för sin nationaldryck, öl. På flera håll i staden erbjuds rundturer på mikrobryggerier, vilket är ett trevligt äventyr för dig som är finsmakare. Ge dig sedan ut på en barrunda och utforska de trevligaste krogstråken. Några nämnvärda uteställen att gå vidare till efter att solen gått ner är Bermuda Bräu, där man serverar fatöl i lerkrus, samt hippa och minimalistiska Bar Italia Lounge.

Klassisk musik i Wien

När du har hämtat dig efter din utekväll kan det passa bra med lite klassisk underhållning. I det storslagna konserthuset Kursalon kan du njuta av en kväll i sann renässansanda, med tidlös musik av Mozart och Strauss. Klä på dig dina ffestkläder under en riktigt sofistikerad och känsloladdad kväll. Känn historiens vingslag när du upplever en av stadens med tidlösa aktiviteter. Wien må ha annat att erbjuda än historiska attraktioner, men i världens centrum för klassisk musik vore ditt besök är inte komplett förrän du sett åtminstone en konsert. Operahuset Wiener Staatsoper är ett annat alternativ om du letar efter trevliga saker att göra. Wien har knappast några pampigaste byggnader än denna, och här kan du njuta av klassisk opera när den är som bäst. Här kan du göra en djupdykning i stadens musikaliska historia och få en oförglömlig upplevelse.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter att besöka

Områden i Wien

Städer nära Wien