Irland

Reseguide
Galway som visar ett slott och historisk arkitektur
Utforska en grav från yngre stenåldern, vandra längs klippiga avsatser och se vågorna som dundrar nedanför eller skratta och roa dig med lokalbefolkningen på en resa till Irland.

Önationen Irland har varit bebodd sedan 8000 år f.Kr. Landsbygden är översållad av urgamla ruiner och medeltida fästningar. Trots Irlands långa mänskliga historia finns det fortfarande stora områden av orörd natur på ön på bland annat obebodda små öar och på Europas högsta kustklippor. Resor till Irland är upptäcktsresor bland antika lämningar och klippiga kuststräckor som med fördel avslutas i Dublin med en pint trögflytande stout.

Börja din resa till Irland på en av öns äldsta platser: den drygt 5000 år gamla gravplatsen Brú na Bóinne, norr om Dublin. Följ med på en guidad vandring i Newgrange, som är en av de mest imponerande platserna. Promenera längs de smala salarna inne i den massiva grästäckta gravkullen.

Stanna till vid något av öns vackra slott på din weekend i Irland. Du hittar dem utspridda över landskapet i olika välbevarat skick. Cahir Castle på öns södra inland är ett välbevarat slott från 1100-talet, och ett av landets största. Strosa runt i dess korridorer och spana ut från värnen. Det välbevarade Ashford Castle i Galway är nu för tiden ett femstjärnigt hotell. Boka ett rum här på din weekend i Irland om du drömmer om att tillbringa natten på ett äkta slott från 1200-talet.

Hyr bil och utforska Irlands klippiga atlantkust. Nästan hela kusten kantas av branta, höga klippor som störtar rakt ner i det vilda havet. De mest ödsliga och dramatiska kustlandskapen hittar du ute på Aran Islands strax utanför Irlands västkust. Åk ut till Inishmor, som är den minsta av de tre öarna. Vandra över en nästan helt obebodd grå klippö med havet precis under dina fötter.

Inga resor till Irland är kompletta utan ett besök i den välkomnande huvudstaden Dublin. På dagen kan du besöka arkitektoniska sevärdheter som Trinity College och St. Patrick's Cathedral. På kvällen är det istället dags för den främsta kulturella sevärdheten: puben. Beställ en pint Guinness och snacka lite strunt med de roliga irländarna.

Ta dig till Irland med flyg eller med färja från Frankrike eller Storbritannien. Nordirland och Belfast tillhör Storbritannien, men det finns inga gränskontroller mellan länderna.

Populära städer i Irland

Dublin som visar en kyrka eller katedral, historiska element och religiösa element
Dublin
Barer, Turer och Levande musik
Irlands huvudstad har en rik litterär tradition och vänliga invånare som hyser respekt för allt som är rebelliskt.

Saker att besöka

  • Guinness Storehouse
  • Bord Gáis Energy Theatre
  • The Convention Centre Dublin
Dunguaire Castle som inkluderar historiska element, chateau eller palats och historisk arkitektur
Galway
Trevliga människor, Barer och Turer
Åk till Galway och upplev livemusik, underhållning och monument.

Saker att besöka

  • Eyre Square
  • Quay Street
  • National University of Ireland-Galway
Cork
Cork
Trevliga människor, Restauranger och Shopping
Cork väntar: krogar, historiska sevärdheter, underhållning och mycket mer!

Saker att besöka

  • University College Cork
  • English Market
  • Cork Opera House