Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Wien

Se alla 6 saker att göra i Wien

Wien: Att göra det mesta av semestern

Österrike är ett land som andas klassisk musik konst och teater. I århundraden har huvudstaden Wien varit fullt av gamla kulturskatter men idag finns även ett stort utbud med moderna sevärdheter och aktiviteter. I Wien kommer du att känna den skarpa kontrasten när du går från slottet Schönbrunn till 5D-biografen ”Time Travel in Vienna” där du kan se animatroniska figurer och häpna över fantastiska ljud- och ljuseffekter. Du lär inte få slut på saker att göra i Wien i första taget. Upplev charmen i ett av Europas finaste kulturcentrum.

Härliga aktiviteter – Wien på våren

Det är kanske alla trevligast att resa hit på våren

som kommer tidigt. Då du kan koppla av utomhus och njuta av parkerna i Wien. Aktiviteter som lockar besökare har oftast med stadens konst- och musikhistoria att göra men här finns också en modern storstad som du utforskar på smidigt sätt under en busstur med hop-on/hop-off. Vill du ta dig bortom de uppenbara turiststråken kan du boka en rundtur till Donaudalen och Wachau. Du blir upphämtad med bil på ditt hotell och kan vandra i dalen tillsammans med en kunnig guide få gratis inträde till benediktinklostret i Melk samt besöka Wachau-regionen vars sagolika landskap klassas som världsarv av UNESCO. För att maximera dina upplevelser är det klokt att investera i en kombinationsbiljett till museerna. På så sätt kan du utforska några av stadens berömda kulturinstitutioner i din egen takt. Bland annat får du se Habsburgarnas kejserliga samling Kunsthistorisches Museum och Neue Burg utan att behöva böka med inträdesavgifter.

Restauranger och nattliv

Listan över allt som finns att göra i Wien kan göras mycket lång. För dig som har tillbringat dagen åt kulturupplevelser kan det passa bra att ta ett glas och mingla med lokalbefolkningen. Till middag kan du förslagsvis beställa en läcker wienerschnitzel och kanske en bit österrikisk sachertårta till dessert. Prova en weissbier alltså veteöl till maten. I Österrike är alkohol mer en livsstil än ett berusningsmedel. Här finns fina närproducerade viner men framför allt är landet känt för sin nationaldryck öl. På flera håll i staden erbjuds rundturer på mikrobryggerier vilket är ett trevligt äventyr för dig som är finsmakare. Ge dig sedan ut på en barrunda och utforska de trevligaste krogstråken. Några nämnvärda uteställen att gå vidare till efter att solen gått ner är Bermuda Bräu där man serverar fatöl i lerkrus samt hippa och minimalistiska Bar Italia Lounge.

Klassisk musik i Wien

När du har hämtat dig efter din utekväll kan det passa bra med lite klassisk underhållning. I det storslagna konserthuset Kursalon kan du njuta av en kväll i sann renässansanda med tidlös musik av Mozart och Strauss. Klä på dig dina ffestkläder under en riktigt sofistikerad och känsloladdad kväll. Känn historiens vingslag när du upplever en av stadens med tidlösa aktiviteter. Wien må ha annat att erbjuda än historiska attraktioner men i världens centrum för klassisk musik vore ditt besök är inte komplett förrän du sett åtminstone en konsert. Operahuset Wiener Staatsoper är ett annat alternativ om du letar efter trevliga saker att göra. Wien har knappast några pampigaste byggnader än denna och här kan du njuta av klassisk opera när den är som bäst. Här kan du göra en djupdykning i stadens musikaliska historia och få en oförglömlig upplevelse.

Karta

Var kan jag bo i Wien?

Innere Stadt

De fascinerande museerna och den ståtliga katedralen är bara några exempel på saker att utforska i Innere Stadt. Besök berömda sevärdheter som Stefansdomen och Stephansplatz, och hoppa på tunnelbanan på Stephansplatz U-Bahn eller Herrengasse U-Bahn om du vill se mer av staden.

MuseumKatedralOperahus

Landstrasse

Resenärer brukar välja Landstrasse för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Rennweg S-Bahn eller Rochusgasse U-Bahn och kolla in berömda sevärdheter som Hundertwasserhaus.

MuseumKaféKonst

Simmering

Simmering är känt för livemusiken och teatrarna, så det kan vara värt att utforska. Bland de främsta sevärdheterna hittar du Gasometer och Montesino Casino, och du kan hoppa på tunnelbanan på Haiderstrasse station eller Enkplatz U-Bahn om du vill se mer av staden.

LivemusikSportTeater

Leopoldstadt

Resenärer brukar välja Leopoldstadt för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Praterstern U-Bahn eller Vorgartenstrasse U-Bahn och kolla in berömda sevärdheter som Wiener Prater.

RomantikAffärsresorFamiljevänlig

Wieden

Resenärer brukar välja Wieden för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Taubstummengasse U-Bahn eller Mayerhofgasse station och kolla in berömda sevärdheter som Belvedere.

MuseumAffärsresorShopping

Favoriten

Resenärer brukar välja Favoriten för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Alaudagasse Station eller Neulaa Station och kolla in berömda sevärdheter som Vienna Twin Tower.

MuseumKaféShopping