Juhls Silvergallery

Juhls Silvergallery presenterar shopping, interiörer och konst
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Juhls Silvergallery är ett mysigt galleri där du kan se olika samiska smycken.

Galleriet är en lysande diamant i vildmarken och de enorma snötäckta slätterna. Här görs handgjorda samiska smycken som ofta används för bröllopsceremonier bland samerna. Många fascinerande smycken och andra föremål visas upp på Juhls Silvergallery. Du kan även passa på att köpa en intressant souvenir.

Byggnaden i sig har ett kurvigt och svepande utseende som smälter samman det moderna med det pittoreska landskapet. Från Juhls Silvergallery har du utsikt över Kautokeinoelva och den charmiga orten Kautokeino.

Galleriet representerar Frank och Regine Juhls liv och arbete. De byggde det imponerande huset innan vägar anlades här i vildmarken. Silversmeden arbetar i huset bredvid.

I galleriet får du även chans att lära dig mer om silvrets betydelse inom den samiska kulturen. Det används bland annat som valuta och för att visa sitt välstånd. När galleriet öppnade gav det en möjlighet för samerna i området att utforma och skapa sina egna smycken.

Förutom smedjan finns det bland annat en separat lada med höns och får samt ett litet museum, där du får lära dig mer om parets tid med andra nomadkulturer i Afghanistan.

Dessutom kan du se andra föremål från 50- och 60-talet, som dräkter och bestick. I ett annat rum i galleriet finns mosaik av glas, kakelplattor och små föremål. När du kommer hit kan du värma dig med en varm dryck inne på kaféet.

Galleriet har öppet varje dag från morgon till tidig kväll och senare under sommaren. Juhls Silvergallery ligger vid Kautokeinoelva, nära orten Kautokeino. För att ta dig hit får du köra genom stora områden av landsbygd. I närheten finns även sevärdheter som Kautokeino kirke och Samiska högskolan.

Populära sevärdheter att besöka


Hotell nära Juhls Silvergallery

Thon Hotel Kautokeino
Thon Hotel Kautokeino
3.5 out of 5
Biedjovággeluodda 2, Kautokeino
Thon Hotel Kautokeino
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.